Hamisítatlan erdei hangulat várja a Háromforrás Étterembe érkezőket. A hegyekre néző ablakokon a fák közül sejtelmesen beszűrődő fények, a faburkolatok, a díszítések, a faragott bútorok azt sugallják, hogy a vendégnek itt a tájjellegű ételekből érdemes választani.
Tovább olvasom >>
Valami olyan finomságot, jó falatokat, amilyet még nem kóstolt, amit évszázadok során gyűjtött receptek alapján készítenek a helybeli szakácsok.
Pálházáról jöttunk kisvasúttal, Kőkapu megállóhelynél van ez az étterem, közvetlenül az állomáson. A hely hangulata nagyon kellemes, illik az erdő és a környező táj hangulatához. Kitömött állatok, agancsok, fából faragott díszítések. Kicsiknek van etetőszék. Mi nem enni tértünk be, hanem egy forró csokit, egy meggyes sört és egy üdítőt fogyasztottunk (1.
750 Ft). Sokan mentek be egyszerre az étterembe, hiszen mindenki egyszerre szállt le a vonatról. Volt aki reklamált, hogy régóta vár az ételre. Ahogy az étlapot megnéztem (ld. fénykép), túl nagy választék nincs, ezért egy idő után unalmas lenne, de nyilván olyan rendszerességgel nem jár is senki. Lehet SZÉP kártyával is fizetni. A kiszolgálás udvarias volt, de különösebben nem volt barátságos. A mosdók rendezettek, tiszták, de a WC ajtókon nincs zár. Kézmosók a bejáratnál is vannak elhelyezve, annak, aki csak kezet szeretne mosni. Ülőhelyek kint is, bent is vannak, szerintem elég nagy a befogadóképesség. Kellemes zene szólt. Összességében jó benyomást tett rám a hely.
Minősíthetetlen ! ! ! ! ! Az étel rossz . A személyzet b*nkó. Milyen vendéglátós az aki az üres étterembe érkező előre bejelentett vendégeket felháborodottan fogadja ,mert nem a leadott létszámnak megfelelően , hanem kettő fővel többen érkeznek ! ! ? ? ? Jelzem a plusz 2 fő potenciális fogyasztó lenne, ha ehető ételt szervíroznának.
De akinek gondot jelent kettő teríték asztalra rakása , az ne menjen a vendéglátásba dolgozni. Az ételek minősíthetetlenek , ehetetlenek büdösek savanyúak voltak. Kerülje el mindenki messzire e helyet.
Az egy csillagot is azért kapja, mert a környezet nagyon szép. Az étlap nagyon szegényes, két pincér a háromból a segítőkészség fogalmát hírből sem ismeri, a leves után a főételre 1 órát kellett várni (pedig azt a levessel együtt rendeltük).
Ami igazán kiverte a biztosítékot az az xy gróf kedvence húsleves gazdagon zöldségekkel és májgombóccal: ebben konkrétan volt 10 karika sárgarépa, egy kanálnyi csigatészta és ennyi. A májgombóc az nem jár hozzá, bár ott van az étlapon, és amikor utánakérdeztünk akkor közölték, hogy jah ahelyett van a tészta. . . :-O :-O. Aki tudja kerülje el!
Családtagokkal és barátokkal érkeztünk meg Kőkapura egy kis vonatozás után. Tettünk egy rövid sétát is, de már mindenkinek korgott a gyomra, így betértünk a Háromforrás vendéglőbe. Mi, a hét felnőtt,6 különböző korú gyerekkel az étterem teraszán telepedtünk le. Rajtunk kívül talán még 4-5 vendég ült az asztaloknál.
