A szomszédos szállodában nyaraltunk, amely a Pappas and Mammas étterembe ad vacsorajegyet. Sajnos a színvonal nagyon gyenge. Az egy dolog, hogy fapados-műbőr terítős az asztal, de sajnos a falak kopottak, mállanak, és a kerthelyiség ponyváján is látszik, hogy évek óta nincs letisztítva, néhol penészedik.
A személyzet unottan végzi a dolgát, a vezető egy szál glottgatyában-pólóban-strandpapucsban osztja az utasításokat. De a legnagyobb gond mégiscsak az étel: itt nem ismerik a fűszereket és a sót. Minden íztelen volt. Úgyhogy másnap már csak frissensültet ettünk az csak sótlan volt, de akkor meg a gombeleves volt savanyú (előző nap is ettünk belőle akkor még jó volt). Szóval nem tudom ajánlani a helyet.
Először körülbelül hét-nyolc éve ebédeltünk ebben az étteremben, valószínűleg nem a jelenlegi volt az üzemeltető. Akkor nagyon meg voltunk elégedve, még emlékszem a baromfi udvarra keresztelt vegyes tálra kacsával, csirkével és pulykával.
Múlt év december végén Sárvárról hazafelé gondoltuk, hogy innen viszünk haza vacsorára valamit és választottunk brassóit az utcán lévő táblán nyolc féle felsorolt napi ajánlat közül. Már gyanús volt az illat amit az éthordót felnyitva éreztem. Akkor még csak valami vegyes kaja szag volt, de semmiképp nem hasonlított a brassóira. Az éthordót nyitva hagyva hűlt ki a mindenféle maradék negyednyi vöröshagyma darabokkal összekeverve, de délutánra olyan buggyant szaga lett, hogy a macskának sem adtam oda. Többet nem fogok visszatérni, de már az is gyanús lehetett volna, hogy délben üres volt az étterem, első ottlétünkkor pedig alig találtunk helyet.
November közepén voltunk egy pár (4) napot Hévizen! Az étlap Olyan választékos hogy szakács legyen a talpán aki ezt az étlapot naponta végigfözi! ! ! Vagy a tegnapi vagy azelötti ételt tálajaa ma is! ! Igy jártung a nagymama huslevesével egy össze eszkábalt improvizalt borzaszto leves a hus kemeny a zöldség lefagyasztva stb (elkeszitési idö 20 perc ennyi idö alatt nemlehet huslevest fözni)!
! ! ! ) ! ! igen ha egy nap csak 2-3 adag fogy belölle nics a szakácsnak lelke kiönteni hát eladja másnap vagy harmadnap vagy lefagyasztja! ! ! a Leirás alapjan egy csodálatos Turoscsuszára kaptunk kedvet! ! hat borzaszto! csuszateszta helyet nem megfözött félig nyers nagykocka teszta, hideg turo, fagyos tejföl szalonnakocka csak mutatoban az egesz jég hideg volt, pedig a pincernek mondtuk hogy lepiritva kérjük (Forron)! ! ! A szakács épp ott volt amikor reklamáltunk az orra elott dugtam a turoscsuszába az ujjamat de ö bizonygatta hogy az meleg! ! (Egy fiatal sötethaju szakács) A társaság eggyik tagja sertespörköltet kert ami türhetö minöségü volt! na erre a csuszát nem fizettük ki de a nagymama levesét kifizettek ami ott lett hagyva! ! ! ! ! A "hülye " külföldi turistana talán megfelel mert nemtudja milyen a jo turoscsusza! ! ! ? ? ? ?
Egy gyalogos összekötőút kezdetén található az étterem. Embernyi pincér szobor kínálja az étlapot. Nem kell beülni és leülni ahhoz, hogy valaki végigolvassa az étlapot, már az utcán is megteheti. Bementünk, és nyár révén a kerthelyiségben foglaltunk helyet. Elég romantikus hely a fali vízeséssel, párnákkal.
A rendelés gyorsan ment, az étlapon szinte csak magyar kaják vannak, pld kakastöke pörkölt túrós csuszával, vagy halászlé. Mi is ezt kértük. Előttünk egy japán társaság kért valamit, angolul megértették magukat a pincérrel. A pincér előzékeny segítőkész, kedves. Az ételek viszont lassan készültek el. Már mi is kényelmetlenül éreztük magunkat, pláne a japán csoport aki előttünk jött. Már menni akartunk, mikor a japán csoport érdeklődött a rendelése után. A pincér mély sajnálattal közölte, hogy a halászlét frissen készítik, amire várni kell. Gondoltam, akkor mi is így járunk, . . na menjünk. Aztán hozták a japán csoportnak is a halászlét, majd érdekes módon nekünk is azonnal utánuk. (Valószínű jó sokat főztek és abból kapott mindenki egyszerre) Az étel finom volt, az ár is megfelelő, csak éppen lassan készültek el. Nem "üdülő" vendégek voltunk, csak átutazóban, így nem nagyon értünk rá. Apropó! Autósok ne jöjjenek ide. Csak gyalogosan közelíthető meg, sétálóutcán, vagy sétányon keresztül. A városban amúgy is eléggé drága a parkolás, úgyhogy minden lassúság pénzt vett ki a zsebünkből. Csak itt üdülőknek ajánlom!
Nagyon klassz hely! Hangulatos, finomak az ételek és kedves a pincér! ;) Az árak is viszonylag jók. Ha legközelebb arra járunk, tuti betérünk újra és már azt is kitaláltam hogy mit választanék. . . Közel volt a hotelunkhoz, tehát nem is kellett messzire menni hogy együnk valami finomat.
A múlt héten jártunk a városban, mindkét este ott vacsoráztunk az étteremben, és teljesen meg voltunk elégedve. Az étel mindkét alkalommal nagyon ízletes volt, és jól is laktunk az adaggal, amit kaptunk. A pincér nagyon kedves volt, ha újra a városba megyünk, biztosan ide fogunk látogatni. A hely is szép volt, jól éreztük magunkat, kellemes emlékeink maradtak.
Kb. egy hete jártunk ebben az étteremben, de szerintem ha újból erre járunk ismét be fogunk térni. A pincér nagyon kedves és előzékeny volt, az étterem teraszán ültünk amit a kis csobogók és különleges növények még barátságosabbá tettek. Az étlap nagyon érdekes volt az ételek leírása nagyon tetszett és utána az ízekben sem csalódtunk. Csak ajánlani tudom azoknak akik egy kicsit különlegesebbre vágynak.