Zalaegerszeg és Keszthely között, nem messze a hévízi, kehidakustányi gyógyfürdőktől, a 76-os főút mellett található a Misefa Kastély, amely történelmi hangulatot és egyedi környezetet kínál vendégeinek.
Férjemmel voltunk szeptemberben a Kastélyban. Messzemenőkig szuper volt. Nekem volt egy korábbi foglalásom, de kórházba kerültem, férjem felhívta a Kastélyt üzemelő Urat és azt mondta, hogy nem fog elveszni a befizetett összeg, hanem ha felépülök, akkor jelentkezzünk és ugyanabban az árban megkapjuk a szállást.
Nagyon tetszett maga a szálloda, berendezés, vannak hiányosságok, de nem feltűnő úgy tudjuk felújítás alatt van a szálló. Wellnessben a jakuzzi vize langyos . Reggeli kifogástalan, vacsi nem túl bőséges. Összességében inkább jót mint rosszat mondanék.
A szálló elhelyezkedése kiváló azok számára, akik szeretik a nyugalmat, csendet. A szoba tiszta, rendezett volt. Az étkezés nagyon kulturált helyen történt. Az ételek ízletesek voltak, mennyiségük elegendő volt. Összességében kellemesen töltöttük el az időt.
Misefa kastély kiválóan alkalmas azoknak, akik arra vágynak, hogy elbújjanak a világ elől akár egy hétvégére, akár több napra. Ottlétünkkor nagyon kedves, szeretetteljes fogadtatásban volt részünk, az egész személyzet segítőkész volt, közvetlen és figyelmes.
Az ételek finomak, házi jellegűek voltak, az ételeket kiporciózva szolgálják fel, ami valahol érthető a kis létszámú befogadóképesség miatt. A kastélyban kb 30 fő elhelyezése lehetséges, így, ha egy jó vendégkör jön össze, kellemes hangulatú napokat lehet együtt tölteni. Ár-Érték arányban a kastély kiváló, a pultban található szeszes italokért azonban borsos árat számolnak fel. Összességében nagyon elégedettek vagyunk a kastéllyal, máskor is ellátogatunk ide, ha lehetőségünk nyílik.
Összességében ár/érték arányban jónak tekinthető, de voltak problémáink. A szobában hiányzik egy bőrönd lepakolására szolgáló hely. Nincs még mini hűtőszekrény se. Az ágy nekem kényelmetlen volt (keresztben domború és kemény), kispárna nagyon kicsi, nagypárna óriás méretű. WIFI a szobában nem elérhető.
A válaszfalak gipszkartonból vannak, hangszigetelése minimális. A fürdőszobai zuhanyfüggöny elég gagyi. A wc tartályunk folyamatosan folyt, de igen gyengén öblített, ezért némi golftudásra volt szükség a használata során. A mosdóból a víz alig folyt le. A kád olyan magasra van emelve, hogy a kilépés veszélyes műveletnek számít. A fürdőszobából nagyon hiányzik egy egyszerű polc. A szobában két pohár volt összesen, az egyik kicsi, a másik nagy. Az emeleti társalgó falán lévő oldalfali karos lámpák izzói közül a legtöbb nem működött és legalább 3 féle izzó díszelgett bennük. A reggeli és vacsora minősége, mennyisége szerintem jó, a kedvezményes árnak megfelelő. A kiszolgálás és a vendéglátás barátságos, kedves személyzettel. A környezet egy kicsit elhanyagoltnak mondható, a téli időszak egy kicsit indokolja az összképet. Remek kirándulási lehetőségek vannak a környéken.
Nagyon tetszett a kastély miliője, berendezése, hangulata. Teljesen elkápráztatott a nászutas lakosztály berendezése, a baldachinos fürdőrész. Imádtuk a napsütötte télikertben a reggelizést.
A szoba hideg volt, a belső ablaküveg jégvirágos lett reggelre. A vacsorai menü finom volt,de nem lehetett jóllakni. A személyzet a reklamációnk után próbálta a helyzetet javítani, egy hősugárzó beállításával ,ez sokat segített a szoba klímáján. Állítólag 2017. ig csak szezonban működött a kastély, és ez a fűtési probléma eddig még nem jött elő ilyen élesen. Javaslom a szállást pót -fűtéssel ellátni,az ételadagot emelni(vacsora)
A kastély gyönyörű környezetben van, kívülről folyamatosan renoválják,belül azonban mesés, igazi kastély hangulat, gyönyörű könyvtár,kandalló,bútorok a múltat idézve, melyek keverednek a modern igényeket kielégítő szolgáltatásokkal, az emeleti szalon hangulatát nem bontja meg a biliárd asztal, odakint a fedett rész alatt kerékpárok sorakoznak a bicikli túrákhoz, pingpong asztal, nyáron úszómedence, most ősszel pedig a kastély alagsorában az úgynevezett "fürdőház" kiváló finn szauna, zuhanyzó,jacuzzi, pihenőágyak és a környék szépségéről, túralehetőségeiről még nem is beszélve.
A honlapon szereplő képek nagyon csábítóak, a valóság illúzióromboló. . . A szoba megfelelő volt, viszont a "welness" részlegből csak a szauna működött. A jakuzzi-ban hideg víz volt és nem is fűtötték fel. A kinti medencéről jobb nem is beszélni. Fekete víz, tele falevéllel és szeméttel.