Betértünk egy korai vacsorára és nem bántuk meg. A vargánya krémleves finom és frissen szedett gombára emlékeztettet, a szarvasborda puha volt, a köretek fantiziadús összetevőkből kellemes ízeket kreáltak, amivel a szentbékkállai Olaszrizling (2013) és a Pálffy rosé kitűnően öszecsengett.
A kiszolgálás rendben volt, a háttéri organizáció (nem a konyhára gondolok) még csiszolható lenne, és biztos van még mit kiküszöbölni. Az árak egy kicsit magasak, pláne egy frissen nyitott vendéglős igyekszik a beindulási időszakban – mert ugye még nem minden perfekt - azzal is a vendégeinek kedveskedni, hogy árban nem szárnyalja túl a balatoni jobbfajta vendéglősöket. 2x2 dl bor, 2 leves, egy főétel tízezer forinttért - gondolom nem átlag keresethez lett szabva. Legújabban adnak ki szobákat is. Telejesen új, spartanosan de izlésesen berendezve. Az a baj, hogy oly szűk a szoba, hogy még egy kissebb szekrény se fér be. A vécé zuhanyozóval L-es mérettől felfelé nem ajánlatos, mert vagy nem férbe, vagy nem tud kimenni. Két személyre tizenötezer forint reggelivel elég sokkoló, ahol még egy fogas sincs és biztos hogy nem felel meg az európai normának sem. Négy pont a konyha és a kiszolgálás, kettő a szállásért.
Édesapám olvasott a helyről, így kíváncsiságát támogatandó vele mentünk megvizitálni. A kiszolgálás valóban kissé darabos volt (gondolom, itt is érződik a munkaerőhiány), de a hiányosságokat pótolta a kedvesség.
A tárkonyos borjúleves és a húsleves osztatlan tetszést aratott, a főételek is remekre sikerültek - az én csevapom tökéletes volt, testvéreim őszinte lelkesedéssel falták a rántott mangalicát krumplisalátával, édesapám pedig méla boldogsággal ült a marhapofa hűlt helye fölött. Testvéremnek a desszertként kért túrós smarniról is jóféle véleménye volt, viszont az én szilvásgombócom egyszerűen remek volt (mondhatnám, hogy a nagymamám konyhájának ízei köszönnek vissza, de bárcsak tudna szegény nagyanyám így főzni). Telefonos helyfoglalás mindenképpen javasolt, plusz felülemelkedés az esetleges kiszolgálási sutaságokon, mert az étel, a hangulat és az ár-érték arányában mindenképpen csak ajánlani tudom.
Sokszor jár(t)unk a Balaton-felvidéken, ma meg is álltunk egy kávéra egy ebéd lett belőle, vegyes érzésekkel távoztunk! A kezdőfogások biztatóak voltak: Sült cékla juhtúróval, Tárkonyos borjú ragu leves és Padlizsánkrém finom volt! Főételek Csevap, salátával rendben volt, ellenben a rántott tökkel, ez a fogás teljesen sótlan volt, mind a rizs, mind pedig a tök! Kiszolgálás körülményes és feledékeny volt. . .