A fertőendrédi Tercia étteremben már több alkalommal jártunk, így volt elképzelésünk, hogy mire számíthatunk. A kópházi Terciában viszont sajnos nincs játéksarok, illetve kinti játszótér, ami a gyerekes családok számára nagyon előnyös lenne. Az étlap elég hosszú, főleg jól ismert magyar és nemzetközi ételeket találunk rajta, különösebb meglepetések nélkül.
A nyári melegre tekintettel hiányoltam a lazább fogásokat (zöldségek, saláták). Pozitívum, hogy literes limonádét is lehet kérni többféle ízben, nem telepakolva jéggel (1290 Ft). A főétel fogások nagyok, tartalmasak, a levesek, desszertek kisebb, vállalható mennyiségek. Az ételek elég gyorsan elkészültek. Májgombóc levest (550 Ft/csésze), Cézár salátát (2590 Ft), erdei gombás tésztát (1890 Ft), gyros tálat (2350 Ft) és túrógombócot (950 Ft) kóstoltunk eperöntettel. A leves lé egyen-sós-Vegeta ízű. A saláta majonéz mártása szintén gyári/bolti hatású. Kifejezetten sok volt a grill csirkecsík, nem spóroltak vele. A túrógombóc könnyű, kellemes. A gyros tál hatalmas, gazdagon összeállított, mirelit(nek tűnő) hasábburgonyával. Összességében mindenki jóllakott, de nem volt átütő élmény az ebéd. A személyzet egykedvű, és nem mindig figyelmes, de alapvetően rendben volt minden, a kiszolgálás és a számlázás korrekt volt. Kötelező szervizdíj nincs, bankkártyával lehet fizetni. A mosdó tisztasága nem makulátlan, kissé lelakott volt az étteremhez képest.
Kirándulásunk alatt látogattunk el az étterembe. Desszertet és kávét fogyasztottunk. Segafredo kávé frissen pörkölt, jó minőségű. A Gundel palacsintához dió fagyit is tettek, mennyiség elegendő volt, íze finom. A túrógombóc nagyon finom volt, különleges volt eperszósszal, prézli nélkül. A pincérek kedvesek, előzékenyek, udvariasak. Az étterem tágas, tiszta. A mosdó is tiszta volt.