Idén új helyet próbáltunk ki az erdei iskolánkhoz. Kismaroson a Kismagost. Részben önellátásra vállalkoztunk: reggelit magunk vittünk egy hétre és a másik két étkezésnél a tálalást, szervírozást és a mosogatást csinálta az osztály minden tagja velünk karöltve, beosztás szerint.
Mint már egy másik értékelésnél írtam, a tábori körülmények kialakításának sarkalatos pontja, az étkezés megszervezése. A tavaszi szünetben leutaztunk és megnéztük családommal az erdei iskolát. Ha már itt jártunk, akkor a kiválasztott éttermet is megnéztük, egyeztettünk és gondoltuk megkóstoljuk a főztjüket. Az Öreg Morgó, akkor nyitott. Sikerült is a tulajdonossal beszélni, de az ünnepek után csak pizzát ehettünk volna, ám mi annál tartalmasabbra vágytunk. Ilyen előzmények után az erdei suli első napjának végén vártuk a vacsorát. Az egész napi túrázás után, amit az otthonról hozott hideg szendvicsek ízesítettek csak meg, kiéhezve vártuk a meleg vacsorára hívó telefonhívást. Merthogy az ételt, mintha csak pizzát rendeltünk volna, futárral (autóval) minden nap kiszállították nekünk. (Ez az egyetlen étterem a környéken, aki ilyet elvállal. ) Az étel forró volt, ízletes és elég 25 gyereknek és 2 felnőttnek. Persze mondhatnánk, hogy aki éhes bármit megeszik és finomnak tart. De az egy hét alatt, a gyerekek minden kedvence felvonult az asztalokon: bolognai spagetti, rántott hús vagy sajt sült krumplival, sült csirkecomb zöldség körettel, zöldborsó főzelék, rizses hús … Nem volt mit a moslékba önteni, mert minden nap minden elfogyott, aki akart még repetázhatott is egy kicsit. Minden elismerésünk az étterem vezetésének, szakácsainak és minden munkatársának, mert bár suliban voltunk, az étkezésünk nem volt menzás. Köszönjük!
Késő ősszel jártunk az étteremben, de nagyon jó idő volt, igy a kinti részben foglaltunk helyet. A pincér azonnal érkezett, kedves és udvarias volt. Rendeltünk levest is amit nem bántam meg, mert életem legjobb fokhagyma levesét kaptam! A tálra sem kellett sokat várni, bőséges és finom volt. Hamarosan visszatérünk, megnézzük a benti éttermet is.
Évek óta szemezgettünk már a hellyel,most spontán eljöttünk vacsorázni. Nem csalódtunk benne ,bár az adag lehetett volna kicsit nagyobb. A kiszolgálás, a hangulat és a hely pont megfelel az igényeknek. A kv mellé automatikusan hozzák az édesítőszert, ami nem sok helyen divat.
Hangulatos erdei étterem, mesebeli kisvasút mellett. Ár-érték arányban kiváló, az ételek finomak, az adagok bőségesek. A kiszolgálás gyors, kedves és figyelmes. Az ételre várva az ember gyönyörködhet a tájban és az étterem mellett elhaladó erdei kisvasútban is. Kényelmesen el lehet férni, nem zsúfolt, és jó időben a kerthelyiség is rendelkezésre áll. Biztos visszatérünk!
Köszönjük a finom ételeket,és a kedves felszolgálást! Az ételek bőségesek és nagyon finomak voltak! Köszönöm a Nőnapi ajándék desszertet is! ;-) És imádtam a cicát a fotelban! ;-)
Többször megfordultunk már az étteremben, mindennel meg voltunk elégedve mindig! Fantasztikus ételek, gyönyörű hely, gyors kiszolgálás, kedves felszolgálók és felszolgáló hölgyek! Mi épp egy hétköznapi nap voltunk mikor két kedves hölgy várt minket, mosolyogva, segítőkészen, udvariasan. Gyermekeinkkel voltunk akikhez igazán türelmesek, viccesek voltak.
A nagy forgalom ellenére gyors és figyelmes volt a kiszolgálás! Az ételek mint mindig, nagyon finomak és bőségesek voltak! Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a helyet!
Mai napon egy kirándulás után érkeztünk az étterembe asztalfoglalás nélkül. Három család, mindegyikben három gyerek. Nagyon éhesek voltunk, nem éppen elegánsan, erdei kirándulás nyomaival, és az összesen kilenc gyerek elevenségével. A kiszolgálás csillagos ötösre vizsgázott, a végtelen türelemmel, kedvességgel.
Többféle levest választottunk, mind nagyon finomak voltak. A pizzák is kiválóak. Kiemelném a fokhagymakrémlevest, de a francia hagymakrémleves is nagyszerű volt. A pizzák közül pedig az articsókás volt nagyon jó. Ezekből is sokfélét választottunk. (Egyetlen minusz pont a tenger gyümölcsei pizza, ezt nem érdemes választani. A mosdóban olyan dolgok, amit eddig még sehol nem láttam, kézkrém, betét, stb. A szállásunk nem messze volt az étteremtől, korábban is átjöttünk kávéra, sörre, minden alkalommal elégedettek voltunk.
Tavaly nyáron voltunk itt egy 6 fős baráti társasággal. Már első ránézésre is szimpatikus és hangulatos volt a hely. A kiszolgálás udvarias volt, és a rendelt ételek mennyiségéhez képest nem volt lassú. Az ételeket egyszerre kaptuk, és nagyon finomak voltak. Az étterem tisztasága kitŰnő és a mosdó felszereltségéhez hasonló színvonalat még sehol máshol nem tapasztaltam. Csak ajánlani tudom.
Ma voltam itt a családommal - sokadszorra! A hely hangulatos, talán kicsit lassan jött a főétel a leves után, de a fenséges ízek kárpótlást nyújtottak. A felszolgálás udvarias, emberien közvetlen. A somlói galuska pedig mesteri befejezése az étkezésnek. Legközelebb is megyünk, ajánlom mindenkinek.