Magyarország déli részén, a Mecsek-hegység oldalán fekszik Pécs. A Hotel Palatinus a város történelmi belvárosában helyezkedik el, gyönyörű környezetben.
A hotel elhelyezkedése a lehető legjobb Pécsen belül. A szép szecessziós szállodát pár éve felujitották és ez látszik a szobán, folyosón, fürdőszobán. A személyzet kiemelkedően udvarias és figyelmes. A szobában egész nap jó meleg van, szemben más szállodával, ahol csak du 5 óra után kapcsolják be a fűtést.
Minden tökéletes. A személyzet rendkívül segítőkész, udvarias. Egy probléma van, amiről tulajdonképpen nem a szálloda tehet, hogy amikor megérkezik a Pécs városát nem ismerő utas, nem tud megállni a szálloda előtt. Rá van kényszerítve, hogy használja a parkolót, amiért nem kevés pénzt kell fizetni.
A szálloda weboldalán talán lehetne pontosabb leírás a szobákról több fényképpel. A kényelemmel nem volt gond, de a leírás alapján standard szobához erkély is tartozik és az 1-2. emeleten található. A fénykép alapján egy tágasabb szobára számtottunk, részben ezért választottuk az olcsóbb economy típus helyett ezt a kategóriát.
Még egy apróság: az összetolt két ágy nem francia ágy, nem kényelmes. Mindezektől eltekintve nagyon kellemes volt a gyönyörű, nagyon jó elhelyezkedésű szállodában. A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt. Örültünk a széles reggeli választéknak és gratulálunk a reggeliztető fiatal személyzetnek is, emeltek a reggelizés élményét.
A január 18-20 közötti hétvégét töltöttük Pécsett a Palatinus Hotel "Élményképek" félpanziós csomagjának igénybevételével. A szállodai ellátás minden kategóriájában kiváló volt, kényelmes nagy szoba, előtér és fürdőszoba, tisztaság, rendkívül udvarias és figyelmes portai, vendéglői és szobai kiszolgálás.
Első osztályú reggeli és délutáni étkezési minőség. A porta előre jelezte, hogy első este bál lesz a Bartók-teremben, ha netán a legkisebb mértékben is zavarna, készséggel nyitnak egy másik szobát. Végül nem volt erre sem szükség. Összegezve, nemzetközi tapasztalásaim alapján is írom, messze többet és jobbat nyújtott a szálloda a három csillagos hivatalos jelzetnél. (Szirányi János)
Gyönyörű,impozáns épület a város szívében,ahonnan az ember kilépve azonnal belecsöppen a város forgatagába,mi pont kifogtuk a nyári fényfesztivált ami miatt a szálloda no. 1 választás volt. :) Kedves,figyelmes,régi motoros éttermi személyzet 4 csillagos bőséges választékos reggeli étel-italkínálat -érződik ,hogy multikultúrális vendégkör fordul meg ott.
Kellemes reggeli a szálloda teraszán. Ami negatív kicsit körülményes-fizetős parkoló. Jó tanács! ! ! nyáron mindenképp a légkondis szobát választani /mi alig aludtunk,mert dög meleg volt,bár kinyitottuk az ablakot nem segített,ahogy az ablakpárkányon turbékoló galambok sem. . . . Összességében nagyon-nagyon tetszett! !
Mint a csigák az autópálya egyik oldalán. Mi lehet odaát? . . . Ezzel az elhelyezkedéssel úgysem lehet versenyezni. Szálloda a belváros közepén. Az ajtóból a sétálóutca péntek esti forgatagába lépsz, vasárnap reggel a nyugodt, szinte kihalt utcába, csak a majd' két lépésre lévő pálos templom miséjére baktatók az utcán.
Gyönyörű történelmi épület, akárhogyan nehéz felújítani, de nem is a klimatizált szoba miatt mentem oda. És nem is az erdő csöndjéért. Hanem a forgatag, az éjéli zsongás, az utcazenészek . . . , az igen! Széles választékú a büfé reggeli, nem csak a "mezei kontinentális". Rendes babkávéból automata főzőn darált és főzött kávé. Ugye, már ez is valami, mert sok helyen porkávéból és tejből készül. Portej és cukorpor mi, há-há-há!
Utoljára, kb 10 év voltam ebben a hotelba, így nosztalgiával tértem vissza. Nem sokat változott, de mégis, lett vagy 3-4 féle szoba, de a hangulat, a feeling, a pezsgés megmaradt. Akkoriban még nem volt Superior szoba, csak emlékeim szerint a Standard ami a "sétálóutcára nézett". Most superior-t kértünk, ami nem volt rossz választás.
A külföldi partner le volt nyűgözve, mind az elhelyezkedés, mind a szolgáltatásokkal kapcsolatosan. Jó volt a reggeli, kedves és mosolygós személyzet, impozáns termek és étterem, a város egy karnyújtásnyira -szó szerint. Medence nincs, de van jó masszázs. A reggeli választéka és a kiszolgálás jó.
Három éjszakát töltöttünk ebben a szállodában egy csoportos kirándulás alkalmából. Mi egy olyan szobát kaptunk a 2. emeleten ahol -mivel a szálló a belváros szívében van- minden éjszakai zajt hallani lehetett. Minden látni való a közelben van és a színház is, valamint éttermek kávézók. A reggeli bőséges volt. A személyzet a taxi foglaláskor nagyon segítő kész volt.
A hotel belváros sétáló utcájában van. Parkolás külön dij ellenében a Mária utca mélygarázsba közvetlen átjárással. A hal lobby lift étter gyönyörü szecessziós stilusú. A szobák eleggé kicsik sajnos a hangszigetelés nem a legjobb. Kevés a konektor és szerény a tv műsorválasztéka. Minden nap takarítanak igy tiszták.
Ajánlom azoknak akik szeretik a belváros nyüzsgését. A nevezeteségek gyalogosan könnyen megközelìthetőek. A félpanziós ellátás egész jó. A reggeli asztal feltöltés kicsit lassú.
A párommal töltöttünk el egy hétvégét a jó hírű Palatinus Hotelben. A belváros szívében, a Király utca közepén helyezkedik el. Sajnos autóval nehéz megközelíteni, viszont gyalog a Dzsámi, a szórakozóhelyek, az éttermek, az Árkád könnyen elérhető. A szobánk nagyon szép volt, a személyzet pedig rendkívül segítőkész.
A reggeli és a vacsora nagyon jó minőségű és megfelelő mennyiségű volt, extraként pedig szombat délelőtt a tetőtéri jógán is részt vettünk, ami felejthetetlen élmény lesz számunkra. Köszönjük!