Párommal vacsiztunk itt, mert közel van a színházhoz, és egyik előadás előtt kitaláltuk, hogy kipróbáljuk mert annyi sok jót hallottunk már erről a helyről. És tényleg nem csalódtunk. A helynek tényleg pub-os hangulata van inkább, mint puccos éttermes.
A deszkapadló fel van szórva szalmával, és miközben a frissen sült kívánságára vár az ember, az asztalon lévő földimogyoróból lehet csipegetni, aminek a héját nyugodtan le lehet szórni a földre :D szóval van egy fajta hangulata a helynek az biztos :D plusz van egy nagy terrárium, amiben kis deguk futkosnak, szóval ha gyerekkel érkezik az ember, biztos nem fognak unatkozni a lurkók :) Az ételek nagyon ízlettek, szóval szeretünk ide visszajárni :)
Igazából véletlenül kerültünk az étteremhez. A túristák forgatagában utcazenészek dallamai között sétálgattunk, miközben ahogy hallgattuk a zenészeket, nagy felfedezésre tettünk szert: egy étterem kihelyezett részére találtunk rá. Tulajdonképpen maga az étterem egy kissé beljebb egy mellékutcában található, onnan lett egy terasz szerű kihelyezett étterem létrehozva.
Az étteremben van mosdó, és tiszta. Az étterem padlója szalmával volt meghintve, érdekes, és sok-sok vicces kép, és felírat díszíti a falakat. . . Az étel mennyisége pont elég volt, és ízletes. Rántott camembert áfonya lekvárral rizzsel 2 adag, valamint 1-1 pohár üdítőért 4500-Ft-ot fizettünk 10% szervíz díjjal. Szép kártyát is, és bank kártyát is elfogadnak. Az étlap viccesen van összeállítva, nézzétek meg :) Mi az "érett nőt" ettük :))))))
Pécsi barangolásunkkor éhesen estünk be a Korhely Étterembe. Korhelylevest ettünk, ami bőséges és nagyon finom volt. Utána még egy szelet csokitortát is bevállaltam, annak ellenére, hogy a leves nagyon laktató volt. Az étterem szépen fel volt díszítve a halloween alkalmából, kellemesen éreztük magunkat.
Késő este tértünk be enni egy hosszu nap után farkas éhesen. . kb 20. 30-21 óra volt már láthatóan fáradtak voltak a pincerek is mar,mert sokan voltak még akkor is. . Pörgös hely az tuti. Sört és limonadet kertünk pálinkaval:)A párom ételet azt hiszem összekeverték máséval mert nem azt kérte amit kihoztak.
(valami whiskis nevü bélszint kért ,de mást kapott)Én tepsibe tejföllel öszesütött csülköt és krumlpit ettem az fini volt ,lehet itthon is elkészítem:)Sokat vártunk az ételre kb 1 orát:( Ettől már nyügösek voltunk picit. . Ettől még jo hely ajanlom:)
Az étterem belül nagyon hangulatos,érdekes. A terasz kis hangulatos utcácskába van,mi itt ültünk le. A pincér udvarias volt,de pl. nem kérdezte meg mit kérünk vacsora előtt inni,percek múlva kellett szóljunk neki. Az étlap jópofa megfogalmazása tetszett,de az ételekbe semmi extra nincs. A chilisbab igen átlagos volt,szerencsére finom volt hozzá a lángos.
A neten találtam az éttermet, jónak tűntek a vélemények. Az biztos, hogy egyedi. A mogyorós szokással egészen eddig sehol nem találkoztam, de felettébb szórakoztató. Viszont aki érzékeny a higiéniára, az emiatt nemigen lesz törzsvendég :) Az ételekre kicsit sokat kellett várni, de megérte.
A francia hagymakrémleves kellemes volt, a fantázianeveken nevettünke gy sort. A főételem a Debedezodoroztál volt, míg a páromé az Erényöv. A kiszolgálás kicsit rideg volt, ill. valahogy az egész helyet átfogta valami feszültségféle. Viszont egyszer mindenkinek ajánlom.
Egy igazán hangulatos hely. Az előttem már leírt véleményekben is olvasható, hogy szalma a fapadlón, mogyoró héj a földre szórva. . . Mondjuk a tisztaságra ezek után nem is tudom miért is adtam kiváló minősítést? !
:)) A mellékhelység és az evőeszközök, poharak tiszták voltam, így abból indultam ki, hogy egyébként tisztaság van:)) Szóval a hangulata a helynek, és a fantasztikus ételnevek után kissé csalódott voltam az ételek tekintetében. A tálalás ugyan ízléses volt, de maga az ételek íze teljesen átlagos volt, nem rossz, de semmi extra. Ha a konyha is felfejlődik a külsőségekhez, egy kimondottan szuper étterem lesz, addig "csak" jó. . .
Idei húsvét után külföldi vendégekkel jártunk itt. Azért választottuk, mert a korábbi évek tapasztalatai alapján jó választásnak tűnt, kellemes emlékeik voltak a helyről. Maga a hely ugyanolyan: a szalma a padlón, mogyorózás stb. Az ételek elnevezése is humoros, bár elég nehéz következtetni arra, mit is takar? Sajnos árban és adagban sem voltunk megelégedve most. . .
Beterveztük a helyet, különleges, ezért is ajánlották mások. Nagyon hangulatos a szétdobált szalma a deszka padlón és a földre mogyorózás, mintha a vadnyugaton lenne az ember. Csak sajnos a pincérünkről nem mondható el, hogy figyelmes lenne. Elfejetett minket, elfejeltette leadni a rendelést, ezért majdnem két órát kellett várni.
Egy másik pincér felajánlott nekünk kedvezményt cserébe, de a mi pincérünk kihozta a teljes blokkot, úgy kellett emlékeztetni. Szétszórtak voltak. Sajnos a kieső idő miatt már nem tudtunk jól körbenézni Pécsen. A kaja finom volt, de lehet csak azért mert már farkas éhesek voltunk mire kihozták. . .