Az étterem közvetlenül a Majki-tó partján helyezkedik el. A vendéglátóhely teraszáról nyáron a finom ételek mellett minden fogyasztóvendég élvezheti a panorámát, amely a szeme elé tárul. Az étlap nem különösebben változatos, hagyományos ételeket jelöl, de azok egytől-egyig finomak és jól el vannak készítve.
A kiszolgálószemélyzet udvarias, figyelmes. Az árak középkategóriásak, megfizethetők. A helyet kifejezetten ajánlom párok és gyermekes családok vasárnapi kirándulásának úticéljául.
Ez a majki remeteségpuszta mellett van, nem Oroszlányban. Kirándulási szempontból nagyon jó helyen, lehet itt piknikezni, megnézni a kamalduli „cellákat” aztán ebédelni, vagy egy jót sétálni, elmenni a bányászati múzeumba, aztán vacsorázni. Persze mindezt csak autóval érkezőknek.
Aki viszont autóval érkezik, annak van pénze pld cápauszony levesre, vagy rántott békacombra. Ki lehet ülni a tóparthoz közeli teraszra, vagy beülni a belső részbe. Mi is sokat gondolkodtunk egy nyárestén, hogy a hűvösebb kinti teraszon, vagy a benti nem légkondícionált meleg teremben vacsorázzunk. Végül is kint maradtunk, éppen ezért a belsőről nem tudok leírást adni. Kint a már enyhén párás időben párnás székek vártak és gyertyafény. Az étlap változatos, bár a különféle elnevezésekből nem derül ki mi is valójában. Az adagok nagyok, frissen sültek, finomak és …. drágák. Étvágyamat nagyban csökkentette a fejem felett elhelyezett elektromos szonyogcsapbába beleszálló rovarok áramütés utáni szétégésének sercegő hangja. Lett néhány szunyogcsípésem is. Nyáron lehet itt kapni fagylaltot is a külső részen. Azt hiszem nem aknázzák ki eléggé a lehetőségeket. Óriási tér és tó helyezkedik el mellette, lehetnének szabadtéri koncertek, gyereknapok, versenyek tétekkel, szóval némi szervezett mozgás. Akár a közeli repülőteret is bevonhatnák a rendezvénybe (sétarepülés+vacsora), szabadtéri ingyenes lézerdisco. De mindez nincs, csak rendezvény nélkül maga az étterem, így nem sok visszajáró vendég van. Egyszer kipróbálják és annyi. Ebből még 5-öst is ki lehetne hozni, de így csak 4-es.
Tegnap a Majki-tó partján pihentunk barátaimmal, ahol a Négy Remete vendéglő nyitott kapuval és jó hideg sorrel várt ránk :o) a Kamalduli Remeteség és az Esterházy vadászkastély lábánál. Azonnal találtunk szabad helyet, a felszolgálók nagyon kedvesek, barátságosak voltak. Nagyon jól éreztük magunkat, jovo nyáron is betérünk ide, ha Majkra visz ismét utunk!
Két alkalommal jártunk eddig a Négy Remetében. A kiszolgálás mindig megfelelő volt, az ételek ízletesek, a kínálat kellően bőséges. Az árak talán picit magasak, de azért megfizethető. Kell-e kellemesebb élmény egy meleg nyári estén, mint a majki tó partján lévő étterem teraszán elkölteni egy vacsorát? !
Van egy éttermi étlap és egy a kiszállításokhoz, azonban helyben fogyasztáskor nem lehetett kérni a kiszállításokhoz tartozó étlapról ételt. Ezt furcsállottam.
Mesés környezetben fekvő retró hangulatú vendéglő, közvetlenül a Majki-tó partján, a teraszról szép panoráma a tóra és a környező buja, zöld vidékre. A vendéglő melletti gyalogút vezet a Kamalduli remeteség bejáratához, így a látogatók többsége onnan érkezik az étterembe a kulturális programot követően.
A beltér nagy méretű, elég sok asztal van, amelyet kisebb rendezvényekre (pl. esküvő), illetve csoportos utazók vesznek igénybe. Aki csak teheti, szép időben a teraszon foglal helyet, én is így tettem. A szép környezeten kívül sok egyéb pozitívumot nem rejt a hely. A személyzet barátságtalan, érdektelen, ráadásul lassú, vontatott volt a kiszolgálás, olyan szervezetlennek tűnt az egész. Az ételkínálat hagyományos magyaros és nemzetközi ételeket kínál, indokolatlan hosszúságban. Továbbá van még egy külön pizzalap is. Az ételeket drágának találtam a színvonalhoz képest, főételek 3000-5800 Ft között, teljesen szokványos desszertek 1000 Ft felett. Csak azoknak ajánlom, akiknek rengeteg az idejük és nem éhesen mennek enni, és hajlandóak 1-2 órát várni, mire kapnak valamit. Viszont cserébe nagy adagokat adnak. A kávé feledhető, a limonádé szirupos, a krumpli mirelit. A tisztaság sem a hely erőssége. Hezitáltam, hogy ajánlom vagy sem. Magamnak még egyszer semmiképpen, de biztos van, akinek be fog jönni.
