Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Vendégeink több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetnek, élvezhetik a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását.
Hallhatják a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatják az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit. A közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen a Barlangfürdő összesen hat, élményelemekben gazdag medencével várja a vendégeket. A fürdő pihenésre alkalmas parkkal rendelkezik, amely akadálymentesítése révén a mozgáskorlátozottak számára is zavartalan közlekedést biztosít. A Miskolc Pass kártyával egyszeri alkalommal ingyenesen látogatható! Szezonon kívül időkorlát nélkül, szezonban 4 órás időtartamra.
Wellness szolgáltatások
Szépségkezelés: halpedikűr
Masszázs: páros masszázs
Egyéb wellness szolgáltatás: sókabin szauna szeánsz
Időpazarlás 2022. december 30.családjával járt itt
Kis családommal útra keltünk a két ünnep között. Én magam többször is jártam itt a negyven év alatt, utoljára 2002. május 9-én. Onnan emlékszem ennyire pontosan, mert ezen a napon történt a tragikus móri bankrablás. Ennek húsz éve. Akkor még menő helynek számított tele német turistákkal. Mára egy lepusztult, elhanyagolt, romhalmaz.
De nézzük sorban. Amint a mellékelt fotóim is bizonyítják itt minden az enyészeté. Beázott öltözők, kompletten hiányzó folyosói álmennyezet, lerohadt szellőzőrácsok, rozsdás korlátok, szétrohadt radiátorok, hiányzó csempék stb. Az erős jóindulattal étteremnek mondott létesítmény horror árakon büfé kategóriában kínál mini adagokat, a lenyúlás magasiskolája! A belépőjegy méreg drága. A közeli tiszaújvárosi vagy a mezőkövesdi fürdőben jóval olcsóbban magasabb minőségű szolgáltatást kapunk. ( Nyáron mindkettőben voltunk, saját tapasztalat. ) Összességében a város szégyene. Nyugaton ilyen fürdőket nem engednek üzemelni!
Egyszer voltunk itt, de elég is volt. 3 óra alatt bőven meguntunk. Valóban szépen meg van csinálva a barlang részleg, igazi labirintus, de a sok ember zavaró. A barlang vize többnyire hideg volt, bár voltak itt melegebb helyiségek is. Az árak drágák, az öltözőszekrények kicsik és kevés van belőlük, a szaunák fizetősek!
Mivel hűvösebb napon jártunk itt, a kinti úszómedencén kívül csupán egy melegebb medence állt a rendelkezésünkre, amiben nem volt hely. Ami még negatív, az a műanyag pohár, amiben a kávét felszolgálták a fürdőn belül. Ennyi pénzért elvárnék egy rendes poharat és egy asztalt, ahova leülhetek!
Nagyon szép maga a fürdő és a környék is. Itt nincs csúszda (csak gyerekeknek kinn), szóval pihenésre lenne alkalmas, ha nem lenne ennyire zajos. Sok az ember, így ez megnehezíti a pihenést, körbejárod egyszer kétszer kinn és benn, aztán elunod. Van sodrómedence, ami a legjobb azok közül amiket eddig kipróbáltam más helyeken.
Van benn egy étterem, a felesleges pénzed itt hamar el tudod költeni, mert indokolatlanul drága. A kinti büféknél már jobb a helyzet, de az sem olcsó. Papucsot mindenképp vigyél, mert forró a kinti térkő nyáron, valamint nagyon drága a papucs. Kínai minőség, amit itt 3x-os áron tudsz megvenni.
Tényleg egyedülálló a Barlangfürdő, inkább látványra, többször voltam már, de előfordul, hogy zsúfoltabb és úgy már nyomasztó a bezártsága. A dögönyözők jók! A barlang vize hűvösebb, ha úszkálunk benne úgy elfogadható, ha sokáig akarunk üldögélni benne úgy már inkább hideg. A kinti medencék kicsik és a hely is.
Bent, mint egy labirintus. A gyerekekre figyelni kell, főleg mikor megy az örvény, van mikor ugrálnak, kisgyereket egyedül biztos nem engednék be! A sziklafalak nincsenek elkülönítve, így könnyen beütheti valaki a fejét. A kávéjuk jó, de ára húzósabb. A büfé elég drága és sablonos (pl. sült csirke, rizzsel kb. 1500 Ft, bolognai szintén).
