A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
A terasz partiról: az ötlet kiváló, a megvalósítás: forralt bor langyos és édes. Gesztenye félig nyers. A sült alma és a sült tök fenséges volt. Szoba: 503 A bejárati ajtó nyitásakor a terasz ajtó kinyílik. Rögzítőelemek nem szállodai kellékek. Függöny szakadt. -5 C foknál a szél befújt a Balaton felől.
A szobai ital hűtő ajtaja nyitáskor leesik, / kiakad/ Kilátás: Gyönyörű. A személyzet: kiváló, udvarias, kedves, aranyos! / Ők tartják össze a Házat/ Zenei programok:Élvezhető, Jó. Uszoda, Konditerem, szauna, jól használható.
Ár-érték aránytökéletes- értve ez alatt a szolgáltatást.Étel ital talán inkább nem. Ágyak a gyenge láncszem./legalább is némelyik -két szobánk volt,az egyikben az ágy kidobásra érett. Személyzet előzékeny,gyorsan reagáló,jól kommunikáló.
Január elején pótszilveszterre érkeztünk. /Jan. 2-án mulatós zene volt, nem sokáig élveztük. / A fogadtatás barátságos. Az étkezés minden alkalommal jó volt. Az úszómedence elfogadható hőmérsékletű, a szauna nagy forgalom esetén kevés. Legszebb a szálloda fekvése, panorámája. Érdemes lenne felújítani az igen retro berendezést és wellnesst kialakítani.
A fűtéssel gondok voltak, de adtak olajradiátort. A szobákból minden áthallatszik. Összességében elég jó volt, de hasonló árban voltunk már jobb minőségű szállodában is a Balatonnál.
A hotel fekvése jó,könnyen megközelíthető. Kilátás a szobából pazar. A szoba kialakítása kategóriájának megfelelő, nem túl nagy, de 2-3 éjszakára elegendő. Az erkély ajtó nyitása elképesztően bonyolult, még jó, hogy tél volt és nem sokat használtuk. Az étkezés is kategóriájának megfelelő szintű volt.
Egyedüli kellemetlen élmény a zsufoltság. Ez tapasztalható volt minden étkezéskor, de különösen szilveszterkor. Az asztalok között szinte mozdulni sem lehetett. Ami igazán pozitív élmény volt, az a személyzet kedvessége és előzékenysége. Összességében ár érték aránynak megfelelő.
Már a idilli környezet,mert a szobánk a téli Balatonra néző, kint zord hideg, bent meleg kedves hangulat és udvarias személyzet fogadott. Az étterem, a bőséges finom kajákkal isteni volt. Az esti buli nagyon jó hangulatban telt, sokat táncoltunk együtt énekeltünk a zenekarral. Örülök, hogy idejöttünk, mert jól indult az év ezzel a kikapcsolódással. Köszönjük a lehetőséget, tavasszal újra jövünk.
Az étkezéseknél a főétkezés minőségével voltak problémák, és az ételek újratöltésével, volt hogy már elfogyott mire odaértünk:( Nagy könyörgésre kaptunk 4-en összesen 2 szelet rántotthúst:(((( A wellnessben a víz lehetne melegebb, nagyon hideg volt:( Jók voltak a különprogramok:kreatív programok, forralt italok+bejgli,fadíszítés, tánc,csillagszóró,stb.
. . . Külön köszönet érte:) És a takarítónénink egy angyal volt:szerzettkispárnálat,csrélte a törölközőket, stb. . . . . Máskor is szívesen mennénk Önökhöz:) Ja,még a számlázáskor akadt próblánk, hogy 2x számolták a kutyánkat, de pár perc alatt megoldódott a gondunk. Köszönettel:Ács Zsoltné,Kati:) B. Ú. É. K. !
A szálloda gyönyörű helyen, közvetlenül a Balaton partján fekszik. a szobából remek kilátás nyílt a tóra. A szoba kényelmes és tiszta volt, a fürdőszoba átlagos, de megfelelő. Amit negatívumként említenék a szobáról, hogy csak gyengén folyt a víz zuhanyzáskor és a TV is elég régi, korszerűtlen, rossz a képe.
Mi a Szilvesztert töltöttük a hotelben, ami számos jó élménnyel gazdagított bennünket, de sajnos azért volt negatívum is bőven. Nézzük először a pozitív dolgokat: - mindhárom este zenés, táncos műsor. A harmadik kivételével remek szórakozás volt. a harmadik estén fellépő zenekar hölgy tagjának kifejezetten jó hangja volt, viszont nem a korosztályunknak tetsző zenét játszották. de az ott lévő idősebb korosztály kifejezetten jól érezte magát Negatívumok: - a személyzet úgy tűnt, egyáltalán nem volt felkészülve ekkora vendégszámra. Több alkalommal a hallban kellett étkeznünk, mert az étteremben nem volt asztal. a személyzet nem bírta a megfelelő ütemben tölteni az asztalokat, hol bögre nem volt, hol evöeszköz, hol pohár. . . . . . . - az ételválaszték elég szegényes, minden nap nagyon hasonló. különösen a reggeli. Általában csak a legolcsóbb felvágottakból és sajtokból van választék. - sajnos a fittneszterem sem hozta az elvárt szintet. Egy rettenetesen párás, levegőtlen helyiségben vannak a gépek elhelyezve, melyek jó része nem, vagy csak hibásan működik - a recepció elviselhetetlenül lassú volt a check-out alkalmával - a személyzetnek sok esetben fogalma sincs mi a helyzet az étteremben - rácsodálkoztak arra, mikor jeleztem nekik, hogy nincs asztal és mi a hallban kell vacsorázzunk, ahová evőeszközökre lenne szükségünk - és ami számomra a legelképesztőbb és felháborítóbb volt: január 1-ei esti zenés mulatságra megjelent egy férfi teljesen kigombolt ingben és így táncolt a parketten. Azt gondolom ez egy ilyen helyen megengedhetetlen. A szálloda részéről pedig senki sem kérte meg, hogy öltözzön fel rendesen.
Az étkezés minőségével maximálisan elégedettek voltunk. Ízletes, változatos, bőséges reggelik és vacsorák. A személyzet udvarias, készséges. Az alacsonyabb árfekvésű szobákból is megfelelő a kilátás a Balatonra. A wellness részlegben a medence kiválóan alkalmas úszásra (25m). Kevésbé tetszett: a fitness teremben a gépek közül nem mindegyik működött. Az egyik szobánk - a három közül - cigarettaszagú volt.
Nagyon tetszett a hely,tiszta,kényelmes,minden ott volt a hotelbe amit csak lehetett,az ételek fantasztikusak voltak,az árak elfogadhatóak,a személyzet kedves.Nagyon tettszett még szeretnék majd elmenni az egész családdal.Köszönöm szépen.
Mi a téli szünetben Karácsony napjától voltunk ott 4 gyerekkel. Igazából mindennel elégedettek voltunk. Bőséges és finom ételeket kaptunk. Kellemes az úszómedence és a szauna. A Balaton még ködös időben is hangulatos.