A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
Nekem nagyon tetszett a panoráma, és az is, hogy a szállodának külön strandja van. Igaz, májusban voltunk és rossz volt az idő, nem lehetett fürdeni, de a strandrészt így is kicsinek találtam. Ha tele van a szálloda, ennyi ember nem fér el, kénytelenek a fizetős strandra menni. A szoba tetszett, az étkezés nagyon jó.
Személyzet udvarias, kaja nagyon finom és bőséges. Szobák tiszták. Az úszómedence meg az aztán nagyin klassz. Egyetlen amit neheztelek, a saját sziget körül a vizet nem tisztítják, a kagylókat nem szedik ki, ezzel baleseteket szenvedhetnek a vendégek, pláne a gyerekek. Külön kiemelném a konyhafőnök rátermettségét, udvariasságát. Az étkezdébe való érkezéskor, meg az a fogadtatás az tetszett.
Októberben jártunk itt. Már az oda vezető út is nagyon jól sikerült, mert gyönyörű ősz volt és a régi 7-es úton mentünk. Kicsit nosztalgiáztunk és egyik-másik Balaton parti kisvárosban megálltunk és lementünk egy kis Balatoni levegőt szippantani. A szállodát megelőző néhány km-en aranybarna lombozatú gesztenyék szegélyezte úton mentünk.
A szállodában figyelmes és kedves személyzet fogadott. A szoba talán nem a legnagyobb volt, de a Balatonra néző üvegfalat elfordítva, a kis terasszal kibővíthető lett a szoba. Az ellátás igen jó, az ételek finomak, változatosak és kellően melegek, vagy éppen hidegek voltak. A Wellnes részleg meglepetése az volt, hogy a szállóvendégek nagy része nem is jött oda. Fittnes terem, uszoda ( Balatonra néző üvegfallal), finn szauna, merülő medence( talán ez lehetett volna nagyobb, de így is jó volt), infra szauna tartozott ide. Csak ajánlani tudom. Hatalmasakat sétáltunk a gyönyörű ősfás nagy területen fekvő parkban, és a városban is igen szép terek, sétálóutcák vannak. Az ár - érték arány pedig teljesen megfelelő
Nagyon kellemesen töltöttük a Karácsonyt 8 és 10 éves gyermekemmel. Az ételek finomak és bőségesek voltak a szoba komfortos, kényelmes, gyönyörű kilátással a Balatonra. A medence mélysége pont megfelelő, a gyerekek így bátran lubickolhattak és még szaunáztak is. Biliárdoztunk és sokszor elsétáltunk a közeli játszótérre is. Köszönjük a fantasztikus élményt!
80-as évek szállodája, megjelenés alapján. Kedves személyzet, hihetetlenül profi felszolgálókkal, isteni finom, változatos konyhával. Két egybe nyitható standard szobát kértünk, így a Gyermekeink külön tudtak pihenni. Van saját partrésze vízibiciklivel, szerintem ideális kis gyerekeseknek is. A játszószoba csalódás volt, kissé leamortizált. Ezt leszámítva szívesen visszamennénk jövő nyáron is.
Kellemes, pihentető napokat töltöttünk karácsonykor a szállodában. Megnyerő volt a személyzet által nyújtott figyelmes, türelmes kiszolgálás. Az étterem és a közös terek hangulatos, impozáns díszítése igazán ünnepi volt. A telt-házas épületben melegséget árasztott a vendégek zsongása, a délutáni süteményes,teás, forralt-boros vendéglátás.
Az ételek finomak,bőségesek és változatosak voltak, talán egy kis választék bővítéssel még lehet javítani a kínálaton. Őszintén állatbarát szálloda, középszerű árral. A wellness részen kikapcsolódást nyújtott az úszó medence, a finn szauna, ahol ottjártunkkor már nem kellett pucéran szaunázni. Köszönjük, hogy jól érezhettük magunkat.
Nagyon szép szálloda,kedves személyzet,finom ételek. Talán ami kicsit negatívum,hogy fáztunk a szobákban igaz kétszer jöttek segíteni a problémán de még sem sikerült meg oldani. Sajnos az uszoda vize nekünk hideg volt,de természetesen nagyon sokat szaunáztunk és ezzel felmelegedtünk. Ennek ellenére szívesen ajánlom ezt a szállodát bárkinek.
Kellemes hely. Jó a felszolgálás, az ételek nagyon ízlettek. A környéken sok a látnivaló, még a szoba is elég jó volt az árhoz képest. Wellness részlegen még lehetne bővíteni. Én még egyszer visszamennék. A gyerekekkel külön szobát foglaltunk le, de összenyitható volt. A fürdőszobája hasonló az ilyen típusú hoteleknek, nálunk a szobában nem volt kifogás ellene.
A Balaton közelsége fantasztikus, a környék nagyon szépen megújúlt, játszótér és parkok épültek. A szálloda gasztronómiája kifogástalan. A medence vize úszásra tökéletes de kisgyerekekkel nem ajánlom mert hideg. Van szauna, egy kis konditerem. A szobák felszereltsége elégséges, de a wifi csak az aulában elérhető.
Győrből érkeztünk hatan,szűk családi kőrben az 50. szülinapomat megünnepelni Karácsonykor. Nagyon szép helyen fekszik a szálloda,közvetlen a Balaton partján. Szobák nagyon szépek és tiszták voltak. Látszott hogy nem rég újították fel. Az erkélyek azok nagyon furák,igazából csak dísz kimenni nagyon nem lehet.
Ugyan nekünk nem okozott problémát. De nyáron azért kellemetlen lehet és a cigizőknek is. Az ellátással sem volt különösebb probléma. A reggeli,vacsora bőséges és finom volt. Volt egy ünnepi ebéd amin egyfajta,szaftban tálalt ízetlen,sületlen húst tálaltak fel. A vacsoránál meg az volt a gond,hogy két turnusra osztották fel a vendégeket, mi a 2. -ban voltunk és bizony már nagyon hiányos volt egy-két dolog. Például a sütik. Az első turnusnak hordták ki egymás után a szebbnél szebb krémes sütiket addig nekünk már csak a száraz jutott. Ettől függetlenül azért minden finom volt. Akartunk egyet tekézni de az szörnyű állapotban van. Recepción nagyon kedvesek voltak. Azért szívesen elmennénk legközelebb is.