Egy túra végeztével találtuk meg ezt a helyet első alkalommal. Azóta visszajárunk, sőt barátaink is elégedetten távoztak már innen. Családias kis vendéglő, szezonban néha várni kell az asztalra emiatt. A felszolgálók kedvesek, az ételre nem kell sokat várni. Az adagok bőségesek, ízletesek. Ajánlom a helyi specialitásokat! A hely tiszta, bár kissé ódivatú, de hangulatos. Aki erre jár nézzen be!
Belépve egy régimódi, kicsit lepukkant kocsma hatását kelti. De ha jobban körülnéz az ember, egy tiszta, kellemes kis étterem bontakozik ki. A kiszolgálás nagyon kedves, családias. Az ételek minősége, mennyisége pazar. Első ottlétünkkor csak pár asztalnál ültek emberek. A kért ételt nagyon gyorsan megkaptuk.
A Mátrában töltöttünk pár napot, és az interneten kerestem rá a közeli éttermekre. Mint kiderült, jó volt előre felkészülni, mert sem Mátraszentimrén, sem Mátraszentistvánon nem volt nyitva kedvünkre való hely. Így kétszer is itt ebédeltünk, ami viszont nagyon kellemes volt. Az ételek valódi "tót" mátrai ízek, az adagok hatalmasak, a felszolgálás figyelmes.
A teraszon egymást váltották a vendégek, de a belső szobákban mindig volt hely. A felszolgálók kedvesek, mosolygósak, legfeljebb a konyha kicsi, de kellemes volt a várakozás a hűs teraszon. Jól kitáblázva könnyen megtalálható az étterem, és mindig lehet parkolni is. Legközelebb is ezt választjuk.
Az éves feltöltődésre huszonéve mindig Mátraszentlászlóra utazunk az Alföldről. Sokat túrázunk, kirándulunk, gombát szedünk ( ha van). A környéken már több étkezési lehetőséget is kipróbáltunk, de Mi maradunk a jól bevált Vöröskőnél. Finom, házias ízek, bőséges adag, szivélyes,gyors kiszolgálás.
Természetesen a frissensültekre várni kell, de frissen, forrón, ízlésesen tálalják. Egyéni igények is megoldhatók, pl. :bizonyos ételeknél a sertéshús baromfira is cserélhető. Családbarát hely. Pl. : etető szék, pelenkázó is van. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
A családdal kirándultunk a Mátrában és akkor tértünk be ebbe a kedves családi kisvendéglőbe. Nagyon kedves fogadtatás volt, egyszerű, de kedves és viszonylag autentikus belső. A terasz a hideg miatt nem volt opció, de kellemesebb időben nagyon szép lehet kiülni.
Főételnek mindenki sztrapacskát kért, így a várakozás alatti időre kértünk egy vadmalacragú levest és egy csülkös bablevest. Mindkét leves finom volt, a bablevesben néhány húsdarab kicsit keményre sikeredett, de bőven tűréshatáron belül volt. A sztrapacska rendes krumpliból gyúrt házias, igazi mátrai szlovák ízeket hozott, a sima, a savanyú káposztás és a vaddisznópörkölt mellé tálalt is remek volt. Deszertnek a derelye is remek volt. A kiszolgálás nagyon kedves volt, a sörválaszték kicsit szegényes, de ezt betudtam az előszezonnak. Összességében egy remek, hangulatos ebédet költöttünk el, és visszamennénk.
Őszi szünetben négyszer mentünk el ebbe az étterembe 4 lányunkkal. Már az első alkalommal nagyon kedvesen fogadott a pincér, az étterem kellemes hely, a fogásokat pedig frissen készítették. Kitűnő volt a csontleves (igazi, nem kockából készült! ), a gombaleves, a Mátrai Borzas (ilyen finoman máshol nem is készíthetik, mint a Mátrában!