Nem lehet tehát azt mondani, hogy zsúfolásig megtelt volna a vendéglő. Az étlap láttán és az árak alapján azt gondoltuk, hogy biztosan finomakat fogunk enni. A fogások neve elég hangzatos, az áruk pedig elég borsos volt ugyanis. Néhányan közülünk csak levest kértek, mások csak főfogást. Nem nagyon értettük, hogy pl. a Kőkapu leveshez, a káposztaleveshez,a gyümölcsleveshez , a halászléhez miért kellett több, mint egy óra, hiszen ezek bizonyára nem frissen készültek. A 13 éves unokám a harcsapaprikást kettő, azaz kettő óra várakozás után kapta meg. Mellesleg ő volt az utolsó, aki ételhez jutott. Az egyedüli étel, amiről nem tudok rosszat mondani, az a Hutai sztapacska volt. Persze, ez is másfél óra után érkezett az asztalhoz. Többször feltettük a kérdést a pincérlányoknak, hogy mi az oka ennek a lassúságnak, de a mosolygáson kívül más választ nem kaptunk. Na most ehhez képest az árakat kissé túlzónak találtuk. Az a bizonyos későn jövő harcsapaprikás 2700 forintba került. Az, hogy nem álltunk fel az asztaltól és nem hagytuk ott az egészet csak annak köszönhető, hogy a gyerekek előtt nem akartunk veszekedni és ők nagyon éhesek is voltak. Nem mondom, nehéz volt őket türelmes várakozásra bírni. Lehet, hogy már innen is külföldre ment a szakács? Mindenesetre, ha az étlapon minden nap csak egy-két készétel szerepelne, de jó minőségben, talán kevesebb türelmetlen, bosszankodó vendéggel találkoznának. A személyzetről csak annyit, hogy a kedves mosoly nagyon fontos, de a szakértelem sem ártana.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy 10 km-es gyalogtúrát követően tértünk be az étterembe. A kiszolgálás udvarias volt. Maga az étterem ízlésesen van berendezve, hangulatos, illik a tájhoz. Az ételek nagyon finomak és frissek voltak. Az adagok hatalmasak. Az árakat kissé borsosnak találtuk, különösen az alkoholos italokét. Úgy érzem, kihasználják, hogy monopol helyzetben vannak.
Nem sok vendég volt, a személyzet nagyon kedvesen fogadott minket, alkalmazkodtak a kérésünkhöz - tovább nyitva tartottak a kedvünkért. Az ételek nagyon finomak voltak, bár kicsit sokat kellett várni. Nem tudom, hogy főszezonban milyen lehet a minőség és a gyorsaság, de nekünk csak pozitív tapasztalatunk volt.
Baráti ajanlásra kerestuk fel a helyet. A helyből adódóan úgy gondoltuk, hogy a vadas ételeket tökéletesen és finoman készítik el. 40-50 percet vártunk az ételekre,de sajnos minősíthetetlenül készítették el a szarvast és a vaddisznót is.
A vaddisznóragunak nevezett étel egy szelet iztelen vaddisznóhús, a hozzá kapott fehérboros mazsolas mártás vízízü, a rizs csomós, a grillezett libamáj túlsütött, hideg.
Gyenge 2016. július 12., üzleti partnerrel járt itt
25
Hatalmas csalódás: 3 éve: remek konyhája volt, a gesztenyepüréhez vaniliasodóból készült a hab, a vadhús zamatos és puhára sült volt. Külföldieket vittünk oda pár napja akiknek áradoztunk, miért érdemes 60 km-es kitérőt tennünk ezért a helyért. Most: délután 3-kor már üres az étterem de igy is 50 perc mire kihoznak kettőt a négy rendelt fogásból.
Egy perc múlva rohan a pincér, hogy bocs ez nem a maguké és átviszi a tányérokat egy másik asztalhoz. Végül a kihozott pörkölt NAGYON elsózva, a többi elég zsiros. Gesztenyepüré már nincs csak a szokásos palacsinta. Kerülendő hely lett belőle.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Remek konyha ,bőséges választék. Félpanziós ellátással voltunk az étterem vendégei , a reggeli svédasztalos ,kis létszám esetén menü választásos. Egyedüli vendégként azt kérhetünk az étlapról (de azon kívüli is) amit csak akartunk és annyit amennyit bírtunk. Ugyan ez volt a vacsoránál is .
No, az úgy kezdődött, hogy Sárospatak után megcsúsztunk idővel, mivel még megnéztük a tengerszemnek nevezett malomkőbányát, majd a kastélyhoz vezető úton túlszaladtunk egy táblán. Ennek az eredménye korgó gyomor és pár perccel este 8 utáni érkezés lett. Mindez március végén, szezon előtt.
Ennek ellenére a szobakulcs átvétele után még kiszolgáltak bennünket az étteremben. Az árak az átlagos vidéki éttermekhez képest kissé magasabbak voltak, de az étel minősége is átlagon felüli. A várakozási idő megfelelt a frissen készülő ételekhez szükséges idővel. A gombaleves különféle erdei gombákból készült, tökéletes fűszerezéssel és harmóniával. Vegyes tálon szarvas és vaddisznó sültek, vörösboros szaftban, vagy áfonyával, igen kellemes, számunkra több esetben is új ízvilággal. Összességében az egyik legjobb kulináris élmény volt eddigi kirándulásaink során.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.
3994Nagyhuta, Kőkapu u. 2.
06 47 370 032
Szolgáltatások
vegetáriánus ételválaszték csoportokat szívesen fogad étel elvitelre napi menü parkolási lehetőség rendezvényhelyszín széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége