Hamisítatlan erdei hangulat várja a Háromforrás Étterembe érkezőket. A hegyekre néző ablakokon a fák közül sejtelmesen beszűrődő fények, a faburkolatok, a díszítések, a faragott bútorok azt sugallják, hogy a vendégnek itt a tájjellegű ételekből érdemes választani.
Valami olyan finomságot, jó falatokat, amilyet még nem kóstolt, amit évszázadok során gyűjtött receptek alapján készítenek a helybeli szakácsok.
2013. október 12-én jártunk Kőkapun, ahol úgy döntöttünk öten, hogy szívesen ennénk egy jó meleg levest az étteremben. A nagyon szép környezetben lévő étterem berendezését, tisztaságát rendben lévőnek találtuk, a felszolgáló is hamar érkezett. Megkaptuk az étlapokat, választottunk, majd kezdtük sorolni a rendeléseinket.
Itt kezdődött el az a folyamat, ami miatt nem jó emlékkel jöttünk ki később az étteremből. Az étlapon szerepelt kb. 5-6 féle leves, azon kívül a bejárat előtt kitett táblán a nap ajánlata a sütőtök krémleves. A felszolgáló szépen sorban mindegyik rendelt levesre közölte, hogy na, az pont nincs. Még a nap ajánlata sem. Kicsit csalódottan, de rendeltünk a maradék 3 fajtából, plusz 3 adag lapcsánkát. Vártunk, vártunk, szokatlanul sokat, mire érkeztek a leveseink. A húsleves Károlyi módra igen felejthető volt, sem az ígért tárkony, sem a gyömbér ízét nem tudtuk felfedezni benne, ellenben nagyon sós volt. A babgulyás és a gombaleves jó lett volna, ha nem lett volna az is túlsózva, valamint az egyik gombalevesben nem talált volna a megrendelője egy szép hosszú hajszálon lógó babérlevelet. A 3 adag lapcsánkához nem kaptunk sem evőeszközt, sem szalvétát. A külön kérésünkre a felszolgáló hozott evőeszközöket, amit letett az asztalra egy kupacban, osszák szét maguknak a vendégek. Szalvétát továbbra sem kaptunk. A három adag közül az egyik tányér közepén az étel között állt egy kis üvegtálban tejföl a lapcsánkához. A másik kettőn nem. Ismét szóltunk a pincérnek, hogy kettő adaghoz nem hozott tejfölt. Közölte, hogy az az egy adag van, ott az egyik tányér közepén, osszuk szét. Na itt már végképp elképedve néztünk egymásra és a pincérre. Nagyon csalódottan jöttünk ki az étteremből, és megfogadtuk, hogy ide többé nem jövünk.
Családtagokkal és barátokkal érkeztünk meg Kőkapura egy kis vonatozás után. Tettünk egy rövid sétát is, de már mindenkinek korgott a gyomra, így betértünk a Háromforrás vendéglőbe. Mi, a hét felnőtt,6 különböző korú gyerekkel az étterem teraszán telepedtünk le. Rajtunk kívül talán még 4-5 vendég ült az asztaloknál.
Nem lehet tehát azt mondani, hogy zsúfolásig megtelt volna a vendéglő. Az étlap láttán és az árak alapján azt gondoltuk, hogy biztosan finomakat fogunk enni. A fogások neve elég hangzatos, az áruk pedig elég borsos volt ugyanis. Néhányan közülünk csak levest kértek, mások csak főfogást. Nem nagyon értettük, hogy pl. a Kőkapu leveshez, a káposztaleveshez,a gyümölcsleveshez , a halászléhez miért kellett több, mint egy óra, hiszen ezek bizonyára nem frissen készültek. A 13 éves unokám a harcsapaprikást kettő, azaz kettő óra várakozás után kapta meg. Mellesleg ő volt az utolsó, aki ételhez jutott. Az egyedüli étel, amiről nem tudok rosszat mondani, az a Hutai sztapacska volt. Persze, ez is másfél óra után érkezett az asztalhoz. Többször feltettük a kérdést a pincérlányoknak, hogy mi az oka ennek a lassúságnak, de a mosolygáson kívül más választ nem kaptunk. Na most ehhez képest az árakat kissé túlzónak találtuk. Az a bizonyos későn jövő harcsapaprikás 2700 forintba került. Az, hogy nem álltunk fel az asztaltól és nem hagytuk ott az egészet csak annak köszönhető, hogy a gyerekek előtt nem akartunk veszekedni és ők nagyon éhesek is voltak. Nem mondom, nehéz volt őket türelmes várakozásra bírni. Lehet, hogy már innen is külföldre ment a szakács? Mindenesetre, ha az étlapon minden nap csak egy-két készétel szerepelne, de jó minőségben, talán kevesebb türelmetlen, bosszankodó vendéggel találkoznának. A személyzetről csak annyit, hogy a kedves mosoly nagyon fontos, de a szakértelem sem ártana.
Kettős értelemben is rossz szájízzel távoztunk a helyről: egyrészt a csalódás, másrészt a kellemetlen ételek miatt. Ráadásul a választék is szegényes, az árak pedig aránytalanul magasak. A felszolgáló hölgy barátságos, vendégszerető volt, de az ő kedvéért csupán nem éri meg oda visszamenni!