Egy esti csavargás alkalmával jártunk ott. (Kicsit fèlve mentünk,mert már előfordult hogy 20 óra után nem volt kiszolgálás más étteremben. ) A környezet gyönyörű. Ami nem tetszett: a terasz nagyon sötèt,az ètlapot is alig lehetett elolvasni a fèny hiánya miatt.
A kicsi szilikon lámpák nem sok mindenre jók az asztalokon,főleg hogy még a színüket is változtatják. Ami nagyon pozitív: az ételt nagyon hamar felszolgálták ,ízlésesen volt elkészítve,és az íze is kiváló volt. 2 személyes tálat ettünk. A személyzet nagyon kedves volt. Ajánlani tudom bárkinek aki arra jár
Nem először jártunk itt a családdal, hiszen a helyszín csodálatos környezetben található. Korábbi emlékeink alapján az ételek minősége jónak mondható volt. Ezúttal is úgy gondoltuk, hogy minden rendben lesz. Nem így történt. Odaérkezésünkkor jelezte a személyzet, hogy kb. 20 percet várni kéne az asztalra, mert nincs szabad helyük.
Ez teljesen rendben van, kivártuk a 20 percet, majd visszatértünk. Egy pincér sem jött oda hozzánk, hogy segítsen, miközben az utánunk érkező 3-4 családot is asztalhoz ültették. Miközben további fél óra telt el, mire le sikerült inteni az egyik pincért, hogy rendelhessünk. Az italokat újabb negyed óra múlva elteltével kaptuk meg. Majd vártunk-vártunk, újra csak vártunk. . Eltelt még egy óra. Senki nem jött oda hozzánk. Kezembe kaptam az üres poharainkat és bevittem a pultoshoz, hogy inni szeretnénk. . talán így gyorsabb lesz. Illetőleg odaléptem a pincérhez, közöltem vele, hogy mióta várjuk az ételeket. Miközben ő jelezte felém, hogy az nem lehet, mert a nyilvántartásuk szerint a rendelést csak xy-kor vették fel. Igen, ez igaz, hiszen a rendelés felvételét követően csak fél óra múlva rögzítették a rendelésünket a rendszerben. . . . szóval szánalmas volt. . . majd nagy nehezen megkaptuk az ételt. Miközben egy másik asztal feldühödött tagjai beléptek, hogy akkor ők távoznak, mert 1. 5 órája nem kapják meg az ételüket. . . felajánlotta a személyzet, hogy elcsomagolja a ki sem vitt ételt, persze ezt nem fogadták el a vendégek. Távoztak. . A személyzet azt hiszi, hogy a helyzet magaslatán áll. De nincs egy olyan vezető köztük, aki koordinálná is a dolgokat és kezelné a kényes helyzeteket. . . kár érte, mert szép helyen van és jól főznek. . .
Egy mostani tavaszi kirándulás során tértünk be ide. Csodálatos helyen egy tóparton van ezaz étterem nagy terasszal. Gusztusos ételekkel, de viszont igen magas árakkal, véleményünk szerint. Az volt az érzésem, hogy igen csak visszaélnek azzal a helyzettel, hogy a környéken gyakorlatilag nincs más, egyszerűen könnyen akár gyalog is elérhető hely.
A kiszolgálás nem túl barátságos. Tehát meg van a maga előnye, de hátránya is. Az étel szerencsére nagyon finom volt 2 személye kastélytálat ettünk többféle fajta husi van rajta, hal csirke stb. Az italokat is drágának találtam, különösen ha összehasonlítom a Móri lovas étterem áraival és színvonalával.
Reményteli várakozással érkeztünk meg vacsorázni, néhány éve jártunk már itt, nagyon meg voltunk elégedve a kiszolgálással és az ételekkel is, az akkori értékelésem minden tekintetben kitűnő lett volna, azonban most nagyot csalódtunk. A kiszolgálás rettentő lassú és amatőr volt, az ételek minősége pedig botrányos.
Soha ilyen rágós és rosszízű szűzérmét még nem ettem. . . két változatban kóstoltuk, mindkettő silány volt. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen csodálatos környezetben lévő, tiszta igényes étterem megengedi ezt magának, ráadásul horror árakon! Végül egy kis nosztalgia: korábbi látogatásunkkor hagymás rostélyost ettünk - amit egyébként saját magunk szórakoztatására pontozni szoktunk minden étteremben - bár nem volt az étlapon, mégis nagy örömmel elkészítették nekünk, akkoriban ez volt az első 10 pontos (ez a maximum a skálánkon), pedig rengeteget kóstoltunk előtte. . . várjuk vissza az akkori színvonalat és hozzáállást!