Magyarország harmadik legnagyobb városától, Miskolctól 10 km-re, a Bükk-hegység keleti részén, három hegy által körülvett festői völgyben található hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred. Az 1927-30 között, eklektikus stílusban épített kastélyt függőkert és hatalmas park veszi körül.
A Szinva patak völgyére és a Hámori tóra nyíló kilátást még varázslatosabbá teszi az épület közvetlen közelében levő Szinva patak vízesésének moraja.
A szálloda a várakozásnak majdnem megfelelt. Két dolog volt amivel nem voltam megelégedve teljesen. A kisebbik probléma a szoba mérete volt, ami szerintem kicsi volt, és ezáltal elég kényelmetlen is. Az étel minősége és mennyisége megfelelő volt .
A nagy gond az , hogy egy 4 * minősíttet szálloda nem engedheti meg magának , hogy a vakolat le hulljon a homlokzatról, az ablak keret és az erkély ajtó keretről a festék mind le volt pattogva , továbbá az erkély küszöb megrohadva. Mint Hunguest lánc hotel és 4 * minősítéssel rendelkező szálloda ezt nem engedheti meg magának . Ezek kivételével rendben volt nagyából.
Főuraknak érezhettük magunkat a Hunguest Hotel Palotában,hiszen a parkolástól kezdve a távozásig minden tökéletes volt. A Mátyás korabeli stílusú kastélyban már csak a zsinórfűzéses brokátruha hiányzott ahhoz,hogy teljesen visszarepüljünk az időben. . ! A festett ólomüvegekkel díszített étteremben valódi lakomában volt részünk minden este,még a reneszánsz muzsika sem hiányzott.
A dézsák helyett ugyan jakuzzikban fürdőzhettünk,de ezt az egyet nem bántuk. . . Az ablakból kinézve a Hámori-tóban gyönyörködhettünk,esténként pedig a vízesés monoton robaja volt az altató. Ezen a helyen találkozik az érintetlen természet,a sokszáz éves történelem,és a luxus. Könnyen a rabjává válhatunk. . !
Nagyon tetszett a De lux lakosztály. Igazán jól volt felszerelve. Az alagsori fürdő használata is nagyon kellemes időtöltésnek bizonyult. Nagyon tetszett a reggelinél hallgatható élőzene, ami akkor klasszikus gitárzene volt. Az esti zene kicsit hangos volt ez kellemetlen illetve zavaró volt kicsit, nem lehetett igazán beszélgetni A választható ételek mennyisége és minősége is elfogadható volt.
A pünkösdi hosszú hétvégét töltöttük a Hunguest Hotel Palotában. Gyönyörű a helyszín, csodálatos a kilátás és a környezet. A parkoló szűkösnek bizonyult. Pénteken még bőven volt helyünk, de hétvégén már megtelt. A személyzet rendkívül segítőkésznek mutatkozott.
Az egyik vacsora alkalmával egy olyan asztalhoz ültünk, ami billegett, de még fel sem dolgoztam, hogy baj van az asztallal, az egyik pincér már ott is termett és megoldotta a problémát. Éreztették, hogy fontosak vagyunk, és nem csak az étkezéseknél. A csendes wellness részleget is kipróbáltuk, élvezetes volt, ráadásul nem voltunk bent sokan. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, visszavágyunk!
Már érkezésünkkor, belépve a recepciónál egy kicsit visszacsöppentünk a XX. század 30-as éveink boldog korszakába, de a formaságok elintézése után tovább lépve megállapíthatunk -a látva lapos tévéket-ez itt valójában a XXI. század. A szobánk hangulata is ilyen volt, a berendezés stílusa régi, de új köntösben és a kilátás is gyönyörű volt.
