Élő virág, só és borsdaráló a fehér abrosszal megterített asztalon. Egyik falon polc, rajta fűszeres olajok, és ecetek. A két szárnyú beltér egyik végében fekete tábla a napi ajánlattal. Az egyik falat a két séf-tulajdonos, által elnyert oklevelek fedik. Fogyasztható könnyűzene szól, megfelelő hangerővel. Ügyes térkialakítás, laminált padló, barna terítők, szolid, otthonos, feszengésmentes elegancia uralja a helyet. A honlapon és a Facebook-oldalon megnyerő sorok: A szakácsok személyesen vásárolják az alapanyagot, így mindig friss és aktuális, szezonnak vagy napszaknak megfelelő ételeket készíthetnek () Azt is megtudhatjuk, hogy szeretnének a magyar konyha modernizálásában, frissítésében, megújításában és a meglévő értékeink megőrzésében részt venni, maradandót alkotni. Az ars poetica-nak megfelelően a konyha a magyar gasztronómia hagyományaira épít, a zömmel bevált ízharmóniákat az átlagnál igényesebben interpretálja, úgy, hogy ötvözi a modern technológiákat a hagyományosakkal. Kínálnak többek között szarvasgulyást dödöllével, Ebly-búza rizottót cukkinivel, vargányával, grillezett Manouri sajttal, lazacot chilis királyrákkal, pirított zöldségekkel, wasabi-velouté-val, almás kókusz-rollt madártejjel, eperhabbal. A 30 tételes borlap zömét a vezető magyar pincészetek boraiból válogatták össze. A borok elsöprő többségét adják decire is. A jobbacska nagyipari sörök mellett tartanak két minőségi magyar kézműves tételt is a Horizont főzdétől. A tömények többsége átlag feletti szintet képvisel. Maran kávét kínálnak. A nagyipari multi-üdítők mellett tartanak házi bio-szörpöket is. A kiszolgálás kiváló: kedves, udvarias, motivált, szakszerű. A Bagatell étterem minden látogatásunk alkalommal átlag feletti szintet nyújtott, elégedetten is távoztunk, ugyanakkor egy-két kisebb hiba valahogy mindig becsúszott. Legutóbb a kakukkfüves málnaleves selymes volt, kicsattanó, friss, természetes málnaíz uralta. A libamáj, gyömbér, alma elnevezésű kompozíciót szépen tálalták, a máj sósabbra sikeredett az optimálisnál, állagra sem volt tökéletes, az alma nyerses. A fogás összességében élvezhető, de nem teljesen meggyőző az összhatás, jobbra számítottunk. A zöldcitromos panna cotta viszont íz, állag és esztétika szempontjából egyaránt remek zárást biztosított. A menetrendszerűen befutó apróbb bakikkal együtt a Bagatell megmarad a kedvenceim között, ahová két-háromévente visszatérek.