2 – 3 évenként visszatérünk ebbe a nagyon kedves, festői faluba, a Börzsönybe. Legutóbb az aránylag új éttermét kerestük fel, hogy ebédeljünk. A terem elég nagy, de nem zavaró, a belső tér mennyezete ügyes ácsszerkezet, kellemes látványt nyújt. A teremben tisztaság, falusias hangulat, a felszolgáló kedves, azonnal jön.
Az étlap elég változatos, vannak helyi specialitások, de semmi különösebbet nem kínál. Az árakon látszik, hogy a falu felkapott lett az utóbbi időben, de még nem aránytalanok. Az elég gyorsan felszolgált étel viszont valahogy elmaradt a várttól – vagy csak én vártam túl sokat ebben a kellemes környezetben. Tálalásban, ízben közepesnek találtam. A mellékhelyiség tiszta, rendezett, a szállóval közös kert szépen kialakított. Többen panaszkodnak – így én is, hátha eredményez valami pozitív változást – hogy a parkolójuk aránytalanul szinte nevetségesen kicsi. Ennek ellenére az ajánlásomat adom, amiben viszont nagy része van a bájos kis falunak, ahol az étterem egyeduralkodó.
A gyönyörű helyen elhelyezkedő panzió éttermében foglalt egy csoportunk asztalt többen voltunk , és mire az utolsó csapattagoknak is kihozták az előre megrendelt ebédet, valahogy lecsökkentek az adagok és a pincérnő megkérdezte,hogy még meddig jövünk még? Megjegyzem, egy kerek órát vártunk,hogy kihozzák a kaját.
Nem készültek föl az adagokra? Tudták nagyon jól, hányan jövünk. Kapkodtak, udvariatlanok voltak, a vegyes köret helyett szétsült krumlplit hoztak az utolsóknak. AMikor ebéd után megemlitettük,hogy igazándiból az utolsó tagok a csoportban nem igazán kapták azt, amire befizettek,utólag akarták gúnyosan kihozni a rizst. Vegetériánus kaja a honlapon emlitettekkel ellentétben nem volt,nincs. Én ott ültem és néztem,ahogy a többiek esznek. Nagyon bunkó volt a pincérnő. A csapattagjaink, akik végeztek az étkezéssel és mentek ki az étteremből,a saját tányérjukat oda kellett vinni a konyha bejáratához,nem kérte,a pincér, hanem parancsolta. TUdtommal nem önkiszolgáló étterem. MÉg jó,hogy én nem kaptam semmit enni,mert csak megjegyeztem volna,hogy nem az én dolgom kivinni a szennyes tányérokat. Az előre befizetett menü süteményét nem is kaptuk meg, utólag kellett reklamálni és amikor mentünk ki az étteremből, akkor hozta ki a hölgy,de már nem tudtuk elfogyasztani. MIndenért húzták a szájukat és elképesztő,hogy milyen modort engedtek meg maguknak. SOha többet nem megyünk oda és nem is ajánljuk senkinek,mert csak felidegesitenek. Lebeszélünk mindenkit,hogy oda menjenek. Ha nem birják a munkát az alkalmazottak, akkor ne dolgozzanak a vendéglátásban! ! !
Iskolai erdei tábor helyszíne volt a Malomkert Panzió, így adódott, hogy az étkezéseket is itt helyben, a Malomkert éttermében oldják meg. Párhuzamosan egy másik osztály is itt táborozott a gyerekeimmel egy időben egy másik iskolában, de ez nem okozott fennforgást a kiszolgálásban, jól összehangolták az étkezéseket, pedig több mint 60 gyereket kellett kiszolgálni.
A menüt előzetesen egyeztették a tanító nénivel, akinek már nagy tapasztalata volt abban, hogy melyek a kedvelt ételek és melyek azok, amelyeket jobb lenne a kirándulás idejére (is) elfelejteni. Fiam a Börzsöny szeletet dicsérte, de azt mondta, a levesek is finomak voltak. Napi háromszori étkezést biztosított az étterem, az ebéd és a vacsora volt meleg étel. A reggeli egy kissé egyhangúnak tűnt. Az adagok bőségesek voltak és lehetett repetázni is. A szállás az étkezéssel együtt árban is kedvező volt.
A varázslatos kisfaluban,Nagybörzsönyben, Budapestttől nem messze találtunk rá a Malomkert Panzió éttermére. A kellemes, hangulatos kialakítású éttermeben kellemesen keveredik a kockás abroszos dizájn a fa burkolatok gazdag használatával, ami révén egy kellemes falisuas hangulatú, de mégis modern képet mutat.