), a Zsiványtekercs, a Betyárpecsenye, a Rostonsült csirkemell és a rántott borda. A főételek átlagosan 2200 Ft-ba kerülnek, az étel nem volt se sótlan, se ízetlen, szóval tökéletes volt. Távozáskor nem úgy hagytuk el az éttermet, mint már sokszor előfordult, hogy utólag sajnáltuk azt a pénzt, amit otthagytunk. MINDENKINEK AJÁNLJUK! ! !
Útban Mátraszentimrére, június 12-én kora délután, terveink szerint kis kitérővel, betértünk egy ebédre a férjemmel a Vöröskő Kisvendéglőbe. Természetesen előtte tájékozódtunk az étteremről, többek között az itteni vélemények is segítettek a választásban. Nagyon kedvesen fogadott minket már az ajtóban egy fiatalember.
Udvarias, figyelmes készséges volt, de nem tolakodó, akárcsak egy fiatal hölgy, akivel szintén kontaktusba kerültünk. Az étel kiváló volt, nagyon megfelelt az ízlésünknek, még a kávé is igazi fekete:-) Korrekt tájékoztatást kaptunk arról, hogy a takarékszövetkezetük érintett az elhíresült "botrányban" e miatt nem tudnak csak készpénzes fizetést elfogadni. (Igazából felkészültünk erre a lehetőségre is)
Egy kis szösszenet a végére. Bejött egy középkorú házaspár, és akartunk ellenére is fültanúi voltunk a rendelésüknek. Ők nem kértek étlapot,célirányosan a sztrapacskáért jöttek. Mert tavaly már jártak ott, kóstolták. Azt hiszem ennél jobb kritika nem létezik :-) Mi a erdei tüzeshúst választottunk, ami tócsniban tálaltak, sütöttek és nagyon-nagyon finom volt. De remélem lesz alkalmam még a sztrapacskájukat is megkóstolni. Aki arra jár ne hagyja ki ! :-)
Galyatetőn töltöttünk el pár napot a feleségemmel. Mivel Galyán csak vastag pénztárcával lehet ebédelni menni, ezért még itthon kinéztünk egy - két közeli éttermet. Ezek közé tartozott a Vöröskő étterem is. Érkezésünkkor elkeseredtünk, mert úgy nézett ki, hogy az étterem be van zárva.
Kopogásunkra egy nagyon kedves fiatalember nyitott ajtót és közölte, hogy az étterem sajnos technikai okok miatt be van zárva, de ha már ott vagyunk, fáradjunk be , mert nem szeretné, hogy éhesen távozzunk. Invitálására bementünk és miután közöltük, hogy előre megbeszéltek alapján SZÉP kártyával fizetnénk, a fiatalember közölte, hogy sajnos a terminált nem tudja megnyitni, de ha másnap visszamennénk, tudnánk fizetni. Nagyon meglepődtünk, mert a mai világban ilyen bizalom szinte nem is létezik. Nehezen, de elfogadtuk, mert olyan köd ereszkedett le, hogy szinte elképzelhetetlen lett volna egy másik éttermet keresni. Elénk tette az étlapot és közölte, hogy a frissensültek közül választhatunk, mert kinyitja a konyhát és nagyon szívesen megcsinálja nekünk saját kezűleg. Mátrai borzast rendeltünk, ami negyed óra elmúltával érkezett is. Hatalmas adag, kiváló ízvilág. Nagyon tetszett, nagyon ízlett. Másnap visszatértünk, hogy a tartozásunkat kiegyenlítsük, de ha már ott voltunk, rendeltünk egy tócsniba sült kerti húsok nevű ételt. Ez is nagyon finom volt és kiadós is. Fizettünk SZÉP kártyával, majd nagyon megköszönve a szívélyes vendéglátást és a bizalmat, távoztunk. Csodálatos délután volt . Felhívnám minden vendéglő tulajdonos figyelmét, hogy ÍGY KEL A VENDÉGEKKEL BÁNNI! ! ! Ha tehetjük és erre járunk, biztosan ellátogatunk erre a kiváló helyre!
3235Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Kossuth u. 14.