Közvetlenül Pécs történelmi belvárosa fölött, a Kálvária domb déli oldalán, mindössze öt percnyi sétára a főtértől, található a Hotel Millennium, a magyar mediterrán vidék egyik legszebb szállodája, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre.
A szálloda természetvédelmi területen fekszik, környékén több múzeum és műemlék található.
4 csillagos wellness szálloda lévén azért lenne megjegyzésünk. . . A szobában nem volt hajszárító. A wellness részlegben nem volt elég fekvő sőt ülőhely sem. . . A reggelinél nem volt elég tojás/ virsli /vaj, újra feltöltésük elég lassan ment, az italautomatánál is sorba álltunk. . . .
A szilveszteri csomagban lett volna idegenvezető, aki lebetegedett ( jó, ez előfordul) de ezt a tervezett indulás előtt 5 perccel tudtuk meg. ( A reggeli tumultust pont elkerülhettük volna egy nyugis reggelivel. . . ) Az alternatív helyettesítő programot január elsején délutánra sikerült megszervezni, amikor már a vendégek nagy része elutazott. . . Amúgy, ha nem szilveszteri kiemelt időszakban érkeztünk volna, nagyon tetszene minden, most gondolom egy kicsit túlvállalták magukat. . . A személyzet különösen kedves volt és a hely, kilátás parádés ! ! !
Kedvesemmel töltöttünk egy hosszú hétvégét a Hotel Milleniumban. 4 csillagos a hotel azonban véleményem szerint nem. A hotel mindenhez közel van ami példaértékű, az ott dolgozó fiatal/kezdő dolgozók nincsenek nagyon felkészülve a vendégek fogadására. Az ajánlatban feltüntetett "welcome drink" többszöri egyeztetése után is elmaradt.
. . . az ételek nem voltak ízletesek, a desszertben megállt a kanál :) A reggeli étkezéseknél érdemes korán menni, ha nem akarunk maradékot enni. A wellness igényeket kielégítő, bár mi inkább a város adta lehetőségeket fedeztük fel.
A medence élvezhetetlen volt, mert borzasztóan hideg a vize. Állítom, hogy ha melegebb lenne 2-4 fokkal, talán elérné a 30 fokot, akkor élvezni lehetne. A wc papír leginkább a pausztekercsre emlékeztetett, illetve a sarokszobánkon alig volt ablak.
Szálloda elhelyezkedése gyönyörű, csendes. Tisztaság, felszereltség jó. A vacsora mennyiségével volt problémánk: egy nagyobb ètkű felnőttnek kevés. Kiszolgálás gyorsaságán még van mit javítani. Vacsora langyos volt, annak ellenére, hogy sokat vártunk rá. Klíma nem működött az étteremben júliusban!
2015. január eleji hosszú hétvégén jártunk itt a párommal. Az elhelyezkedés, a panoráma, a város közelsége kiváló. A tisztaság első osztályú, habár a szuperior szoba fürdőjében erős lefolyószag terjengett szinte mindig. A csomagban igért üdvözlő italt elfelejtették. A félpanzió nagyon szegényes egy 4 *-os szállodához képest.
Reggelinél erősen gyér volt a választék, és csak kérésre pótolták ami kifogyott. A vacsoránál csak a főételnél lehetett választani kettő közül, az is gyenge minőségű volt. A wellness részleg hideg volt, az élménymedence is hűvös. A személyszet nagyon kedves volt,de nem voltak összehangolva, többször is megkérdeztek dolgokat. Elutazásunkkor kaptunk egy üveg jó minőségű rosé bort.
A hotel Pécs belvárosában a Kálvária dombon található, 5 percre a belvárostól. Minden turisztikai látványosság, múzeum, a Zsolnay negyed gyalogosan is megközelíthető. A szállodában az érkezéskor az ajánlatban megjelölt üdvözlő italt és a masszázs ágy ajánlatot elfelejtették- nem reklamáltunk - nyilván az észrevétel esetén megkaptuk volna.
Az első este a vacsora nagyon bőséges volt, ellentétben a következő estével. Vacsoránál két választék volt - és ha egyik sem ízlett akkor így jártunk. Az ital folyasztást kicsi drágának találtuk. Reggelinél a később érkezőknek már nem jutott nagy választék, és kicsit torlódás is volt. A 4*-os szálloda ellenére a szobában nem volt hajszárító, kérni kellett. A fürdőszobában nem volt konektor. Az ágy kényelmetlen volt. A 16 éves gyermeknek a pótágy nyikorgó kamping ágy volt, a felnött ágyon nylon (nedvesség áteresztést gátló) lepedő volt. "nehogy foltot hagyjunk" A kellemetlenségeket a kilátás, és a belváros közelsége feledtette.
A személyzet nagyon kedves volt,igyekeztek mindenben segíteni! Ami nem tetszett,hogy a fürdőszobában a tusfürdő tartó üres volt,jeleztem,de nem történt semmi,vettünk a boltban a kishűtőben ami a szobában van,állt a víz,jeleztem,de sztintén semmi nem történt. a félpanzió hiányzik,mert nincs tul közel bolt,a reggeli finom és választékos volt! köszönjük a recepciósoknak a segítőkészségüket!
Egy hétvégét töltöttem el itt és nagyon szép a szálloda. A szoba is tiszta , rendezett volt. A kilátás is szép volt Pécs városára. A személyzet nagyon kedves, aranyos volt! A "meleg" reggeli viszont már reggel 8 órakkor is hideg volt. Talán az egyetlen negatívum, ami viszont elég kellemetlen volt. Az árat is elég magasnak tartottam.
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Parkolás a szálloda előtt, kamerával felügyelt: ingyenes (Foglalás nem szükséges) • Mélygarázs, kamerával felügyelt: 3000 Forint / nap (Foglalás nem szükséges) • Garázs, kamerával felügyelt: 3000 Forint / nap (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Nagy testű kutya, 50 kg-ig: 5000 Forint / nap (Foglalás nem szükséges) • Macska, 15 kg-ig: 5000 Forint / nap (Foglalás nem szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • étterem / kávézó • szobaszervíz • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • cukormentes étkezési lehetőség • bár