A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
A megrendelés zökkenőmentes. Hiányzott a befizetés visszaigazolása. A szálloda portáján jelezték, hogy a befizetés rendben. A recepciós igen figyelmes és segítőkész. Minden kérdésre korrekt választ adott, ha valami kérésünk volt, lehetőség szerint intézkedett. A szoba tiszta, csak elég kicsi. Kilátás a Balatonra.
Az erkély nyújtotta lehetőségeket a zord idő miatt nemigen tudtuk élvezni. Takarítás naponta, vagy igény szerint. Az uszoda remek, csak kissé hideg a vize. Egy jakuzzi medence elkelne. A közlekedési lehetőségekről korrekt felvilágosítást kaptunk, a kultúrálódási lehetőségekről nem. Azétterem tista csak hideg, azételek ízletesek, a felszolgálás (svédasztal) jó. Távozáskor az elszámolás gyors és pontos. A nem túl igényes vendégeknek melegen ajánlom.
Szocreál típusú szálloda,az innoválással próbálkozva,nem túl sok sikerrel! Hangulata viszont van,csodás a milliő,a park, a Balatonpart,extra mediterrán növények! Az étkeztetése változatos-finom,bár lehetne egy kicsit nagyaobb választék. A szobák egyszerűek,felújításra szorulnak,az ötödik emelettől felfelé nem volt rendes víznyomás,ez gondot okozott a fürdéseknél.
A wellnes részleg szerény,többet vártam volna tőle. A személyzet rendkívül udvarias,szolgálatkész. Az ősz folyamán jártunk itt,a város sem okozott csalódást.
Nekünk tetszett. A teljes ellátásnak köszönhetően degeszre ettük magunkat minden egyes nap. A szoba olyan volt amilyen, de kárpótolt minket a wellness részleg. örültünk az úszómedencének. Ami nem tetszett az a finn szauna kötelező pucér használata, hisz lássuk be igen furcsa volt ahogy meztelen férfiak a gyermekek között mászkálnak.
Hárman voltunk elszállásolva egy szobában. Sajnos olyan kicsi volt az alapterülete,hogy eljárni sem lehetett,csak bukdácsoltunk egymást kerülgetve. Az étterem kínálata nem volt bőséges és finom sem. Kiültünk a teraszra étkezni,de mint kiderült nem volt jó ötlet,mert takarítani rég járhattak ott.
A székek és asztalok alja sűrűn volt pókhálóval szőve. A szobák tisztasága sem volt megfelelő,az ablakpárkány pedig vastagon volt szúnyogtetemekkel "díszítve". Egyedül ami kárpótolt ezekért,a gyönyörű látvány a teraszról!
Egy szép, őszi hétvégén jártunk a Hotel Helikonban. Maga az épület erősen a 80-as éveket idézte kívülről és belülről egyaránt. A szoba elég sivár volt, és hármunknak nem túl tágas, de a kilátás kárpótolt minket. Az egész keszthelyi öblöt látni lehetett az erkélyről.
A büféreggeli és - vacsora is bőséges volt, mégha nem is teljesen felelt meg a mi ízlésünknek. A külön rendelt italokat kissé drágának találtuk a 3 csillaghoz képest. A személyzet udvarias volt.
Nem volt fűtés,az az volt ,de temperáló jellegű, pedig telefonon le lett egyeztetve. Panaszkodtunk, de nem tudtak mit csinálni, kaptunk még takarót. Fel kellet vinni a kocsiból a kis hősugárzót:( A 7. emeletre "zsúfolták" az embereket (kb 8-10 főt rajtunk kívűl) A kilátás a Balatonra gyönyörű, persze ez szoba függő is.
A reggeli szegényes volt, át is költöztünk Hévízre, persze kicsit drágább volt, de legalább fütöttek és volt élet. Persze mind ez télen volt, gondolom nyáron jobb a helyzet -remélem.
Jól éreztük magunkat.A medence vize nekünk sajnos hüvös volt, igy máshová mentünk fürödni.Egy melegvizes medencére vágytunk.Ez jelentős plussz kiadást jelentett. Furcsa, hogy ekkora parkolóval rendelkeznek mégis dijat kérnek érte. A panoráma gyönyörű, igazi élményt nyújtott.A környéke is szép, gondozott.
Nagyon elégedettek vagyunk az étkezéssel, mindig finomat, bőségesen kaptunk, főleg a gyerekek élvezték a választás szabadságát. Kellemes volt a fürdési lehetőség, itt szempont volt az is, hogy kevesen voltak velünk egy időben. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy bizonyos szolgáltatások nem "működtek" így pld. a bowling.
A hotel aulájában időnként wc bűz volt tapasztalható. A melléképület kezelői (bringa tárolás) sajnos nem voltak elég készségesek, nem vették észre, hogy a "lépcsős bringa szállításnál" kéne egy kis segítség a gyerekeknek. Mindennel együtt azért jól éreztük magunkat!
Nagyon jól éreztük magunkat! Gyönyörű a környezet, a part, a park, a város. Kedves, udvarias és profi a személyzet. A szoba retró, de tiszta. Gumis lepedők kellenének. A szaunát és az uszodát láthatóan többen korábban szerettük volna használni, lehet korábban? A vacsora kicsit késő van 18 órakor, figyelembevéve az óra visszaállítást, és az egészséges táplálkozást.
Az egész szálloda lepukkant, amivel nem lenne baj ha nem lenne ennyire drága! A személyzet tényleg kedves és a reggeli is kiváló, ízletes és bőséges. Viszont akkor már inkább felmegyek a nagymamámhoz,ő is kedves, ott is vannak öreg bútorok és finom étel!
Sajnos nagyon szocreál az egész, igen erősen ráférne egy kis felújítás, vagy legalább a szolgáltatások kibővítése ha már az árak ilyen szépek! Kicsi a napozórész, 1 db vízibiciklije van a szállodának és több mint 200 szoba, szóval úgy gondolom hogy ez egy kicsit kevés. . . a teke pálya van szerintem a leginkább elhasználódva!