Nagyon túlárazott. Sem mennyiségben, sem minőségben nem indokolt az árszínvonal, egyedül a gyönyörű helyszín miatt érdemes idejönni. Vadragu gyümölcsökkel: az ötlet kiváló, csak kicsit lehetne omlósabb a hús. De még az erdőben is elvárható lenne, hogy ne bolti gnocchi-val szolgálják fel. A desszert és a kávé nem volt rossz.
20 éve voltam itt, a berendezés azóta sem változott. A minőség sem. Nem is akartam itt enni, de nagyon éhesek voltunk. Szerintem a vendéglő is erre épít: éhes turistának, kisgyerekeseknek jó lesz ez is.
Ízetlen,a vadhús kövèr zsíros,hányinger keltő,a vadhamburger, keserű,èdes kitudja milyen ízű,a csirke fúj de rossz.ha jót akarsz ne egyèl itt.hiába az udvarias kiszolgálás ha az ètelek ehetetlenek.Kifizettünk egy csomó pènzt ès nem tudtuk megenni egyik ètelt sem.
Pálházáról jöttunk kisvasúttal, Kőkapu megállóhelynél van ez az étterem, közvetlenül az állomáson. A hely hangulata nagyon kellemes, illik az erdő és a környező táj hangulatához. Kitömött állatok, agancsok, fából faragott díszítések. Kicsiknek van etetőszék. Mi nem enni tértünk be, hanem egy forró csokit, egy meggyes sört és egy üdítőt fogyasztottunk (1.
750 Ft). Sokan mentek be egyszerre az étterembe, hiszen mindenki egyszerre szállt le a vonatról. Volt aki reklamált, hogy régóta vár az ételre. Ahogy az étlapot megnéztem (ld. fénykép), túl nagy választék nincs, ezért egy idő után unalmas lenne, de nyilván olyan rendszerességgel nem jár is senki. Lehet SZÉP kártyával is fizetni. A kiszolgálás udvarias volt, de különösebben nem volt barátságos. A mosdók rendezettek, tiszták, de a WC ajtókon nincs zár. Kézmosók a bejáratnál is vannak elhelyezve, annak, aki csak kezet szeretne mosni. Ülőhelyek kint is, bent is vannak, szerintem elég nagy a befogadóképesség. Kellemes zene szólt. Összességében jó benyomást tett rám a hely.
Az egy csillagot is azért kapja, mert a környezet nagyon szép. Az étlap nagyon szegényes, két pincér a háromból a segítőkészség fogalmát hírből sem ismeri, a leves után a főételre 1 órát kellett várni (pedig azt a levessel együtt rendeltük).
Ami igazán kiverte a biztosítékot az az xy gróf kedvence húsleves gazdagon zöldségekkel és májgombóccal: ebben konkrétan volt 10 karika sárgarépa, egy kanálnyi csigatészta és ennyi. A májgombóc az nem jár hozzá, bár ott van az étlapon, és amikor utánakérdeztünk akkor közölték, hogy jah ahelyett van a tészta. . . :-O :-O. Aki tudja kerülje el!
Baráti ajanlásra kerestuk fel a helyet. A helyből adódóan úgy gondoltuk, hogy a vadas ételeket tökéletesen és finoman készítik el. 40-50 percet vártunk az ételekre,de sajnos minősíthetetlenül készítették el a szarvast és a vaddisznót is.
A vaddisznóragunak nevezett étel egy szelet iztelen vaddisznóhús, a hozzá kapott fehérboros mazsolas mártás vízízü, a rizs csomós, a grillezett libamáj túlsütött, hideg.
Gyenge 2016. július 12., üzleti partnerrel járt itt
Hatalmas csalódás: 3 éve: remek konyhája volt, a gesztenyepüréhez vaniliasodóból készült a hab, a vadhús zamatos és puhára sült volt. Külföldieket vittünk oda pár napja akiknek áradoztunk, miért érdemes 60 km-es kitérőt tennünk ezért a helyért. Most: délután 3-kor már üres az étterem de igy is 50 perc mire kihoznak kettőt a négy rendelt fogásból.
Egy perc múlva rohan a pincér, hogy bocs ez nem a maguké és átviszi a tányérokat egy másik asztalhoz. Végül a kihozott pörkölt NAGYON elsózva, a többi elég zsiros. Gesztenyepüré már nincs csak a szokásos palacsinta. Kerülendő hely lett belőle.
Sajnos mi meg se kostolhattuk a foztuket. A pincer elenk szaladt, le sem emgedett minket ullni, azzal hogy a konyhabol azt uzenik, mar mindent kikapcsoltak. Azaz este hetkor, amikor -gondolom a hotel vendegei- meg javaban vacsoraztak, nekunk mar nem akartak semmit se kihozni, plane nem fozni. Tudom, olvastuk hogy a konyha 19:30-ig volt nyitva, de ez akkor is pofatlansag! Nekunk se fognak fozni soha!
3994Nagyhuta, Kőkapu u. 2.
06 47 370 032
Szolgáltatások
vegetáriánus ételválaszték csoportokat szívesen fogad étel elvitelre napi menü parkolási lehetőség rendezvényhelyszín széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége