Szombati ebédre érkeztünk. Majdnem tele volt az étterem. Amíg vártunk a pincérre összehajtogattuk az asztal terítőt mert elég koszos volt és a hamutartó is tele volt. Mikor a pincér érkezett ezeket elvitte, hozott másikat és az italokat is kihozta kb 10 perc múlva. Akkor rendeltük meg az ételeket. Közben meglátogattuk a toalettet, hát nem kellett volna.
Borzalom a 21. században, 4 WC-ből 2 volt használatban, amibe nekem sikerült kisebb várakozás után bejutni az osztályon aluli volt. A deszka letörve a földön, a WC mellett valamilyen folyadék folyt (mindenki gondoljon amit akar). Sejtelmes világítás, így nehéz volt kivenni, hogy éppen felmostak vagy bármi más. Miután hosszas várakozás után kihozták az ételeket, az enyém nem éppen felelt meg a várakozásnak, csak langyos volt és a roston sült csirke hús olyan száraz volt, hogy alig lehetett megrágni, rajta a sajt ehetetlen volt, viszont elég jó nagy adag volt, így a felét hazahoztam, gondoltam megeszem vacsira, de mégsem. A többi étel ehető volt, de nem volt a helyzet magaslatán. Fizetésnél derült ki, mikor már megkaptuk a számlát és mentünk haza felé, hogy az összegben benne van a felszolgálási díj (borravaló), de ezt a pincér külön nem közölte, az étlapon nem volt rajta, ezért mi adtunk plusz borravalót, így a 4 ebédért elég borsos árat fizettünk. Sokat járunk arra felé, de többet ide nem térünk be.
Hosszas gondolkodás és közös megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy a csárdában történteket nem hagyhatjuk szó nélkül. 2022. április 8-án négyen, két baráti házaspár ebédelni tértünk be menet közben a Dabrókai Csárdába, ahol már jártunk és (eddig) elégedetten távoztunk.
Nos, az adott napon több meglepetés is ért minket a következő ételek rendelése során. 1. A pisztráng hibátlan volt, ezt is vártuk. 2. Csirkepörkölt házi galuskából ami tegnapról megmaradt (30 percen beül hasmenés). 3. Cigánypecsenye 1 szelet friss és 2 szelet korábbi húsból zsírral jól nyakon öntve nyilván hogy puhuljon egy kicsit (45 perc múlva hasmenés). 4. A fő attrakció: 1 szelet (szép nagy volt egyébként) paradicsom salátával és MEGLEPETÉSSEL. A meglepetés pedig egy kb. 3 CM HOSSZÚ ÉS 1 MM VASTAG SPIRÁL FÉMDARAB (TÖRÖTT FÚRÓSZÁR VAGY FÉM SÚROLÓ KEFE SZÁLA A RÁNTOTT SZELETBEN! Szerencse, hogy barátunk szájüregét belülről megszúrta, mert ha lenyeli, akkor annak BELÁTHATATLAN KÖVETKEZMÉNYEI lehettek volna! De a történet itt még nem ér véget. Nyilván szóltunk a felszolgáló hölgynek ő pedig egy kis egy ijedtség és bocsánatkérés után hozott helyette egy, az általunk kért roston csirkemellet. Mikor végeztünk az étkezéssel mely így nyilván hamar véget ért részünkről illendő módon kértük a számlát amit - meglepetésünkre - hiba nélkül meg is kaptunk és felszámolva benne a csere csirkemell és még 2300,- Ft szervízdíj is! Hát innen kezdve hosszan elgondolkodtunk az eseten, egészen a mai napig A négy fős társaságból ketten (egyikünk korábban, másikunk a mai napig is) a vendéglátó szakmában dolgozik dolgozott. Nem akartuk a NÉBIH felé jelezni a történteket, nem akartunk a panaszkönyvbe beírni, de úgy döntöttünk, hogy a jövendő vendégeket azért figyelmeztetjük jó azért ha felkészülnek egy ebédre vagy vacsorára ezen a helyen! Mert sérelmezzük, hogy a történtek után egyáltalán számlát mertek kihozni (28 ezer)! Sérelmezzük, hogy miután barárunk szerencsésen élve megúszta az ebédet a helyette kihozott ételt felszámolták! Együtt töltendő hosszú hétvégére utaztunk, nem akartuk a saját kedvünket, hangulatunkat rombolni már az indításnál, így nem csináltunk balhét - amit egyébként véleményünk szerint nyugodtan megtehettünk volna - de az a közös megállapításunk, hogy EZ NEM VENDÉGLÁTÁS hanem FELHÁBORÍTÁS! Nagyon szomorú, hogy ha egy vendéglátó hely mely láthatóan büszke magára ennyire nem tud kezelni egy ilyen majdnem véres helyzetet és hogy egyáltalán ilyen előfordulhat. Az árakról, mely ehhez ráadásként párosul és amiért mindenki minőséget vár ezek után inkább nem is teszünk említést Ha valaki belegondol az általunk leírt történetbe, biztosan megért minket. Egyszóval, ha betérnek a Dabrókai Csárdába - mely egyeduralkodó a 8-as út mellett igen hosszú távon - döntsék el, hogy bírják-e még úgy 30 km-ig vagy kockáztatnak. MI BIZTOSAN BE NEM LÉPÜNK ODA TÖBBET!
