Magyarország harmadik legnagyobb városától, Miskolctól 10 km-re, a Bükk-hegység keleti részén, három hegy által körülvett festői völgyben található hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred. Az 1927-30 között, eklektikus stílusban épített kastélyt függőkert és hatalmas park veszi körül.
A Szinva patak völgyére és a Hámori tóra nyíló kilátást még varázslatosabbá teszi az épület közvetlen közelében levő Szinva patak vízesésének moraja.
Úgy gondoltuk férjemmel ránk férne egy kis feltöltődés és mivel az alföldön élünk, így a hegyvidéki pihenésre szavaztunk. Így esett a választásunk Lillafüredre és a Palota szállodára. Jártunk már ezen a környéken de csak kirándultunk most viszont 3 csodás napot töltöttünk el a szállodába.
Maga a hotel gyönyörű és minden kényelmet kielégít, bár felújítási munkálatok folytak, de ez nem volt zavaró. A szoba kényelmes és mesés kilátással volt a Hámori tóra. Az étterem fantasztikus, finom ételeket kaptunk vacsorára és bőséges volt a reggeli is. Talán pici csalódás, hogy a szálloda tornyába nem tudtunk felmenni, (leginkább azért mert az érkezésünk napján még fel lehet menni, mint kiderült következő nap zárták le, de erről nem tájékoztattak mikor megérkeztünk). Nagyon tetszett a wellness részleg, bár egy kicsit lehetett volna melegebb a víz. Összességében nagyon szép napokat töltöttünk el és nagyon jól éreztük magunkat. Azt gondolom mindenképp visszatérünk még.
Nagyon jól éreztük magunkat a szállodában. A környék Magyarország ékszerdoboza. Mindennap túráztunk: Megmásztuk az új kilátót, libegőztünk, kis vasutaztunk, pisztrángoztunk, körbe sétáltuk a Hámori tavat és megismertük - játékos feladatokon keresztül - a szálloda különböző termeit, sétáltunk a vízesésnél és a változatos tematikájú kertekben. Hiányoltuk az esti táncos lehetőséget / szeptember volt/
Ami tetszett: A hely híre és weboldala klasszikus "főúri" kényeztetést ígér, és ezt az épület, a berendezési tárgyak, a környezet, a kiszolgálás és a személyzet tekintetében maradéktalanul teljesíti is. Az étterem igazán szép és hatalmas, a reggelik és vacsorák választékával és mennyiségével véleményem szerint minden "réteg" maximálisan elégedett lehet.
A kulináris élmény ugyancsak kiemelkedő, a felszolgálók sokan vannak, mindent tökéletesen kézben tartanak, kedvesek, az étkezési idősávok kiválóan vannak beállítva. A lobby-bár ugyancsak méretes, hangulata egy angol nemesi klubot idéz. Megjegyzendő viszont, hogy az ital árak (ami természetesen nincs benne a félpanzióban) meglehetősen borsosak. A választék azonban itt is kiemelkedő. Ami nem tetszett: A wellness méltatlan a helyhez. Kevés a szauna, kevés az élményelem, és nem folyamatos a működésük, sőt sok elem hibásan működik, nincsenek karbantartva, a wellness levegője és az élménymedence vize jóval hidegebb az elvárhatónál. (Ez már lehet, hogy a rezsi-takarékosság számlájára írható. )
A szálloda méreteihez képest kicsi a wellnes részleg! A szoba is elég kicsi volt és ahhoz képest, hogy igyekeztem időben szobát foglalni, mégsem sikerült tóra néző szobát kapni, igaz a kert is gyönyörű! Tetszettek a zenés esték és reggelek! Az étterem csodálatos hangulatú, bár a kiszolgálás hagy némi kívánnivalót maga után.
Az ottlétünk alatt meghirdetett esti programot kissé faramucinak éreztük. Ugyanis kifizettük a hétvégét félpanziós ellátással és a programon való részvétel feltétele, hogy fizetni kellett volna pluszba a vacsorát! Hogy is van ez? ! Ezt leszámítva, egyébként minden egyéb másban nagyon elégedettek voltunk! Van egyfajta varázsa a helynek! Ajánlani tudom mindenkinek!
Valóban palota a Palota. Csodaszép a környéke, maga az épület is igen pazar. Csendes, nyugodt hely, pihenésre kiválóan megfelel. Egy hétvégét töltöttünk itt. A szobánk kényelmes volt, az ágy is. A kilátás mindenhonnan szép. A Palota mellett a függő kertek, a vízesés, tiszta levegő, hatalmas fák, gondozott park. . .
