Véletlennek köszönhetően jártunk az étteremben. Tavaj egy hétvégét töltöttünk el a közeli szállodában Dunakilitin. Terveink szerint az oda uton Győr városnézés volt beütemezve ebéddel összekötve. Nagyon hűvös idő volt ezért nem sokat nézelődtünk viszont ebédelni szerettünk volna. Megkell hogy jegyezzem nem találtunk kedvünkre valót.
Ezért tovább mentünk. Mosonmagyaróváron érdeklődtünk tudnak-e ajánlani valami hangulatos éttermet. Szivélyesen elnavigáltak, több lehetőséget is mondtak. Ránézésre a Hársfa Éttermet választottuk elnyerte külsőre is a tetszésünket. Nem csalódtunk: az ételek nagyon finomak voltak és óriási adag. Választék is volt bőven. Maga az étterem berendezése is elvarázsolt. Minden tekintetben csillagos 5-ös. A személyzet nagyon kedves volt. Bármikor visszatérő vendég lennék, illetve amikor arra járunk feltétlen betérünk. Ami még számomra igen kedves gesztus volt, hogy Karácsonyi üdvözlőlapot küldtek részünkre. Ilyen meglepetést még sehol sem tapasztaltam. Bármennyire figyelmes a személyzet ahhoz gyakori vendégnek kell lenni, hogy egyáltalán megismerjenek. Aki arra jár szíves figyelmébe ajánlom kár lenne kihagyni.
Az ételek finomak, de nem nagyon széles a választék és főleg az árakhoz képest nem nagyon nagyok az adagok, ez az értékelések alapján és ismerős ajánlása ellenére meglepő volt. A belső terem nagyon szép és külön érdeme a helynek, hogy nem erőltetett, nem túlzó a sok népies motívummal. Van két nagyon szép kemence, régi vasaló, butella, stb.
A hely szép helyen van, sok fa és vele szemben van a termál fürdő, parkolási lehetőség van. A hely nagyon nagyon hangulatos, parasztos csárda feeling, népies. Régi malom, ételek jók, nagy adag, finom izletes. Jó kis parasztos kaják vannak. Aki ilyet keres ide jöjjön. Árak elfogadhatóak,kiszolgálás jó, választék van bőven. Nem találok kivetni valót. . . .
Többször jártam már ebben az étteremben. Magyaros jellegű belülről. A kiszolgálás gyors, udvarias és kedves. Míg a rendelt ételre vártunk házi tepertőkrémet és májkrémet kaptunk. De volt már hogy pálinkával is kínáltak minket. A rendelt étel finom volt és hamar kihozták. Összességében elégedett voltam mindennel. Biztos, hogy erre a helyre még visszatérek.
Szeptemberben kétszer is jártam itt, mindkét alkalommal csirkemellet ettem más-más módon elkészítve. A kiszolgálás gyors volt, míg várakoztunk a megrendelt ételre, "üdvözlet" érkezett a konyhából, házi májkrám formájában, ami kitűnő volt. Hamarosan követte ezt a megrendelt ételsor, amit az átlagos jelzővel tudnék illetni.
Boraik is - Chardonnay, más-más vidékről - átlagosak, de az áruk ehhez képest magas. Desszertet nem ettem, a kávéjuk azonban megfelelt az elvárásoknak.
Céges ebéd alkalmával ünnepeltük az év végét páran, akkor remek ízvilág fogadott a választott ételemmel kapcsolatban, nagyon finom volt és az étteremnek pedig van egy sajátos hangulata amelyet érdemes másoknak is kipróbálni. Ha valaki Mosonmagyaróváron jár, nyugodtan térjen be ide egy finom ételre.
Mivel helyi lakos vagyok, ezért már többször jártam ebben az étteremben. Stabilan hozzák a jó minőséget, kedvesek, látszik, hogy a vendég az első. Az étterem kialakítása hangulatos, csárda szerű. Az ételek minősége kiváló, íze finom. Az árakat tekintve kicsit drága, de ezt "szolgáltatásban" meghálálják.
Az interneten található vélemények alapján választottuk ezt az éttermet, mint a város legjobbját. . . Sajnos úgy tűnik, velünk van a baj, mert a hely véleményünk szerint semmilyen szempontból nem kiemelkedő, sőt.
A hétfő déli időpontnak megfelelően nincs nagy forgalom, bár a kültéren majdnem minden asztal foglalt, bent az étterem üres, egyedül vagyunk és gyorsan sikerül is rendelnünk, majd megkértük a felszolgálót, kissé halkítaná le a dübörgő, zenének nem nevezhető ricsajt! Mivel a válasz szerint ez lehetetlen, kimegyünk, ahol viszont egy betonkeverő és a hozzátartozó pumpálóautó dübörög az asztalunktól 5 méterre. . . Sebaj! A szarvassült közepesen átlagos, a hatszáz forintos szénsavmentes ásványvíz szinte biztosan a csapból került a étterem dedikált kancsójába, a szomszéd asztalnál cigarettára gyújtó, láthatóan törzsvendég számára egy pillanat alatt hamutartót varázsol a felszolgáló, és bár a rendeléskor kért köret-csere igényünkre a felszolgáló csak bólintott, hogy hát persze, semmi gond, az egyébként is borsos számlán "természetesen" a teljes ár felett megjelent egy 500 forintos tétel emiatt. Biztosan nem jövünk többet.