Az étlap közepesen bőséges, minden korosztály és táplálkozási irányt követő számára található benne étel. A rendelés után nem kellett sokat várni, még akkor sem, amikor sokan voltak az étteremben. Az adagok hatalmasak és rendkívül ízletesek, még az amúgy válogatós gyerekeim is mindent megettek. A személyzet készséges és segítőkész, a külön kívvánságokat is gyorsan teljesítik. AZ árak nagyon kedvezőek, mivel egy ötfős család itallal együtt 10. 000 Ft-ból degeszre ehette magát. Csak ajánlani tudom!
Egy őszi kirándulás alkalmával ebédeltünk a Malomkert fogadó éttermében és kellemes élményben volt részünk. A kirándulók igényeihez tökéletesen igazodó ellátást kaptunk. A svédasztalos terítékből min. 2 féle leves és 5 féle húsételből tudtunk választani, -ami egy kirándulás alkalmával a legfontosabb egy megfáradt éhes turistának - a gyors étkezés , a svédasztallal tökéletesen megvalósult.
Mindenki olyat és annyit fogyaszt amennyit kiván. Mindezt "turistabarát " árakon. Mindenkinek bátran ajánlom még akár kirándulás nélkül is egy kis vasárnapi "háziasszony-pihentető" meglepinek gyanánt is.
Gyönyörű októberi napon kirándulás során ebédeltünk a Panzió éttermében, svéd asztalos lehetősséget választottunk. Az ételek finomak voltak a választék gondosan megtervezett és bőséges. Az elfogyott ételeket gyorsan pótoltak. Nagyon jó hangulatú hely, kedves kiszolgálás, szép környezet. P. S.
A húsvéti ünnepeket töltöttük el Nagybörzsönyben. És a hotel egy másik épületében volt a szállásunk néhány utcával arrébb. Érkezésünkkor ott maradtunk rögtön ebédelni. Remek kiszolgálás és finom, bőséges ételek. El is döntöttük, fogunk még itt enni. Így is lett. Akkor sem csalódtunk. Kellemes hely, jó környék és finom étkek. Ez a jellemző. Nem érdemes máshol enni, ha valaki ott van.
A Panzió vendégei voltunk augusztus 16-19 között. A szállás az árában foglaltak szerint svédasztalos reggelis ellátást is tartalmazott. Az étlapot megtekintve úgy döntöttünk, hogy az ebédet és vacsorát is helyben fogyasztjuk majd, ugyanis változatos kínálatot (helyi specialitásokat, vad-, hal-, és vegetáriánus ételeket is) ígért szolid árakon.
Nem csalódtunk. Mivel hétköznap érkeztünk, menüt is választhattunk. Éltünk azzal a lehetőséggel is. Az ételek ízvilága kiváló, mennyisége minden alkalommal bőséges volt. Kiemelném az ízletes börzsönyi vadpörköltet galuskakörettel. Az étterem tiszta, a kiszolgálás gyors és precíz, annak ellenére, hogy telt ház volt és mellette már az esti lakodalmakra is készültek. Étkeztünk benn és a teraszon kinn, mely egyaránt hangulatos volt. Benn kellemes zene mellett, kinn madárdal kíséretében. Mindenkinek ajánlom, érdemes betérni!
Édesanyámmal és a keresztfiammal fogyasztottunk el itt egy kellemes vasárnapi ebédet. Kedves fogadtatásban részesültünk. Nagyon tetszett a nem szokásos, viszont helyi hagyományokra támaszkodó vegetáriánus ételkínálat, melyből a "tejszínes-vargányagombás gnocchi fehérborban párolva" elnevezésűre esett a választásom, ami rendkívül finom és különleges volt.
A többiek cigánypecsenyét kértek rizzsel, ami bőséges és szintén nagyon finom volt. Egyetlen szépséghiba, hogy csorbák voltak a tányérok. A csokoládémousse ribizliágyon nagyon csábítóan hangzott, jó nagy pohárban hozták és fincsi volt. A velünk egy időben étkező motoros csapatot is nagyon hamar kiszolgálták. SZÉP kártyával tudtunk fizetni, mindenkinek ajánlom a helyet. Köszönjük a vendéglátást.
Egy kisebb kirándulás után tértünk be ide. A teraszon fogyasztottuk el a késői ebédet vagy korai vacsorát. Az ételek minősége kifogástalan volt, bár a három napos hétvége utolsó napján a kínálatból több fogást már nem tudtak felszolgálni. Ennek ellenére a felszolgált ételek kifogástalan minőségűek, nagyon finomak és elég nagy adagok voltak. Nagyon kedvező áron fogyasztottunk és biztosan ellátogatunk még ide.