Kedves feleségemmel vacsoráztunk itt első este, mert a szállástól kapott információk alapján jónak tűnt. Rendeltünk grillezett pulykamellet, meg pacal pörköltet + köret. Kb 30 perc kellett hozzá, hogy megkapjuk de ez még rendben van. Ránézésre az étel elmegy, bár sötét színű volt a pörkölt a megszokottnál.
Hát a többi messze elmaradt a megszokottól, pulykamell száraz, kemény,alig bírta elvágni a Kedvesem, valószínűleg fagyasztott mellből grillezték. Pacal pöri, kívül forró, tányér belseje felé haladva meg hideg részek voltak benne. Valami többször felmelegített - lefagyasztott pörkölt benyomását lehetett érezni. Itt mi már többször nem vacsorázunk, bármit mondanak írnak erről a "csárdáról,,
Első nap halászlevet kértem. Ízetlen, sótlan, szerintem előző napi volt. A filézett halbsn szálka. Másnap stes tálat rendeltem. A csirkemell ízetlen, mintha elfelejtették volna sózni. A rizs fővetlen, szintén semmi íze. Nem esett jól egyik nap sem az étel. Vacsora után hányinger, gyomorfájdalom, émelygés. Jól beválasztottam mindkét alkalommal.
Wellness üdülésre érkeztünk a városba. Mivel korábban érkeztünk mint ahogy a szállást elfoglalhattuk volna, betértünk ebédelni a Varga csárdába. Fél 1-kor érkeztünk. Való igaz sokan voltak, de volt szabad asztal, igy leültünk. 15 perc múlva meg is érkezett a pincér, felvette a rendelést. Nem tájékoztatott hogy sokat kell várni.
14 órakor, másfél órával érkezésünk után, kifizettük az ital árát, és szóltunk hogy nem várunk tovább az ebédre. elnézést kértek és közölték hogy már ki van tálalva, most már pillanatokon belül kihozzák. Akkor, amikor már felálltunk hogy távozunk. Igaz ami igaz a feltálalt étel óriási adag volt, és finom is, de nem kárpótolt bennünket a hosszú várakozás miatt. Ha tájékoztatást kaptunk volna, talán nem is maradunk ott, és nem bosszankodtunk volna. Hivatkoztak arra, hogy azért meg ezért, mert vásár van, meg sok a vendég, de hely volt leülni, nem gondoltuk hogy ennyire sokat kell várni. Éppen ezért oda nem hiszem hogy valaha is betérünk.
2018 május 25-én voltunk a mórahalmi fürdőben, melyből a Varga- csárdába ültünk le ebédelni. Kb. két éve jártunk itt, eddig nem keltünk fel rossz " szájízzel " az asztaltól, de most sajnos a rendelt pacal nagy csalódást okozott. A párom átadta, hogy kóstoljam meg, bizony keserű, égett paprika íze volt.
Kellemes, népies stílusú, berendezésű étterem. Eddigi ottjártunk alkalmaival mindig a kockás terítős teraszon étkeztünk. A csárda tiszta, kellemes hangulatú hely. Az ételek között megtalálható a helyi (mórahalmi) specialitás is. Széles a választék: sertés, szárnyas, halételek. . . bőségesek az adagok.
Nekünk a kétszemélyes tálak a vonzóak, azok közül is a csárdatál a sokfajta húsétellel,kétféle körettel,valamint a finom kacsamájas raguval. Az italválaszték megfelelő, az árak sem magasak.
Jómagam mindig is kedvelni fogom a csárdákat s és bármennyire el vagyok ájulva a modern gasztronómiai irányzatoktól és hihetetlen élvezettel tudom olvasni például Heston Blumenthal vacsoráiról szóló filmeket, de ugyanakkor nagy örömöt tud okozni egy korrekt halászlé, babgulyás vagy pacalpörkölt is.
Ebben a műfajban a Varga csárda korrekt szintet hoz, ár/minőség arányban nem véletlen, hogy népszerűek. Mi (hárman) egy két személyes tálat (4500) kértünk valamint egy pacalpörköltet (1450). Az összélmény számomra megvan 4 pont, a konyha átlagosnak mondható leginkább, de hadd adjuk meg arra is a négy pontot.
Egész napos fürdés után éhesen kerestünk egy a fürdőhöz közeli szimpatikus helyet, és szerencsére nem mentünk messzire, mert a Varga Csárdában finomat ettünk. Magyaros, házias bablevest, gulyáslevest rendelt a társaságunk,ami bőséges, tartalmas volt, utána palacsinta, sütemény, jól laktunk, és ugyan tél volt, nem kiemelt ünnepi időszaki hétvége de meglepően kedvező volt a végösszeg.
Nekem nagyon tetszik,nagy adagok, frissek, gyors kiszolgálás, nagyon finomak. Ajánlom a tárkonyos pulykaragu levest és a falusi töltött rántott szeletet. Kedves személyzet.
Központi helyen, a fürdő mellett található. Szerény, nem harsány. Kényelmesen elfértünk. Gyors a kiszolgálás, megrendelés után nem kellett sokat várni az ételre. A választott ételek mennyisége és minősége is remek volt. Ár érték arány megfelelő. Mi a panzióból is ide jártunk reggelizni, ami szintén elegendő volt. Máskor is jövünk.
Helyiek vagyunk, így gyakran megfordulunk az étteremben családdal, barátokkal. Az ételek finomak, a személyzet kedves, bátran ajánljuk az apartmanjainkba érkező turistáknak is. A hely tiszta, az árak korrektek. Az étlapon gyakran találni újdonságot. Ár-érték arányban a legjobb éterem városunkban. Nagyon szeretjük ezt a helyet, hangulatos, csak így tovább!