Finom ételek, sajnos túlterhelt kevés pincér. Kedves kiszolgálás ,egyedi az országban. Érdemes betérnie mindenkinek aki szeretne különleges egyedülálló ételekkel megismerkedni a magyar hagyomány jegyében.
Ha Hortobágy, akkor semmiképpen sem mehetünk el a kilenclyukú híd és a csárda mellett (mi a hídon és a híd alatt is átmentünk a biztonság kedvéért), a csárdába pedig betértünk, a helyi ízek kóstolása végett.
Az étlap több tájjellegű ételt tartalmazott, én megkóstoltam a szürkemarhapörköltet, amely tökéletesen volt elkészítve és bőségesnek is bizonyult, de a gasztrokommandósok például bivalyból készült ételeket is ehetnek itt. Gondolnak azért a hétköznapi ételek kedvelőire is. A teraszon, a fák árnyai alatt mesés volt az ebédet elkölteni, déltől cigányzenekar játszott. Hatalmas volt a tömeg, tömve volt az egész épület vendégekkel, szerencsére mi még dél előtt megérkeztünk. A parkolás a csárda előtt szinte reménytelen küldetés, ám a mosdó tiszta és színvonalas volt. Mindenképpen kalkuláljanak a szervízdíjjal! Az étlap nem csupán az ételeket tartalmazza, hanem képeket és történeteket a tájról és a vonatkozó állatokról, ám emlékeim szerint idegen nyelven nincsenek feltüntetve az ételek, és a pincérnek is meggyűlt a baja a németekkel. Kártyával is lehet fizetni. Nem tucathely - de nem is a sarki hamburgeres árait fogjuk itt találni. A lovasnapokra kitelepülve Mátán is meg lehetett kóstolni az ételeket, természetesen egyszerűbb körülmények között, sátorban és pultos kiszolgálással, ám moderáltabb árakon, rétest és 100% szürkemarhából készült húspogácsát - sőt: szürkemarha-bélszínt! - tartalmazó hamburgert is lehetett kapni. Úgyhogy aki tájjellegű ételeket akar enni, annak bátran ajánlom a helyet!
Barátaink hívtak el a Hortobágyra minket Pünkösd hétfőn. Mikor kiderült, hogy a csárdában fogunk ebédelni, nagyon megijedtem. Mert rossz véleményt hallottam (a régi) csárdáról. De nagyon nagy meglepetés volt számomra! Tisztaság és igazi csárda hangulat! Az étlap kiváló, csárda jellegű ételek főként szürkemarhából!
Az ételek frissek és nagyon finomak! Két picivel voltunk (1,5 évesek) mind a kettőnek tudtak etetőszéket biztosítani (pedig igen csak tele volt a csárda! ) Mindenkinek ajánlom!
A csárdában nagyon kellemes meglepetés volt,hogy a helynek megfelelően szürkemarhából készült hortobágyi húsos palacsintát ehettem. A pincér igazán kedves és gyors volt. A palacsinta finom volt és a bor amit a pincér kínált hozzá abszolút illett az ételhez. A hely hangulatos a kiszolgálás kedves és udvarias.
Hajdúszoboszlói hétvégénket zártuk egy hortobágyi kirándulással,és egy jó ebéddel,nem tudok negativumot írni,mert nem volt,arra számítottam lassabb lesz a a kiszolgálás az ételek miatt,mert elég soká tart ilyeneket megfőzni,de még ezt sem mondhatom,finom volt. meleg, gyorsan kihozták, a kislányom csak a mama levesét eszi,de itt minden gond nélkül megette.
Hortobágyi kirándulásunk és madárnézésünk során tértünk be a híres Hortobágyi Nagycsárdába, ahol még Petőfi Sándor is megfordult, amint ezt az emléktábla is büszkén hírül adja. A boltíves árkádok alatt foglalunk helyet a kockás terítővel borított asztalnál, üldögélünk a nem igazán kényelmes lócán és magunkba szippantjuk a Hortobágy több száz éves hangulatát.
Ez a csárda valóban beleillik a képbe! Ételként mi mást is rendelhetnék, mint Hortobágyi palacsintát, ami amúgy is az egyik kedvencem a magyar konyha specialitásai közül. Az adagban 2 db van, a mártás kellemes, nem túl paprikás, nem túl tejfölös, éppen jó. A palacsinta jól meg van rakva a darált húsos töltelékkel és a palacsinta tésztáját sem égették meg. Férjem gulyáslevest kér, kis piros bográcsban szervírozzák, friss fehérkenyérrel, csípős paprikával. Izgalmas ízvilágú bio gyümölcsleveket is lehet kapni, mivel vezetek, be kell érnem ezzel az italok terén. A kiszolgálás gyors, kedvesek a pincérek, nem érzem úgy, hogy csak a külföldi "puszta-turistacsoportokra" lennének kihegyezve, velünk, magyarokkal is kedvesek, pedig nem esszük végig az étlapot. A mosdó tiszta, rendes. Árban meglepően kedvező.