Baráti meghívásnak tettünk eleget. Hallottuk,hogy új tulajdonost kapott a vendéglő,gondoltuk biztosan pozitív változások történtek. Hát nem. Másfél órát órát kellett várnunk mire megkaptuk az ebédünket,mindezt két kis gyerekkel úgy,hogy elötte egy héttel foglaltunk helyet. Az ételek alapvetően finomak voltak,de maga a hely koszos.
Többször útba esik Ausztriába menet, most épp délidő volt ezért betértem. Majdnem kifordultam olyan hideg fogadott, csak az tartott vissza, hogy éhes voltam. Mindegy, kabát maradt. Tiszta terítő sehol nem volt. A választott étel jónak tűnt, a juhtúróval töltött csirke jó volt, de az alápakolt köret két különböző állagú volt, csak a látható volt szép, amúgy pedig mikróban tűzforróra melegített!
! ! ? ? ? Az ár jóval magasabb, mint amit megérdemel. És utolsó csapásként a wc! Nem tudom mikor takaríthatják, de az állapota és a hegyben álló koszos kéztörlők tanúsága szerint ritkán! A következő tíz évben biztos messze elkerülöm és erre figyelmeztetem minden ismerősömet is .
Férjemmel és kisfiunkkal tértünk be,nagy várakozással telve újra az étterembe, mert már mindketten ismertük a méltán híres, régi Dabrókai csárdát. Hát ez, nem az! Az ételeknek horror ára van, és szörnyű minőségűek. Hangzatos ételnevek az étlapon, viszont hús helyett mócsingcafatok. . . A kiszolgálás is meglehetősen gyenge!
Mi voltunk akkor az egyetlenek, amikor betértünk, majd utánunk 10 percre kezdtek szépen lassan asztalonként szállingózni az emberek. Mégis mitőlünk vették fel utoljára a rendelést, és természetesen mi kaptuk meg a rendelésünket utoljára. . .
Legutóbb télen, most pedig nyáron tértünk be egy tesztre. Kint ültünk le. Az étel (két Jókai bableves és két rántott fogas) nem volt rossz. Még csak a kiszolgálás ellen sem emelhetünk kifogást. A bejáratnál valaki klarinétozott, a prímás pedig járta az asztalokat. Nem csak mi, hanem úgy nézett ki, hogy senki sem volt vevő a bazseválásra.
Délidőben a szinte teljesen magyar vendégkör nem vágyik cigányzenére. A csárda berendezését nézve semmit nem forgatnak vissza a bevételből - pedig van vendég bőven. Végül egy érdekes megállapítás: mindig is 1. helyezett lesz Karakó éttermei között, amíg ez az egyetlen.
Érdeklődéssel-és igencsak éhesen- érkeztünk a csárdába, de piszkos asztal, csikkel tele hamutartó fogadott, ami aztán úgy is maradt távozásunkig. Az étel bőséges volt, de semmi extra hosszú várakozas után. Kevés vendég volt ami lehetett volna, de ez sem a konyhát se pincéreket nem zavarta, mindent külön kellett kérni a leveshez (piros paprika helyett chilli egy betyárcsárdában ?
Ma sem értem. . . ) Nagyjából tudtuk mennyit fogunk majd fizetni(bocs érte), de a várt kb. 8 és félezer helyett közel 11 ezer lett. Megjegyzem ketten voltunk, 1 leves,2 főétel, 2 dl rose és 1 alk. mentes sör. Ezek után mindenki maga döntse el, hogy megáll-e itt. A hely egyebként hangulatos, nyilván takarításra sem a vendégtérben sem a mosdókban régóta nem jut idő. Összefoglalva valóban betyáros a hely.
Csoporttal tértünk be a csárdába, s nem panaszkodhatunk azt hiszem. Mire az asztalhoz ült mindenki a kézmosás és nézelődés után, már meg is érkezett a leves. Hát ettünk már jobbat is, így summázta az asztaltársaságunk. Nemsokára hozták az egyen rántott húst, körettel, ami viszont finom volt, friss, meleg.
A sör viszont hideg, legnagyobb örömünkre. Akik külön rendeltek, azok bizony várakoztak, kenyeret is későn hozták a gulyásukhoz, a pohárért is külön és többször kellett szólniuk. Mi már ejtőztünk javából, mikor az utolsó rendelt étel is megérkezett az asztalokhoz. A számolással is volt nem kis probléma, s bizony jócskán elvett a szabadidőnkből, mire tisztázódtak a dolgok. Felemás érzésekkel távoztunk, de érdekes volt a díszlet.
Sok év után újra betértünk a Dabrókai csárdába. Hajdanán fényorában nagyon sok autó és túristabusz állt a parkolójában. Ezek most megcsappanni látszanak. A csárdába lépve nem látni változást a régi időkhöz képest. Kemencében ropog a tűz, de kevésnek bizonyul ahhoz, hogy december végén befűtse a csárdát.
A radiátorok hidegek. A felszolgált ételek hibátlanok voltak, görög vendégünknek nagyon ízlett a gulyásleves. Felhívom a figyelmét a csárda vezetőinek, hogy figyeljen a tisztaságra is! Elfogadják a bankkártyákat és az utalványokat is.
Közel tíz év után ismét betértünk a csárdába. Jó döntés volt. A parkoló ugyanúgy tele volt, mint a régi időkbe, de azért találtunk helyet, és szabad asztalt is. Az ételek finomak voltak. A leves hamar megérkezett, és amint megettük, hozták a főételt is. A kiszolgálás kedves, udvarias. A mosdó viszont kívánni valót hagy maga után. Koszos és rossz szagú, a kuka tele, papírtörlő pedig nem volt.