A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
Minden nagyon jó volt, egy dolog hiányzott mégpedig hogy nem tudtuk a kerékpárokat igénybe venni, pedig ott voltak leláncolva. Jól esett volna a város és a környéket kerékpárral bejárni mivel mi vonattal mentünk . Szeretünk kerékpározni és erre is számítottunk. Sajnos a városban sem találtunk kölcsönzőt ahol bérelhettünk volna, mivel ünnep volt.
Szerintem erre oda kellett volna a hotelnek is figyelni és ha külön térítésként, de biztosítani kellett volna a kerékpár használatot / ráadásul ott is voltak a biciklik! / Egyébként mindent közsününk és bérminor szívesen visszalátogatunk. Üdv. Szécsi Dávidné
PL:internet elérhetőség,csak lent a halban! csak 1 db úszó medence van 26-28fokos vizel,ez hideg volt!Keresgélni kellet,az étkészletet,hol találok,kést villát,stb.ha más után ültünk le egy asztalhoz.Ez nem tetszett!Ami tetszett! szép kilátás,személyzet kedves,szoba kulturált(retró jelleg),jól hallani a szomszédságot!
Csodálatos helyen található a szálloda. A szobákból pazar kilátással a Balatonra. A városközpont, a piac kényelmes sétával elérhető és érdemes megnézni. A szálloda tisztaságával elégedett voltam, de úgy gondolom, hogy a fürdöszobák megérdemelnének egy felújítást.
( A szellőztető-ventillátor nem működött) A WC tartály is elromlott, de amikor jeleztem a problémát, azonnal megjavították. A büféasztalos étkezések kicsit akadoztak, nehézkes volt az étkezést befelyezők edényeinek összeszedése, az evőeszközökhöz való hozzájutás. Az ételek minősége és mennyisége, a folyamatos feltöltés kiváló volt. A személyzet kedves feladatát értő emberekből áll.
Ragyogó szálloda,szuper kedves, figyelmes személyzettel! Az étteremben mindenki talál ízlésének megfelelő ételt, ami nagyon finom! ! Peldául amikor vakaki megszólalt"hoztak még rizskochot! " Egyszerre állt föl mindenki és indult! Filmbe illő jelenet volt. Nevetett mindenki! Húsvét lévén, egész nap voltak gyerekfoglalkoztatások, este élőzene(nagyon jó!
Autóbusszal érkeztünk, sétával is kb 20 perc és a parton voltunk, az Áprilisi időket nézve nagyon jó időt fogtunk ki, a programok is kiválóak voltak mind a szállodában mind a közelben. Ha tehetném újra mennék.
A Hunguest Hotel Helikonban eltöltött napokról alapvetően pozitívan tudunk nyilatkozni. A személyzet kedves és segítőkész,a büféreggeli és vacsora egyszerűen tökéletes volt. Bőséges választék a minőségien elkészített ételekben. Elismerésem ezúton is a Chefnek. A szobából a kilátás egyszerűen lenyűgöző.
Két éjszakát töltöttünk a Helikon hotelban, azaz kétszer vacsoraztunk párommal ott. Azt még valahogy meg tudtam érteni, hogy a svédasztalon kihűlt a vacsora, de hogy egy ilyen hotelben melyfagyasztott sonkával sajttal töltött húst mernek találni, az már nekem is sok volt. Ezen kivul a bolognai spagetti az utolsó sarki kifozfeben is jobban sikerül általában.
A vacsora szerintem értékelhetetlen volt, nem is beszélve a masodik nap történt "kisebb" - fel órás aramszunetrol, amikor is telefon lampajanak a fényében voltunk kénytelenek elfogyasztani az előbbiekben leírt ételeket. A sok recepciós mindegyike nagyon kedves volt, a legidősebb férfit kivéve, aki szinte rámtámadt, hogy ő engem elotte éjszaka a portán várt hajnali háromig. . . pedig csak másnaptól kezdve volt foglalásom. Ezt a dolgot nem tudtam hova tenni, sőt reagálni sem tudtam, annyira meghokkentem. Ez persze érkezésünkkor történt, igy máris rossz szájízzel kezdődött a pihenoidonk. Ezt a két "kis" incidenst leszámítva nagyon jol telt a pihenesunk, az agy nagyon kényelmes volt, es mindezek ellenére nagyon jol éreztük magunkat.
2016. Júliusában nyaraltunk ott a párommal . Már alig vártuk hogy megérkezzünk . A hotel elhelyezkedése az csodálatos helyen van gyönyörű a környezet . Azért az viszont látszik hogy 1970-ben épült. Ráférne egy kis átalakitás . Az ágyak kényelmetlenek nem beszélve a párnáról és a nehéz plédről . Nyár lévén nagyon nagyon meleg volt .
Ami felháboritott az az volt hogy 260 ezer ft-ért egy légkondi nincs az adott szobákban! A vezetőségnek erről már rég gondoskodni kellett volna . Nem értem amikor ennyi összegért ilyen szolgáltatást adnak mégis ilyenkor kicsit nem gondolkoznak el? Gondolom azért mivel nagyon sok a külföldi vendég. Egy érv szól a hotel mellet az pedig a változatos ételek minősége és a kedves személyzet , az étkezésnél . Ennyi pénzért 2x is megjárhattuk volna valamelyik szomszédos országot is azt gondolom! De ebből tanultunk igy nem igen megyünk nyaralni ha lehetőségünk lesz rá a Balatonra sem .
A szálloda elhelyezkedése kiváló. A szobák berendezése lehetne modernebb,az ágyakat is beleértve. A fűtést nem lehet szabályozni,ezért lefekvéskor nagyon meleg volt a szobában, hajnalban pedig fáztunk. ( Valószínű hogy éjjelre lekapcsolták a fűtést. ) A wellness résznél hiányoltuk a jakuzzit.
A Hotel az 1970-es építésének megfelelő. A közösségi helyiségek szépek. A szobán nem tudni,hogy ablaknak vagy ajtónak készült a nyílászáró. A fényviszony,kilátás jó de huzatos,rések vannak rajta. Az alap műbőr ágyra kettő db matrac volt helyezve,amely csúszkált állandóan.
Az ételek bőségesek és finomak voltak,egy dologtól eltekintve,a halakon kívül szinte minden ételen,még a burgonyán is valami furcsa fűszer érződött. Összességében jól éreztük magunkat