Egy augusztusi délután tanszer vásárlás után gondoltunk egyet és Kecskeméttől kb. 5 percnyire Található csárdában ebédeltünk egyet. Már többször elmentünk ez előtt a csárda előtt ,de még soha nem álltunk meg. Először az étlap láttán egy kicsit megijedtünk az áraktól,de végül is nem álltunk odébb,mikor megláttuk mekkora adagokat hoznak a mellettünk lévő asztalokhoz.
Igaz több mint egy órát kellett várnunk,de megérte. Nagyon finom és hatalmas adagok voltak. A végén mér felét el is csomagoltattuk,mert nem tudtuk megenni. Fizetéskor még várt bennünket egy meglepetés. Ha 3 dobókockával mind a 3 kockán 6-os volt nem kellett fizetni semmit sem. Sajnos csak 1 hatos sikeredett. De sebaj. Talán majd legközelebb. Két negatívumot tudok csak megemlíteni. Az egyik,hogy SZÉP kártyával nem lehetett fizetni,illetve bankkártyával sem. Csak kéz pénz. Még szerencse hogy a mellette lévő büfénél volt bank automata.
8 éve járunk vissza vissza. Ha jót akarunk enni és mindegy mikor ,akár éjjel 2 órakor is akkor akár Miskolcról is ide utazunk. A pincérek már törzs vendégként tekintenek ránk. Mindig tiszta és gondozott a csárda és környéke. Az ételek igazi magyaros izek, bőven adagolva semmit ki nem hagyva belőle.
Szeretünk ide járni, hangulatos akár belül akár a kert helyiségben és már voltunk a motel részében is amikor sikerült szinház után (Budapest Madách Szinház) ide jönni vacsorázni és nem volt kedvünk még 200 km-t autózni hazáig.
Szombaton du. a feleségemmel beugrottunk " késői ebédelni " . Rögtön kaptunk helyet . Az étel-ital rendelés felvétele rögtön megtörtént . A pincér nem volt a nyakunkban , de amikor kellett rögtön ott termett . Az ételek nagysága , minősége nem hagy kívánni valót maga után . Tökéletesek voltak .
Fizetésnél kocka dobással adnak esélyt , hogy lehetséges ha 3 db hatost dobunk , akkor a vendégeik voltunk . Helyes gesztus . Nem olcsó de érték arányban megéri az árát . 0-24 beosztással van nyitva . A környezete is kiváló .
Egy péntek estén álltunk meg vacsorázni, nagyszülőkkel, kis és nagy gyerekekkel. Szinte teltház volt, de a teraszon végül sikerült helyet találnunk. A kiszolgálás gyors volt, az ételek finomak, de akkora adagok, hogy senki a csapatból nem tudta megenni a magáét. Felajánlották az elcsomagolást, de mivel úton voltunk, így nem éltünk a lehetőséggel.
Kiváló 2017. június 4., üzleti partnerrel járt itt
Második alkalommal ebédeltünk a csárdában. Ahogyan az első alkalommal, most is nagyon elégedettek voltunk. A felszolgáló szivélyesen fogadott és az asztalhoz kísért. Elsőként házi bodzaszörpöt kértünk, perceken belül megkaptuk. Az ételünk kétszemélyes tál volt. Hatalmas mennyiséget kaptunk, úgy gondolom három jóétvágyú embernek volt elegendő.
Természetesen elhoztuk amit nem bírtunk elfogyasztani. A környezet csodaszép, a felszolgálók udvariasak és gyorsak, az étel finom. Külön említésre méltó a számla rendezése. A kockás játék nagyon tetszett. Sajnos nem dobtunk három hatost, így ki kellett fizetnünk az ebédet.
Sokszor megfordultam az elmúlt 10 évben a Csárdában. Szépen felújították, évről évre bővül. Tökéletes helyen van, sok az átutazóban lévő, kamionos és külföldi vendég. A magyaros konyha javát szolgálják fel, ám sokszor futok bele mirelit ételekbe is, melyek egy kicsit megalázóak a magyar gasztronómiának.
Továbbá az elmúlt évben érezhetően megdrágult a hely. Egy főre csak az étel 3000 Ft körül kezdődik, beleértve az olyan alap kajákat, mint a pulykamell sajttal sonkával töltve és steak burgonya. Ezt sajnálattal látom, mert a városban van több kiváló hely ahol ennyiért mennyiségben és minőségben is értékesebb ételt lehet kapni. Hiába a kiváló személyzet, az árszabás a külföldi vendégek pénztárcáját és olykor (mirelit ételek) átverését szolgálja.
A Csalánosi Csárdában már többször megfordultam. Mindig nagyon sokan vannak, tehát már nagyon sokan felfedezték a gyönyörü környezetben elhelyezkedő csárdát. Az ételválaszték hatalmas. Nagyon vigyázni kell a rendeléssel, mert biztosan nem birod megenni mert nagy adagokat szolgálnak fel.
Természetesen a kimaradt ételeket mindig felajánlják, hogy elcsomagolják-e. Az mennyiség mellett az ízek kiválóak. A pincérek mindig találnak megoldást a vendégek elhelyezéséről. Kedvesek segítőkészek. Én mindenkinek ajánlom.
Farkas éhesen érkeztem a Csalánosi csárdába, s gondolkodtam mit kérjek, hisz nagy a választék. A pincér nem akarta kivárni míg döntök, inkább 'segített', s ajánlotta a kedvencét, melyet én is imádok (máshol). Amikor kihozta, már ahogy tette le elém megcsapta orromat a bűz.
Fiam allergiás, így ilyenkor a szaglása nem az igazi, de a másik oldalon ülve is megjegyezte, hogy ez büdös. Mint említettem farkas éhes voltam, illetve konfliktuskerülő vagyok, így gondoltam megeszem. De nem boldogultam az étellel, nem tudtam megrágni, hanem lecsusszant a torkomon egészben, majdnem megfulladtam. Aztán próbáltam felvágni, de nem ment késsel sem. Azt mondják, hogy nincs rossz étel, csak nem elég éhes az ember. Én nagyon éhes voltam, mégis éhen maradtam. Gondolkodtam, hogy mondjam-e, hogy ezt inkább nem kellene ajánlgatni (bár lehet pont azért ajánlotta). S akkor jött a pincér s megkérdezte, hogy mennyire voltam elégedett, s mondtam, hogy éhen maradtam, bár már szinte szédültem az éhségtől. Büdös és fővetlen volt. Azt mondta, hogy mindjárt utána néz. Aztán visszajött, s közölte, hogy hárman nézték meg a séffel azt, amiből kaptam én is, de szerintük tökéletes. Jó étvágyat nekik hozzá! Én inkább a jövőben nem állok meg itt. . . .