A Szindáb Panzió Pécs központjában található, mindössze 5 perces sétára a Dómtól, a Kőtártól, vagy a Csontváry Múzeumtól. Az állandó szabadtéri programoknak otthont adó Sétatér és Szent István tér szintén kellemes kikapcsolódást nyújthat minden ide látogatónak. A panzió komfortos szobáiban kipihenhetők a város felfedezésének fáradalmai.
2014. november elején töltöttünk egy éjszakát itt férjemmel. Igazi panzió hangulat fogadott, ahogy beléptünk. Családias, a szobák az emeleten, kis recepció. A szoba pici volt, de tiszta, a fürdőszoba egy panzió igényeinek megfelelő volt. Az épületen belül van a hozzátartozó étterem, ahol vacsorázni lehetett, és a reggelit is itt lehetett elfogyasztani.
Viszonylag közel van a belvároshoz, akár gyalog is megközelíthető. A személyzet is készséges volt. Összességében meg voltunk elégedve, hangulatos, csendes, ezért tudom ajánlani másoknak is.
A szálláshely egyik vitathatatlan előnye többek között az, hogy vele szemben már a történelmi városrész kezdődik. Pár lépés csak a Barbakán és a Bazilika. Gyalogosan kényelmesen beérünk a Széchenyi térre. Ezenkívül a szálláshely rendezett, tiszta, kedves, segítőkész személyzettel. Parkolás zárt udvarban megoldott.
A panzió kiváló helyen fekszik, ha az embernek az egyetemen van dolga, de a várost is meg szeretné nézni: mindkettőhöz közel fekszik. A büféreggeli gazdag választékú, finom volt. A szoba tiszta, rendes, jól felszerelt, ugyanez áll a zuhanyzós fürdőszobára. És jó volt, hogy a szobához kaptam egy "Irány Pécs"-kártyát, amivel a kis szabadidőmben sok mindent megnézhettem.
Egyetlen problémám volt a magasföldszinti, belső teraszra néző szobával: nem tudtam szellőztetni, mert az ablakot ill. a kilincset az ablak előtt álló asztaltól nem tudtam elérni. A fürdőben sincs szellőző berendezés, a kis ablak pedig olyan magasan van, hogy azt nem tudtam kinyitni. De egy éjszakára persze ez kibírható volt.
Pécs belvárosában egy szépen kialakított panzió, igényes anyagokból szép belsővel. Az interneten Hotel-ként reklámozza magát, de ez egy panzió, a parkolás nehézkes, mert a meredek utcán szűk helyre kell beállni. A panzióban nincs lift, így a meredek szűk lépcsőkön lehet a csomagokkal felmenni a szobákhoz.
Ha tudtam volna hogy nincs lift és nem is segítenek a csomagokkal akkor biztosan nem itt foglaltam volna. Francia ágyas szobát foglaltam arra gondolva, hogy egy nagyobb szobát kapok, de nagy csalódás volt, a francia ágy az egyik oldalán a falnak volt tolva, a másik oldalán egy arasznyi hely volt a falig. A szobában nem volt sem szék, sem szekrény, sem bútor amire a csomagokat le lehetett volna tenni. Viszon a szobán belül minden figyelemfelhívás nélkül egy szintkülönbség volt amin elestem amikor este a sok csomaggal bementem a szobába. Amikor a recepciósnak elmondtam az arca sem rebben, úgy tett mint aki nem hallotta. Pedig egy "elnézést" vagy "sajnálom" legalább ide illett volna. Kértem egy másik szobát, ez már nagyobb volt, és volt benne szék, meg egy fotel, de a keskeny asztalt itt sem tudtam használni mert az asztalon volt a TV és a telefon. Az ablak egy belső folyosóra nyilt közel a recepcióhoz, amitől zajos volt és ahányszor valaki elment a folyosón a villany felgyulladt és kivilágította a szobát. A reggeli átlgos volt, a kávé gyenge, még a rövid kávé is túl hosszú volt. A személyzet elég mogorva.