Kihagyhatatlan 2016. december 15.a párjával járt itt
A barlangfürdő egyedülálló élményt nyújt. Nagyon szép és hangulatos a barlangban a fürdés. Maga a barlang vize inkább úszásra ajánlatos, ejtőzésre kicsit hűvösnek találtam. A melegvizes medencék kellemesek, de sokszor kicsit zsúfoltnak tűnnek. A Dallmayr kávét ajánlom megkóstolni, az étterem átlagos, az ár ehhez képest picit soknak tűnik számomra.
Kihagyhatatlan 2016. április 12.barátokkal járt itt
Amikor Miskolctapolcára érkeztünk, elejétől fogva a fürdőzést vártam! Sajnos messze lakunk, így otthon csak képekről ismertem, de már alig vártam! ! Mikor megérkeztünk nagyon hangulatos volt, a belső kialakításokról nem is beszélve. Már az élmény volt, amikor csak bent a medencék mellett sétáltunk.
Legjobban az a medence tetszett, amiben örvény vitt körbe minket, illetve a "csillagos" terem. Eszméletlen hangulatos! ! ! ! ! A víz kellemes mindegyik teremben, illetve kint is. Sokan megfordultak aznap a fürdőben, mégsem éreztem, hogy tömegnyomor lett volna, mindenki megtalálta a számára ideális helyet! :) Büféket kipróbáltuk, nagyon finom lángost ettünk! Nekünk annyira megtetszett, hogy idén is ellátogatunk ide, ennyi pénzt megér - egész napos aktív kikapcsolódás!
Mivel nagyszüleim egy Miskolchoz közeli kis faluban éltek, gyermekkorom nyaralásaiból egyik évben nem maradhatott ki a tapolcai Barlangfürdő felkeresése. Akkoriban, a 80-as-90-es években is pont ugyanígy nézett ki külsőleg az épület, a kör alakú fogadócsarnok a női szoborral, és a szabadtéri rész félcső kupolája.
Legutóbb, immár felnőttként jártam itt, Miskolcon egy szakmai programon vettem részt, s azzal a célzattal foglaltam a fürdő közelében szállást, hogy így alkalmam nyílik majd megnézni, mi változott a csaknem 20 év alatt. Jelentős változások történtek azóta, de semmiképpen nem a fürdő kárára. A barlangi résznek köszönhetően az egyik leghangulatosabb fürdője hazánknak, amely valóban világszínvonalú élmény nyújt minden látogatója számára. A fürdőcsarnok, a régi barlangi medence és a csillagterem is nagyon szuper. Március lévén a külső medencéket nem lehetett látogatni. Az öltözők és a zuhanyzók tiszták, rendezettek. A szállodában kaptam kedvezményes belépőt a fürdőbe, egyébként normál áron 2000 Ft-ba kerül egy napijegy. Jó szívvel ajánlom, biztos, hogy a családot is elhozzuk majd ide!
A medencék és szociális helységek tiszták voltak, a környezet nagyjából rendezett. Viszont fű helyett 20-30 cenitméteres gaz várt, amikor leterítettük a strandpokrócot. Az egész létesítényben 2 darab büfé található, ami nagyon kevésnek bizonyul. Mi 2 órát vártunk, mire enni tudtunk, 1 óra sorban állás, 1 óra ételre várakozás.
A napokban egy hirtelen ötlet alapján látogattunk el három generációs kis családunkkal erre a csodás kis helyre. Már többször jártunk itt, mégis új élmények értek. Csodálatos zöld környezet. A szabadtéri medencék többsége elsősorban a pici gyerekek kedvence volt. Benn a Barlang is nagyon szép - kissé hűvös vizével - a látvány mégis mindig új és meglepő.
Megfelelő étkezési lehetőség várt ránk, nem volt tömeg, igaz ez a kissé magasabb belépési díjaknak is köszönhető. Talán ez a belépődíj kicsivel több napozóágy elhelyezését is fedezhetné, hogy az idősebb látogatóknak ne a zöld gyepen kelljen kucorognia.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 220 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.