A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat a hotelben. A személyzet kedves,segítökész. A szoba kényelmes,a kilátás egyszerüen fenséges! Jó idö hiányában sajnos a strandszigetet nem nagyon tudtuk kihasznälni. A környék azonban gazdag látnivalóban. Nagyon ötletes az erkély megoldása,igaz kicsit körülményes az üvegfal elhúzása.
A liftek száma talän ami kevés,mivel teltház volt,sokat kellett várni. Az étkezés választékos és nagyon finom. Bátran ajánlom mindenkinek,aki ezen az áron nem 5* szolgáltatást vár.
Nyár végén, tanítás megkezdése előtti héten még úgy gondoltam, hogy menjünk el egy rövid, 3 napos kis balatoni pihenésre. Kapom innen - onnan a különböző ajánlatokat és az egyikben megtetszett a Hotel Helikon ajánlata és nem sokat teketóriázva lefoglaltam azt.
Kis kitérőkkel, szerda délután megérkeztünk a hotelhez és bejelentkeztünk, a recepción nagyon kedvesek voltak és segítő készek. Maga hotel tiszta, de belülről és kívülről is nagyon retro, de abban a szárnyban, ahol mi voltunk a szobákat már szépen felújították, igaz nem túl nagyok, de kultúráltak. Egy baja van, a szellőzésük nem megoldott megfelelően, nyári nagy melegben vagy kinyitja az ember az erkélyajtót és van éjjel levegő - cserébe jönnek a bogarak, vagy nincs levegő egy idő után. Ezen még javítaniuk kellene. Étkezés, félpanzióval volt a szállás foglalás, első este a vacsoránál volt egy kis fejetlenség, igaz telt ház volt, de megoldották, bár a krumplit még főzhették volna egy kicsit. :-( Az utána következő étkezések teljesen rendben voltak. nap közben nem nagyon voltunk a hotelben, mert kirándultunk, strandoltunk, stb. De, amikor bent voltunk és bármi kérdésünk volt, akkor készségesen segítettek. Lehet úszni a hotel saját uszodájában, van finn és infra szauna, fitness terem, saját kis strand és napozó a Balatonban. Alapvetően jó kis hely.
A Hotel elhelyezkedése kiváló, a Balatonra a kilátás gyönyörű! A városi strand retrós, de nem drága és élvezhető. Az étkezés változatos és bőséges. A szoba és az épület minden szeglete pókhálós. A fürdőszoba tisztasága jó, a szoba erősen kopott, lelakott. WIFI szolgáltatás egyenlő a nullával.
A hőségben ventilátort csak külön kérésre kaptunk, nem tartozik az alap felszereltséghez. Szezonban gyerekeseknek hétvégére nem ajánlom, mert egész éjjel dübörög a zene. Gondolom szezon előtt-után nyugodt a környék. Mindezek ellenére vissza fogunk még menni :).
A napozó sziget rendezetlen,a vízbe vezető lépcsők algásak, csúszósak balesetveszélyesek. Szükségesnek tartanám ezek rendbetételét. Az erkély ajtó szorul nehezen mozgatható. A hajszáritó nem működött. De természetes a 308-as szobára értendő.
Figyelmes és kedves személyzet. Az étkezés kiemelkedő,nagyon választékos. Tejérzékeny vagyok,számomra nehezebb idegen helyen étkeznem,azonban a hatalmas választékban egyszerűen megtaláltam a nekem megfelelőt is. Kicsit hiányoltam a "mentes" süteményeket,bár ha az indulási súlyom visszanyerésére gondolok,jobb is,hogy nem volt.
:) Gyermekeim is kifejezetten jól ettek,kisfiam nem nagy evő,de szinte mindent megkóstolt. Az uszoda vizét kissé hidegnek tartottam. A szoba kényelmes,csodás kilátással. A tisztaság hagy némi kívánnivalót maga után. Az elhelyezkedés miatt a rovarok könnyen befészkelik magukat,mi pedig rosszul viseljük az ízeltlábúak jelenlétét. Porszívózás,szemetelés az elutazás napjának közeledtével csökkent. A hotel tökéletes bázis abban az esetben is,ha nincs strandidő,hiszen a város látnivalói gyalogosan is megközelíthetőek. Külön köszönet a recepción dolgozó kollégájuknak,aki felhívta a figyelmem,hogy a vadászati múzeumot és a modellvasút kiállítást ne hagyjuk ki. Kétszer néztük meg,az intézményt záráskor hagytuk el. :) A sétahajó kikötő párszáz méterre,szakértő és kedves emberekkel. A szálloda mellett található felnőtt-,és gyermek játszótér,valamint vízijátszótér és deszkás/bringás park is. Összességében nagyon jól éreztük magunkat,bátran ajánlom kisgyermekes családok részére is.
Megérkezésünk után realizáltuk hogy a kollégiumi szoba a 90-es években jobban nézett ki vidéken.A tisztaság a fürdőszobában jó.A szoba szűk és lelakott. A Balatonra a kilátás gyönyörű.Az ételek finomak. A személyzet tanulókból áll. Retró .. pedig ha felújítanák gyönyörű helyen van.
A szoba hömérséklete.Egy klima kellemesebbé tudta volna tenni az ottartózkodást ebben a szokatlan melegben. A hotel bejárati része és az étterem belsöépitészeti kialakitása a számomra positiv meglepetés.Egyedi megoldások jo izlést mutat!
A szoba kicsi volt és pótágynak egy elszakadt tábori ágyhoz hasonlót tettek be, kb. 5 cm-es szivaccsal, mellesleg a padlóig ért az alja. Mikor másik pótágyat kértünk, közölték, hogy nincs és tegyük le a szivacsot a földre. Csak akkor kaptunk nagy nehezen, amikor elmondtam, hogy láttam a többi szobában a pótágyakat és azok nem így néztek ki, ezen ülni sem lehet.
A nagy hőségben a szálloda klíma nélküli helyiségei elviselhetetlenek voltak. Egyszer kicsit késtünk az ebédről és az éttermi felügyelő nagyon illetlenül, kissé arrogánsan ránk szólt. Sajnos a strandjukon óra nincs, viszont a partszakaszuk csupa kagyló, mindenki lábát elvágta. Az ételek nem voltak túl változatosak. A gyerekek alig tudtak főételt választani. Az üdítőket pedig szerintünk vizezték. A szobában a WC állandóan eldugult.
All Inclusive nyaraláson voltunk hétvégén a Hotel Helikonban. Kétszáz kilométeres utazás után érkeztünk meg, 39 fokos melegben. Sajnos az egész szállodában nincs légkondicionálás. Ha nem ilyen messziről jövünk és nem fizettük volna be az előleget, azonnal visszafordultunk volna.
Sajnos a gyönyörű kilátás nem pótolta az álmatlan éjszakákat, a kicsi szobát és a felvizezett All Inclusive ellátás keretében adott italokat. Sajnálom, de mi többet biztos nem megyünk ebbe a szállodába.
Júniusban voltunk az unokámmal,a Balaton partján van az erkélyünk a Balcsira nézett. Tiszta,kényelmes szobánk volt,az ellátás finom és sok féléből lehetett válogatni. Személyzet kiemelkedően figyelmes,ajánlatukra kis vonatoztunk,mese hajókáztunk és használtuk az uszodát,sport termet és egy retteneteset "billiárdoztunk" is.