Éttermünk 1996-ban nyitotta meg kapuit! Alapanyagainkat szinte kivétel nélkül Olaszországból hozzuk illetve hozatjuk! Németországban szerzett tapasztalataimat (10 év olasz éttermekben) próbálom kamatoztatni ebben az étteremben! Néha beugrik Alessandro Arena barátom is főzni! (Paprika TV Olasz meló) A pizzákat fatüzelésű kemencében sütjük, ami Pécs belvárosában egyedülálló!
Tésztáinkat szinte kivétel nélkül helyben készítjük, a házi ciabattával egyetemben! Különlegességeink az argentin angus marha (bélszín ill. rostélyos) és a friss tengeri finomságok! Ha olasz vendégek jönnek hozzánk, semmi gond, hiszen a németországi évek alatt jól megtanultam olaszul! Üdvözlettel: Zachár Zsolt tulajdonos
A fiam élete legjobb lasangnéját ette. Ami nagy szó mert a téma szakértője. Udvarias kiszolgálás,a pincér hölgy a nagy melegre való tekintettel egy idő után hozott még jeget az italunkba és szép környezet,hangulatos terasz. Az ételek finomak és bőségesek a desszertek csodálatosak.
Hétköznap este a terasz és a belső helyiség is dugig tele volt,ez sokat elmond a helyről. Ajánlatos előzetesen helyet foglalni. A belső helyiségbe hangulatos a kemence ahol sülnek az isteni finom pizzák. Köszönjük.
Kétszer is jártam már a Jókai-tér gyöngyszemében, de szerintem lesz több alkalom is. Nem a magyar diákok pénztárcájához igazították az árakat, de megbeszélésekhez, baráti összejövetelekhez megfelelő étteremről írok most. Viszonylag széleskörű a választék, kedves a kiszolgálás, főleg a pizzákat tudom ajánlani mindenkinek.
Kollégákkal jártam itt. Pécs belvárosában van. Az étterem modern és szép. A kemence a tér közepén van, isteni illatokat és látványt nyújtva ezzel. Az étlap megfelel a hagyományos olasz étkezésnek, bőven van választék. A kiszolgálás kedves, gyors, szakszerű és nem tolakodó.
Az ételek küllemre nagyon szépek, de sajnos nagyon kis adagok, azok számára akik nem tudnak egy egész menüsort végig enni, csak úgy ennének egy tállal. Viszont nagyon finomak! Ára nem éppen mérsékelt, de az étel minősége megéri, a mennyisége nagyon nem! Ital választék bőséges, és még tudják hogyan kell az édes Martinit felszolgálni! Plusz pont. Ajánlom! ! !
Épp az esti csúcs előtt érkeztünk. Így a rendelésfelvétel gyorsan ment. A pizzák is gyorsan érkeztek. A saláta nagyon finomra sikerült. Nem volt gond, hogy a saláta után a desszertet is két kanállal kértük. Isteni vacsora, szuper kiszolgálás. Köszönjük! Kár, hogy a hideg időben kicsi a rendelkezésre álló hely. . . ui: a számlát a bor dobta meg kissé - de megérte!
Az étterem akciót tart: a tészták és pizzák féláron fogyaszthatók, ha egy italt is vásárol mellé a vendég. Megvallom ez volt a fő ok, hogy felekerstük barátainkkal a jó hírű, de nem olcsó helyet. Az étterem tiszta, de kissé túlzsúfolt, nem otthonos, bár gyertyával igyekeztek hangulatot varázsolni.
Téztákat, pizzát, bort, sört, üdítőt ittunk. Az ételek finomak voltak, a bor átlagos. Meglepetés a fizetéskor ért. A pincér nem egy világos, az ételeket, italokat feltüntető számlát hozott, hanem egy összesítő blokkot. Kicsit magasnak tartottam, de nem volt kedvem ott reklamálni. Később láttam, hogy a bort majdnem dupla áron számolta. Nemcsak nekem. Másnap személyesen kerestem az üzletvezetőt, de állítólag nem volt ott. Az egyik barátunk telefonon reklamált, neki válaszoltak. A pincér szerint az a bor, ami az étlapon volt, elfogyott és egy másikat hozott. Csak erről nem szólt. Igaz, felajánlottak kompenzációt, de nem volt kedvünk elfogadni.
Nagyon finom pizzák, eredeti olasz alapanyagokból, helyben, kemencében sütve. Gyorsan készült. Van napi ajánlat is olcsóbban. A lasagne viszont nem ízlett, sűrített paradicsom ízű és zsíros volt, amolyan magyaros ízléssel készült. A mellette levő kisboltban otthonra is lehet vásárolni alapanyagokat. És a tiramisu isteni!
Ízetlen, rosszul sütött pizza, savanyodó félben lévő sonka rajta. Túltárolt, enyhén erjedt ízű bor. Barátságtalan, nyegle pincér... Nem ez volt régen jellemző... Kár érte..
Tökéletes volt a pizza, amit az ízlésem szerint készítettek el. Nem volt túl sok vega lehetőség (vegánról nem is beszélve), de sajt helyett rukolával nagyszerű volt. Pont megfelelő vastagságú tészta, kellemes szósz. A többi étel is remekül nézett ki. Egyedül a pultos sarokban ordítva térítő anyuka volt idegesítő.
Nagyon kedvesek a fel szolgálok ,gyorsak ,finomak az ételek többször jártunk itt mindig minden rendbe volt . Még az illemhely is nagyon tiszta . Szép az étterem és az elhelyezkedése is nagyon jó . Szuper étterem ,szuper dolgozókkal ,családias légkör. Mindenkinek ízlett a kaja finom a pizza .
Az egész család imádja,a gyerekek csak itt hajlandóak enni! Csodás a hangulat,szuper a konyha,a kiszolgálás. Kedves,lendületes,segítőkész és nem utolsó sorban profi csapat! Minden elismerésem a mindennapi munkájukhoz! Amikor tehetjük,megyünk és mindenképp egy szuper Tiramisuval "öblítjük" le a fantasztikus ízélményeket. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Ha Pécs,akkor csakis Elefántos!