Ez egy műemlék nádfedeles parasztcsárda. Történelme van, és ebből egy kiállítás is lett. Ez a kiállítás nem az éttremben, hanem külön termekben van, de ingyenesen bejárható, nézelődhetünk nyugodtan. A régi paraszti élet eszközeit, szobáit mutatja be, a zsiványok ruháit, juhászok szerszámait. Már csak ezért megéri betérni.
Az ételek is paraszti ételek inkább, birka, marha, borju és egyebek. A kihozott étel ugyan elfogyott, azaz nem maradt a tányéron semmi, ez azt jelzi, hogy finom volt, és épp elegendő. Maga az étterem hangulata is parasztos, a kék asztalterítővel, fehér kendővel. Viszont egyetlen egy nem tetszett. Bár volt víz kancsóban az asztalon, de számomra ihatatlan. Enyhén barnás, zöldes színű meleg lé volt, lehet, hogy nem is inni tették ki, hanem kezet mosni? Jó volt, hangulatos volt, fényképezhető volt, egy jó kirándulás végcélja is lehet.
Nagyon hangulatos a csárda, tiszta, igényes. A felszolgáló hölgy nagyon kedves volt. amíg elkészült az étel, megnéztük a kiállítást, ami nagyon tetszett. Igazi gyöngyszem Magyarországon. Finomat ettünk, biztosan betérünk, ha arra járunk! Elsősorban azoknak ajánlom, akik értékelik a régi hagyományokat (kemence, cserépedények, fabútorok, kékfestő terítők. . . )
Igaz, hogy nem ebédeltünk, nem vacsoráztunk itt, délelőtt 10 óra lévén csak egy kávéra vágytunk, azért értékelnék. A kávé finom volt. Tisztaság csillagos ötös, beleértve a mellékhelyiséget is! Nagyon szép a csárda, kívül-belül. Nagyon hangulatos az éttermi rész. Külön gratulálok a múzeumhoz.
Annak ellenére, hogy ingyenesen látogatható, nagyon színvonalas, érdekes kiállítást láthatunk, egyszóval gyönyörű! Nem csalódtam! Biztosan visszatérek még, és akkor enni is fogok, mert az étlapról tudnék mit választani!