A személyzet rendkívül kedves, segítőkész. Félpanziót kértünk. Finomakat ettünk, nem volt zsúfoltság az étteremben. Rendkívül nagy volt a választék. A wellnessrészleg kitűnő. Leginkább a szaunákat használtuk. A szállodában a környék nevezetességeibe szóló kedvezményes belépőt is kérhettünk, így nem kellett sorban állnunk a Libegőnél, vagy a Szent István barlangnál, stb. Rendkívül pozitív élményekkel távoztunk. Ide bármikor szívesen visszajönnénk. Kb. fél éve foglaltam le ide a szállást, rendkívül baráti áron. Korábban csak kívülről láttuk a Palotát, most belülről is, megérte.
3 éjszakát töltöttünk el, az elhelyezkedés szuper, a szálloda tisztasága kiváló, a személyzet kedvessége kitűnő, az ételek finomak és változatosak, a wellnes nagyon jó volt. A környék meseszép, nem lehet unatkozni. Egyetlen pont volt ami kifogásolható, nagyon meleg volt már a harmadik napon, és a szoba a harmadik szinten volt, sajnos klíma nélkül.
Estére a szoba nagyon felmelegedett, egy ventilátor volt a szobában ami nem segített sokat, de ezt leszámítva, mindennel maximálisan meg voltunk elégedve.
Családi hosszú hétvége keretében ünnepeltük meg a születésnapom, amit januártól tartó szervezés előzött meg. Ebben a szálloda személyzete is nagyon segítőkész volt. A torta fajtája és mérete kiválasztható a hotel oldaláról, a kiegészítő szolgáltatások címszó alatt. A számgyertyát és a tűzijátékot ajándékba adták.
Meggyes - csokis Lúdláb tortát választottam, ami nagyon finom volt. A személyzet a tortát készségesen felszeletelte és kistányéron ki is osztotta mindenkinek. A legtöbb gondot a recepciónak okozta a 25 fős társaságunk, de a lemondást, a hosszabbítást és a szobacserét is nagy-nagy türelemmel és rugalmasan intézték. Az ételek, gyümölcsök és desszertek most is finomak és választékosak voltak. Továbbra is itt készítik a legfinonabb marha húsokat! A wellness medencét olyannyira klórozták, hogy volt akinek bőrproblémája lett utána. A legnagyobb kánikulában érkeztünk meg. A mi szobánk a belső kertre nézett, déli fekvésű, klíma nélküli volt, szörnyű meleg volt benne, emiatt az 1. éjszaka alig tudtam néhány órát aludni. Ha a 2-ik éjszaka nem jön az eső és több fokos lehülés, nem is tudom, hogyan bírtam volna ki. Mindenesetre nyáron csakis felújitott klímás szobát érdemes foglalni.
A személyzet udvariassága, a szoba és a kilátás kivállósága, az étterem elhelyezkedése, a kiszolgálás udvarias és pontossága, a lehetőség a szabadtéri étkezésre. A dohányzással kapcsolatos szabályozás eltúlzott szigorúsága, - csak a kert felöli teraszon volt az megengedett - a tó felöli részen nem, pedig bőségesen ott is el lehetett volna különíteni a vendégeket.
Gépkocsival érkezve meglepett az, hogy a sorompónál milyen praktikus a behajtás, illetve, hogy a parkoló tökéletesen meg van világítva, és be van kamerázva. A személyzet nagyon figyelmes, minden információt megad kérdésünkre. A szállás kiváló, az étkezés nagyon bőséges és változatos.
A Wellness részleg minden igényt kielégít, az úszómester minden pillanatban odafigyel a vendégekre. Csak azt hiányoltuk, de ez nem a szálloda hibája, hogy miért szezonban kell a kisvasút talpfájának a cseréjét elvégezni, és igy nem lehet eljutni a pisztrángos tóhoz!
A Palota hotel építészeti kialakítása, közösségi helyiségei és környezete pazar megjelenésű. A személyzet és az általuk nyújtott szolgáltatások átlagon felüliek. Mondjuk konkrétan a 216-os szoba méretei a megszokott alattiak, a fürdő kifejezetten szűk volt, a zuhanykabin fala és a mosdó márványasztalkája közé beékelt WC-csésze használatba vétele akrobatikát is igényelt.
A fémlapos papírtartó kb. 55 cm-re szűkítette ezt és a mosdó márványasztalának éles sarka is megfontolt "odafarolásra" készteti még az átlagos méretű vendégeket is. Kis átalakítással ( papírtartó áthelyezése és éles kő asztalsarok lekerekítése) lehetne javítani a helyzeten.