Bár az is igaz, hogy közelebbről nézve az ablakokra ráfért volna valami XXI. századi rekonstrukció. Az étterem is a régi báltermek hangulatát idézte, az embernek kedve lett volna egyből táncra perdülni, ha a sok finomság illata nem vonzotta volna inkább az asztalok felé. Az ételek választéka és minősége is jó volt. A wellness részleg kellően tágas volt ahhoz, hogy ne zavarják egymást a vendégek, még akkor sem ha mindenki akkor akarta kipróbálni a wellnesst, amikor mi. A személyzet nagyon kedves volt, és türelmes akkor is, amikor éppen a SZÉP-kártya rejtelmeivel ismerkedtem. :-)
Festői környezetben épült a szálloda. Nagyon tisztának és gondozottnak tűnt a szállodát körülölelő park, függőkert. A belső összhatás is remek. Az ételek választékával és minőségével minden rendben volt. A felszolgáló személyzet nagyon profin, diszkréten tette a dolgát, ez különösen tetszett.
Negatív tapasztalat csak a tágabb környezettel kapcsolatban volt. Ürítetlen, megtelt szemetesek a csónakkikötőnél, eldobált szemét a tó körül, szemét és PET palackok a patak mederben, stb. Érdemes lenne az önkormányzatnak növelni az erőfeszítését a környezet tisztán tartásában.
Nagy lelkesen indultunk meg a lillafüredi wellness hétvégére, a áhítatott Palota szállóba. Az előtér, a hall első látásra rendben volt, azonban a szobába belépve az első ami szemet szúrt az 5 db poloska a függönyön. Kellemetlenkedve bár, de eltávolítottuk a szobából a rovarokat.
Elindultunk (volna) a wellness részlegre, mire fürdőruhába bújtunk újabb néhány kíváncsi szempár leskelődött a függönyről, az asztalról és a párom válláról. Ezeket is menesztettük, azonban amikor ismét "újratermelődtek" pár perc alatt a szobában, a recepción szobacserét kértünk (a recepciós férfi nagyon segítőkész volt). Javasolták hogy megnézik az erkélyajtót, biztos rosszul záródik. Jött is a szerelő, ennek ellenére szoba cserét kértünk. Második szobának szintén erkélyest kértünk, itt azonban már gazdagabb volt az állatvilág, volt nem kicsi pók és egy azonosítatlan kb kisujjnyi méretű jószág is. A recepción újra másik szobát kértünk, ezúttal erkély nélkül, mivel a hiba oka csakis a rosszul záródó elkorhadt ajtók lehetnek. A harmadik, tetőtéri szoba felé tartva már a folyosón, lépcsőházban is figyeltünk, és rájöttünk a bogár/kosz invázió az egész szállodára kihat. Szóval az erkélyajtó nélküli szoba is bogaras volt, és ez már koszos is. Tele pókhálóval a gerendák mellett, porcicák, elszáradt falevél, és egy fa termése is volt besepregetve az asztal mögé. Nagyjából 5 órával az érkezésünk után úgy döntöttünk nem maradunk egy ilyen helyen, így elhagytuk a hotelt. A mellékelt képen az említett poloskák egyike és a kosz egy részlete is látható.
A kisfiam kérésére a Mikulásvonathoz közel kerestünk szállást. Az ablakból a kisvonat végállomására lehetett látni. A kilátás gyönyörű volt. A szállodában mindenki kedves, segítőkész. A kertben a gyerek jót túrázott a hideg ellenére is. Egyedüli hiányossága, hogy a gyermekjátszó nagyon kicsi és a játékok nincsenek karban tartva. Az étterem hangulatos, az ételek finomak és változatosak.
Gyönyörű környezetben, gyönyörű szálloda! Nagyon jól éreztük magunkat, a személyzet nagyon kedves, a szálloda gyönyörű, tiszta, csendes. A konyha remek.
Gyönyörű hely, gyönyörű környezetben. Figyelmes, kedves személyzet. A szoba sajnos nyüzsgött a melegre vágyó katicabogaraktól, amik a karbantartást régen nem látott nyílászárókon keresztül tömegével özönlöttek be. . . Szóltunk miatta, a személyzet nyilván meg is tette amit tehetett, de az elöregedett ablakok rései nem tehették sikeressé a rovar eltávolítást. Ezért csak 4 csillag!