A Benevár éttermet a Mátra szívében találjuk, mely több évtizedes hagyománnyal rendelkezik. Az étterem egész évben nyitva tart, ahol házias ízekkel és udvarias kiszolgálással várják a betérőket.
Többször jártunk már itt, főidényben, teltháznál, ősszel-télen is. Mindig nagyon udvarias és gyors a kiszolgálás. A berendezés kicsit eklektikus, de rendezett, tiszta; a teríték, a tálalás egyszerű és praktikus - bár a mellékhelyiséget már egy kicsit modernizálhatnák. Különösen a teraszt szeretjük, a kisterem kicsit zsúfolt.
A szülinapozó urak kicsit hangosak voltak, de elnéztük nekik. . . Az ételek mindig finomak, bőségesek voltak, a problémás vendéghez is jó képet vágtak, és hoztak új köretet. (Nem minden gyerek szereti a tejfölt, na. . . ) Tavaly jobban ízlett a remoulade-mártás, de a levesek, a rántott béka és a frissensültek isteniek voltak most is. Házias ízek, néhány palócos fogás, elfogadható árak - mátrai kirándulóknak mi más kell?
Családias hangulat, kedves kiszolgálás, finom házias ízek. Nagyon jól éreztük magunkat ismét. Elég gyakran megfordulunk itt, és mindig elégedetten távozunk, jól lakottan. A terasz hangulata, szépsége magával ragad mindig. Kirándulás után ideális hely, hogy megtömjük a hasunkat kicsit, és a végén elfogyasszuk a jól megérdemelt somlóinkat. Visszaérünk még biztosan
Néhányszor voltunk már itt, mindig finomakat eszünk. Vasárnap délben sokszor teli van az étterem, de ez nem csoda, hisz finoman főznek, jó a kiszolgálás, a környék is jó. Sokan látogatnak erre Mátrafüred miatt, betérnek egy kirándulás után vagy eljönnek a családdal ebédelni, vacsorázni egy jót. Kinti, benti része egyaránt szép, hangulatos. Valószínűleg be fogunk még térni, főként családi rendezvények miatt! :)
A Diana panzió lakóinak 10% kedvezményt biztosít a Benevár Étteremben. Ez kiegyenlíti a Feketerigó és a Benevár közti különbséget az árszínvonalukban. 11:30 körül már megindul a rendelések felvétele. A menük és az á la carte ételek is bőségesek, ízletesek. Az férőhelyek szá,a elég nagy ahhoz, hogy egy 20 fős csoport mellet nég jó asztalt találjanak az alkalmi vendégek.
Anyák napja alkalmából a hugommal elvittük édesanyánkat a Benevár étterembe. Nem gondoltuk hogy telt ház lesz, de csak jöttek és jöttek a vendégek. . . még jó hogy volt asztal foglalásunk. A kiszolgálás gyors volt és meglepő módon az ételek is hamar elénk kerültek. Frissensülteket kértünk, és frissen is kaptuk.
Családunkban nagy eseményt ünnepeltünk februárban itt: 1 éves kislányom, 25 éves unokaöcsém és 50 éves bátyámat. Degeszre ettük magunkat a fincsi ételekkel, letáncoltuk a szuper zenére a felesleget. A pincérek pedig szorgoskodtak, határtalanul kedvesek voltak! A jelenlévő vendégek pedig akár egy család velünk ünnepelték a Boldog Szülinapot! Köszönjük, szuper volt! ! !
A pincérek nagyon kedvesek, illedelmesek. Az ételt gyorsan kihozták, frissen, melegen és finom is volt. Nem drága hely, ajánlom másoknak is. A szarvas hús nem olyan volt mint amit legutóbb ettem, valamint a szósz eléggé kásás, ami sajnos elvett az íz élvezetéből. Nem került sokba kettőnk vacsorája és még jól is laktunk. Összességében visszatérnék még máskor is ebbe az étterembe.
A hely hangulata nagyon kellemes, minket visszavitt az időben 15-20 évet: a bútorok,a dekoráció,a pincérek öltözete, a szintetizátoros "élőzene", még az ételek is. Ez az érzés feledtette velünk a tényt, hogy az ételek minősége hagyott némi kívánnivalót maga után.
A sült krumpli rettentő olajos volt, a sült máj pedig folyós állagú, viszont a gesztenyepürén felszolgált tejszínhab igazi szifonos volt (amit évek óta nem ettem), nálam ez megmentette az estét. Összességében pozitív élményekkel jöttünk el, így ajánljuk a helyet másoknak is.
Családias környezet. Barátságos, gyors kiszolgálás. Finom, ízletes ételek. Elfogadható árak. Lassan Már 20 éve ide járunk amikor csak a Mátrában kirándulunk. Minden egyes alkalommal szívesen jövünk mert Szeretettel és Vendégnek kijáró Tisztelettel fogadnak. A családi rendezvényeinket is legyen az születésnap vagy esküvő általában itt tartjuk. Mindenkinek Ajánljuk!