Csodálatos környezet, csend, nyugalom, kedves-udvarias személyzet,finom ételek. A wellness rész lehetne kicsit nagyobb.Sajnos az időjárás nem volt a legjobb, de erről nem a szálloda tehet.Ajánlom annak aki szeret az erdőben túrázni.
Megérkezésünkkor a szoba tele volt hajjal, a klímát nem igazán mertük használni ráférne egy nagy takarítás.A welness és az úszómedence tiszta volt. A személyzet kedves a programok jók kíváló hely a pihenésre,túrázásra.Ajánlom ismerőseimnek.
A hotel elhelyezkedése kiváló. Sok lehetőség van kirándulni. Nagyszerű a wellness, a kültéri medencék kicsiknek és úszóknak, jól kialakítottak a közös helyiségek, a hotel valóban gyermekbarát. A konyha és az éttermi személyzet elsőrangú. DE: a mi standard szobánk ablaka egy hátsó udvarra nézett, az oda kivezetett szellőzők nappal zúgtak, olykor még egy traktor is forgolódott ott.
Csodálatos környezetben töltöttünk két napot. Pihenésre, kikapcsolódásra kiválóan alkalmas a hely. A rossz idő ellenére a szabadban is sok időt töltöttünk, a kisvasút gyönyörű erdei utakon visz keresztül. A személyzet nagyon udvarias és segítőkész. A szauna felöntés rituálék különleges élményt nyújtottak.
A szálloda rendkívüli adottságai sajnos nem párosulnak a 4 csillagos színvonallal. A környezet feledteti ezt, azonban a rönkház szobái / fürdőszobái felújításra szorulnak.
A vadételek több hasonló színvonalú helyet felülmúlnak, akár levesről, akár főételről beszélünk, az elkészítés módját és az eredményt tekintve. Sajnos a libamáj - meglepő módon - nagyon nem volt ok, a sertésről nem tudok nyilatkozni. Nem voltak sokan, de a várakozás nem volt kevés, az étel langyos volt és bár én nem szeretem a túl fűszeres ételeket, nagyon komolyan spórolnak az ízesítéssel.
Csodálatos környezetben lévő, festői elhelyezkedésű szálloda, rendkívül kedves személyzettel. Az ételkínálat, az uszoda, wellness szolgálratás kíváló, a tisztaságon még van mit javítani. Bátran ajánlom ezt a helyet olyanoknak, akik ki szeretnének lépni a hétköznapokból, és fel szeretnének töltődni egy gyönyörű helyen.
Összeségében fantasztikusan éreztük magunkat, mert a hely magával ragadó! Az épület, az illatok, a kisvasutazás teljesen kikapcsolt minket, valamint a wellness részleg is nagyon kellemes volt! Viszont pár észrevételünk lenne. A csomagunk elnevezése romantikus erdei páros hétvége. A csomag tartalma szerint gyertyafényes vacsora vár minket pezsgős köszöntéssel.
A gyertyfény egyik vacsinál sem tűnt fel, a pezsgőért is ugy kellett szólnunk, hogy jár ( meglettünk volna ezek nélkül is, csak ha már le volt írva, számítottunk egy picit nyugodtam/meghittebb vacsorára. :) Ugyanolyan svédasztalos vacsiban részesültünk, mint a tőbbi vendég (ami egyébként nagyon finom volt, de szivesen megkóstoltunk volna egy helyi ételt, esetleg egy vad pörköltet, hisz mindkét este sültek voltak). Illetve még három dolog: jobban örültünk volna egy francia ágynak, mint két teljesen különálló ágynak. A második pedig, hogy a 2 órás privát szaunaház használatához italbekészítés jart, ami egy-egy üveg mentes vizet jelentett. Harmadik pedig, hogy a masszázst rossz időpontra foglalta a recepciós, igy a masszőrök egy órával korábbra vártak miket, mi pedig a megbeszélt időpontban hiába vártuk a masszőröket. Végül ez gyorsan megoldódott és a masszázs mindenért kárpótolt, le a kalappal masszőrök előtt! :)
Igen sok jót lehet mondani a helyről, mint azt korábban leírták, de. . . Azért van némi észrevétel, amin lehetne javítani. Én ugyan nem vagyok egy wellnessguru, inkább úszni szeretek, sajnos erre nem sok lehetőség volt a múlt hétvégén, mert a nagymedence éppen építés alatt állt, a kis medence, meg inkább 1, esetleg 2 személyes.
Mi a rönképületben voltunk, a tetőtérben ahol a fürdőszoba igen szűkös, a víznyomás gyengus, fogmosáskor a fejem többször beszorult a mosdó és a fürdőszoba polc közé. A zuhanyfüggöny rámtapadt. A pótágy kényelme sem 4 csillagos. Még egy észrevétel, hogy a gyereksarok a legsötétebb zugban lett kialakítva. Kissé nyomasztó helyen- a gyerekeknek azért jobb lenne egy ablak melletti terület. Az ételek nagyon finomak voltak, a pincér csapat pedig kifejezetten udvarias, szimpatikus fiatalokból áll. A rendelhető italok nagyon drágák. Bár a pálinka és a Bernard barnasör nagyon finom volt. A helyszín, a börzsönyi táj nem okoz csalódást, ha valaki eldugott helyet keres. A közeli kisvasút most már Szob és Nagybörzsöny között végig közlekedik (átszállással! ), a felújított állomásépületek látványosak, de szerintem nem teljesen illenek az erdei környezetbe. Azért örültünk neki, hogy legalább van. Működik benne büfé, van infó a vonatokról. A környező hegycsúcsokról a kilátás szuper. Túrázni, bringázni lehet.
Kellemes napokat töltöttünk a Szent Orbán Erdei Wellness Hotelben. A hotel elhelyezkedése kiváló, a személyzet nagyon kedves, segítőkész. A wellness rész nem túl nagy, de ott jártunkkor a vendégek létszámhoz képest kellemes, pihentető. Az ételek finomak voltak, az éttermi kiszolgálás figyelmes.
2625Kóspallag, Kóspallag - Nagyirtáspuszta, az erdő közepén