A csavar nélküli, hagyományosan elkészített hortobágyi palacsinta jól sikerült, jó ízű és kellő mennyiségű a szaft, ízletes a töltelék, a fogás adja azt, amit alapjáraton adni tud. A pacalpörkölt lehetne kollagénesebb, de ízletes így is, a krumpliköret némi finomhangolást elbírna, mennyiség eltúlzott a pacaléhoz képest.
Az almapaprika élvezhető, kellemes meglepetés volt a mellé adott remek káposztasaláta. A kenyér gyengécske, de friss. A szintetikus ízektől mentes erdei gyümölcsmártással áthúzott sajttorta korrekt, édesítése dicséretesen visszafogott. Az egyik felszolgálóval nem indult jól a kommunikáció, de időközben kisimultak a dolgok, erre a szempontra is megvan a 4 pont, akárcsak a beltérre. Az ár/érték arány kiváló, három fogásra egy itallal és az általam megszavazott, a számlába be nem épített borravalóval együtt fizettem 8000 forintot. Jó hely ez, sok sikert kívánok nekik a továbbiakra nézve.
A Gólyafészek vendéglő azon ritka helyek egyike, amely ötvözi a remek kiszolgálást, a finom ételeket, jó árakat. A felszolgálók udvariasak, kedvesek. Az ételek kifogástalanok, az árak jók. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt az éttermet!
Az ételek rendkívül finomak voltak és hatalmas adagok. A kiszolgálás első osztályú! A pincérünk rendkívül szórakoztató, közvetlen és vicces volt! Ajánlom mindenkinek! Nagyon szuper hely!
Egy közeli kirándulás alkalmával tértünk be ebbe a vendéglőbe. Gyorsan kaptunk asztalt a belső részben. Hangulatos, magyaros hely. A pincérek nagyon kedvesek voltak velünk. Minden kérésünket teljesítették. Az ételek finomak voltak, a somlói galuska mennyei. A vendégló előtt tudtunk parkolni, de fizetős volt, mivel a belvárosban van az épület. Ajánlom nagycsaládosoknak és pároknak is egyaránt.
Az étel kiváló volt minden téren a hely hangulat is nagyon jó. A kiszolgáló professzionális kedves és segítőkész. Az adag nagyon jó, mindenki nagyon jól lakott.
Hosszú hétvégét töltöttünk Pápán, a szállásunkat csak reggelivel kértük, hogy vacsorára étteremben tudjunk enni és addig is Pápát felfedezni. A szálláshelyen minden dolgozó a "Gólyafészek vendéglőt" ajánlotta, de korábbi negatív véleményeket olvasva a helyről, még több meggyőző információra volt szükségünk, így a helyi piacon ill.
cukrászdában is meggyőztek bennünket, hogy érdemes az éttermet választani. Hát. . . A LEHETŐ LEGJOBB DÖNTÉS volt. Érkezéskor pár db üres asztal volt csak, már ez is azt igazolta, hogy jól döntöttünk. Családias kerthelyiségben - kiváló felszolgálással- kaptunk asztalt 4 főre. Az étlapról mindenki tudott kedvére való ételt választani. Nincs hatalmas választék, de ami van, az különleges. Főleg a sült krumpli köret szűrőben :o)) Az ételek nagy adagok, ízviláguk gazdag, ár-értékben (másik pápai étteremhez képest) olcsó ill. megfizethető. Összességében mi Jó szájízzel távoztunk, csak ajánlani tudom a helyet mindenkinek.
Augusztusi hétköznap kora délután ültünk be ide ketten a férjemmel. Nem sok vendég volt ekkor. A megrendelt ételek frissek és finomak voltak, gyorsan meg is kaptuk. Ebben nem is volt kivetni való, bár néha a pincérek hosszabb időre is eltűntek. Ami kellemetlen volt, a rengeteg légy, igyekeztünk mihamarabb elfogyasztani az ételeket különben a legyek szállták meg. A vendéglő előtti parkoló fizetős!
Feleségemmel tértünk be vasárnapi napon 4 óra után az étterembe. A helyet egy utcán megkérdezett pápai hölgy és kisfia ajánlotta. Örülök, hogy hallgattunk rájuk. Kitűnő ebédben,barátságos kiszolgálásban volt részünk: Az ételválaszték nagy,a szakács pedig remekül végzi a dolgát.
Mint gasztronómiával is foglalkozó újságíró, külön meg kell dicsérnem a konyhájukat, mert például friss kaprot hasznának. Azt gondolhatnánk,hogy nyáridőn ez a természetes,de sajnos nem ez a tapasztalatom másutt. Sok séf tanulhatna a Gólyafészek szakácsaitól. Gratulálok nekik és sok vendéget kívánok! Ha Pápán járok,csak ide fogok betérni.
Párommal és a kisfiunkkal látogattunk el, kifejezetten az oldalon és egy ismerős ajánlására. Nem csalódtunk. A külső helységben találtunk asztalt magunknak. Kellemes, nyugodt hangulatú hely, nem puccos, de kulturált, családias. Levest, főtételt, és desszertet is fogyasztottunk. Mindenki mást. Mondhatom mindegyik finom volt.
És bőséges. Én nem is bírtam végig enni a fogásokat. A gombakrém levesből sajnálatomra vissza is kellett küldenem, olyan nagy adag, és olyan laktató volt, hogy éreztem, nem marad hely ha mindet megeszem. A cigánypecsenye egyik szelet húsát a férjem dörgölte be, (bár nagy kihívás volt neki is, a fatányérosa mellé) pedig Isteni volt az is. A Gundel palacsintával megbirkóztam egyedül is! :D Minden nagyon finom volt. Mosdóba nem voltunk, így annak állapotát nem tudom, de amit láttunk az visszatérésre okot ad. Különösen az árak. :)
A célunk a pápai kastély és városlátogatás volt. Kinézünk egy várost és keresünk "kockás abroszos" éttermet, ez most nem jött össze. Megkérdeztünk egy helyi boltost, ő ajánlotta az éttermet. A most divatos nagy fehér négyszögletes tányérba kaptuk az ételt, ami elveszett a tányéron, én szarvas szeletet ettem áfonya mártással, nem nagyon jött be, olyan volt, mintha lekvárt ettem volna, a hús puha omlós volt.
Párom csopaki velős pacalt evett, szerinte lehetett volna fűszeresebb. A nap végén vissza szoktam gondolni, hogy milyen jó volt a nap, amit megkoronáz egy finom ebéd, ez most nem jött be.