Kerestünk egy jó ebédelőhelyet, igy bukkantunk rá erre a kellemes kerthelyiségre, ahol a csobogó víz hangja volt az aláfestő zene. nagy öröm volt, hogy a kevés helyen kapható finom békacomb is szerepelt az étlapon. Az ételek finomak és megfelelő mennyiségüek voltak, jó áron. Sajnos a személyzet eléggé tapasztalatlan volt, de nagyon igyekezett. Ide még visszatérünk.
Nagyon klassz hely! Hangulatos, finomak az ételek és kedves a pincér! ;) Az árak is viszonylag jók. Ha legközelebb arra járunk, tuti betérünk újra és már azt is kitaláltam hogy mit választanék. . . Közel volt a hotelunkhoz, tehát nem is kellett messzire menni hogy együnk valami finomat.
A múlt héten jártunk a városban, mindkét este ott vacsoráztunk az étteremben, és teljesen meg voltunk elégedve. Az étel mindkét alkalommal nagyon ízletes volt, és jól is laktunk az adaggal, amit kaptunk. A pincér nagyon kedves volt, ha újra a városba megyünk, biztosan ide fogunk látogatni. A hely is szép volt, jól éreztük magunkat, kellemes emlékeink maradtak.
Kb. egy hete jártunk ebben az étteremben, de szerintem ha újból erre járunk ismét be fogunk térni. A pincér nagyon kedves és előzékeny volt, az étterem teraszán ültünk amit a kis csobogók és különleges növények még barátságosabbá tettek. Az étlap nagyon érdekes volt az ételek leírása nagyon tetszett és utána az ízekben sem csalódtunk. Csak ajánlani tudom azoknak akik egy kicsit különlegesebbre vágynak.
Már a fürdőbe menet kinéztük e helyet. A táblájuk hirdette, hogy menüt is lehet kapni. Így is volt. Több féle leves és többféle második fogásból lehetett választani. Húslevest, Ananászos csirkemellett és majorannás csirkemájat ettünk. Finom volt és pont elég is. Csapolt söt kért férjem én meg egy gyümölcsös limonádét. Ez is jó volt, de az ára kicsit húzós.
Hévízen gyors ebédelési lehetőséget kerestünk és örömmel láttuk, hogy itt még működik a menüztetés. Menühöz képest levesből és főételből is kielégítő volt a választék. A felszolgálás sebessége a kis személyzethez képest elfogadható volt. Az ételek mennyisége és minősége is meghaladta a menütől várt szintet.
Feleségem születésnapját ünnepeltük meg ezen a helyen. Mint utólag kiderült, nem bántuk meg. Bár nagyon sok értékelés olvasható az oldalon ezzel a hellyel kapcsolatban, ne tudom, az emberek mi a fenére számítanak? ! A kiszolgálás udvarias, gyors, az ételek minősége kiváló. Rendeltünk két koktélt, amely gyorsan meg is érkezett és nagyon finom volt.
Mi kacsasültet rendeltünk és nem csalódtunk. Finom ropogós, jó ízű és ahhoz képest amennyibe került, megérte. Sajnos három nap múlva utazunk haza, de ha tehetjük és erre járunk, ezt a helyet mindenképpen újra meglátogatjuk.
Egy gyalogos összekötőút kezdetén található az étterem. Embernyi pincér szobor kínálja az étlapot. Nem kell beülni és leülni ahhoz, hogy valaki végigolvassa az étlapot, már az utcán is megteheti. Bementünk, és nyár révén a kerthelyiségben foglaltunk helyet. Elég romantikus hely a fali vízeséssel, párnákkal.
A rendelés gyorsan ment, az étlapon szinte csak magyar kaják vannak, pld kakastöke pörkölt túrós csuszával, vagy halászlé. Mi is ezt kértük. Előttünk egy japán társaság kért valamit, angolul megértették magukat a pincérrel. A pincér előzékeny segítőkész, kedves. Az ételek viszont lassan készültek el. Már mi is kényelmetlenül éreztük magunkat, pláne a japán csoport aki előttünk jött. Már menni akartunk, mikor a japán csoport érdeklődött a rendelése után. A pincér mély sajnálattal közölte, hogy a halászlét frissen készítik, amire várni kell. Gondoltam, akkor mi is így járunk, . . na menjünk. Aztán hozták a japán csoportnak is a halászlét, majd érdekes módon nekünk is azonnal utánuk. (Valószínű jó sokat főztek és abból kapott mindenki egyszerre) Az étel finom volt, az ár is megfelelő, csak éppen lassan készültek el. Nem "üdülő" vendégek voltunk, csak átutazóban, így nem nagyon értünk rá. Apropó! Autósok ne jöjjenek ide. Csak gyalogosan közelíthető meg, sétálóutcán, vagy sétányon keresztül. A városban amúgy is eléggé drága a parkolás, úgyhogy minden lassúság pénzt vett ki a zsebünkből. Csak itt üdülőknek ajánlom!
Nejemmel jártunk Hévízen, egy jó menű ebédet szerettünk volna enni. Az ajánlatban 5 féle leves és 15 második ételkínálat volt. Az 5 levesből kettő nem volt. Sikerült kiválasztani a két menüt.
A felszolgálást követően vegyes tapasztalataink voltak: a feleségem által kiválasztott húsleves cérnametélttel és a holstein szelet hasábburgonyával megfelelő volt minőségben és mennyiségben a menü adaghoz képest, az Én gombalevesem tetejét vastagon zsír borította. A felszolgáló felajánlotta ugyan, hogy hoz másikat, azonban ezzel a lehetőséggel már nem volt kedvem élni. Főételnek natúr gombás szeletet választottam rizzsel, pirított gombával, azonban a gomba itt is nagyon olajos volt. Az íze miatt is elhanyagolható. A sör kellemesen hűvös volt, azonban a helyhez képest kicsit borsos volt az ára.