Gyakran járunk a Pilisbe kirándulni, így jobb híján többször is betévedtünk már az étterembe. A választék (étteremhez mérten) elég szegényes, lényegében rántott és sült sokminden (hús, hal, gomba, sajt), pörköltek, palacsinta, mindez megtalálható egy jobb kifőzdében is.
A különlegességként szlovák ételek szerepelnek az étlapon, ami lényegében sztrapacska ezzel azzal (egyik nagyszülőm szlovák származású, úgyhogy tudom, a szlovák konyha azért nem csak a sztrapacskát jelenti). Én sztrapacskával nosztalgiáztam, háát, mit mondjak, ilyet én is tudok. (Arról nem is beszélve, hogy eléggé megülte a gyomromat. ) És hogy miért Lassúék? Akárhányszor voltunk, mindig valami baromi hosszú időbe telt, amíg kiszolgáltak minket, nem tudom a konyha tököl ennyit a nem túl bonyolult ételekkel, vagy a kiszolgálóknak telik sok idejébe, amíg kihozzák az ételt. Minden esetre nálunk a családban a helyre ráragadt a "Lassúék" elnevezés, ha az étterem igazi nevét kérdezik, azon már hosszan kell gondolkodnom. Feleségem legutóbb fokhagymakrémlevest evett, utána rántott húst salátával - elmondása szerint munkahelyének menzája is simán hozza ezt a színvonalat.
Amennyiben halálközeli élményre vágysz vagy egy éjszaka alatt szeretnél megszabadulni 3 kg-tól, akkor bátran fogyassz el egy harcsaparikást juhtúrós strapacskával, a tulajdonos kifejezett ajánlására. Ha ennyire nem vagy bátor és csak egy egész éjszakai rosszullétre vágynál, akkor a szarvascomb áfonyamártással is megteszi.
Letoltuk a kilométereket a Pilisben, majd gondoltuk, eszünk egy jót, egy barátit itt. Hát. . . senkinek nem javaslom, aki a pénze értékének megfelelőt szeret enni. Sok bácsi vér étlappal a kezében. Némelyik borostás, arcán a tegnapi tivornya lenyomata), rohannak is nyomban, csak rendelj. Rendeltünk. 2 fős Emma tál, gondoltuk, 2 gyerekkel, 4 főre megteszi.
Biztonság esetére plusz egy rántott sertésszelet, 1550- ért, köret nélkül, mert tutira megyünk, ugye. . hosszas várakozás, jó munkához idő kell. . . hát igen. De a végeredmény SIRALMAS. Ízelten, sületlen cigánypecsenye, agyonklpofolt rántott hús, akadozik a torkon, sületlen. . , káposztaslai 600- ért gyermeteg adag, valami hirtelen ízesítettet éreztem rajta, mintha most kapták volna össze, rögtönözve. . . Egyetlen dolgot tudok a hely pozitív számlájára írni, TISZTA. Agyonsuvickolt asztal, minden ragyog. De egyéb semmi. . . posztkommunista bűbájba süppedt nyugalom, az ételek az ehetetlenség szintjét súrolják. Nem akartunk balhézni, fizettünk, mentünk, de amit kaptunk, az siralmas volt. Ne, NE MENJETEK IDE ENNI A KIRÁNDULÁS UTÁN, HA JÓT AKARTOK. MÉG A RÁNTOTT HÚS IS MÓCSINGOS ÉS EHETETLEN! ! ! ! Öreg fószerek szolgálnak ki, ezer éves vendéglátós trükkökkel a hátuk mögött, csak annak örülök, hogy nem kértem levest, bele sem merek gondolni, milyen lett volna a foghagymakrém. . .
A leves "tárkonyos" módon alig tartalmazott zöldségeket; a barnamártás tasakos jellegű ízű, a hús vékony és elvárt mennyiség alatti; felszolgálók az üres étteremben nem akarják ,megengedni hová üljön a vendég; a saláta pocsék, lejárt minőségű, szemétbe való Ételek minősége 3 év alattnagyon színvonaltalan lett, vendégek száma is ennek megfelelően alakul úgy látom.
Dobogókő fele haladva, meglátva a csalogató nagy táblát " Kemencében sült ételek" meg is álltunk. Vendég sehol,a pincér kedves és udvarias volt amikor tisztáztuk, hogy a pisztrángot frissen de fagyasztva szállítják. Oké megpróbálom! Rendeltünk levest-átlagos-,rántott gomba- puha íztelen mintha ezeréves lett volna, csak a panír tartotta össze.
A pisztrángra olyan sokat nem kellett várni, de inkább vártam volna. A panír egy páncél, alatta a száraz íztelen hús, középen véresen. A csuda tudja miért nem küldtem vissza, megettem amit lehetett. Amikor a végén jeleztük a pincérnek,a sajnálatát fejezte ki és továbbította a szakácsnak,aki úgy továbbment előttünk, hogy ránk se nézett! A pincérnek azért félhangosan odabökte, hogy a vendég is hallja" pedig eleget sütöttem". Fizettünk, borravalót nem adtunk és csalódottan távoztunk.
Húsvét hétfőn tértünk be a vendéglőbe pilisi kirándulást követően. Sajnos nem túl sok jót mondhatunk róla. Belépésnél hosszú ideig senki sem vett észre minket. Az asztalterítő piszkos volt, és ahelyett, hogy lecserélték volna, az orrunk előtt próbálta valamelyest letisztítani a pincér, kevés sikerrel, mert a gusztustalan foltok megmaradtak.
Az ételre 45 percet kellett várni, ami nálunk lélektani határ. A kaja nem volt ehetetlen, de erősen gyenge minőségűnek mondanánk és bizony kevésnek ítéltük, nem laktunk jól vele, éhesek maradtunk. A vécé penészes, és nincs meleg víz a mosdóban. Hiába kértem a számlát, nem hozták, végül nekem kellett odalépnem a pulthoz, hogy fizetni szeretnénk. Elégedetlenségünket észlelve a pincér felajánlott kárpótlásul 2 kávét ajándékba - éltünk a lehetőséggel, és tulajdonképpen ez a kedves gesztus mentette meg a vendéglőt a teljes lepontozástól. Ennek ellenére senkinek sem ajánlanánk a helyet. Egy kissé koszlott, lepattant vidéki vendéglő, gyenge konyhával és kiszolgálással. A pilisi kiránduláshoz keressünk jobbat.
A rendelt ételek az ehetetlenség határát surolták. Rossz ízű, nem friss ételeket kaptunk. Senkinek nem tudom sajnos ajánlani ezt az éttermet, mi biztosan többet ide nem jövünk.
Ez egy forgalmas étterem, mely a Dobogókőre és a Dera-szurdokba érkező tömegeket hivatott kiszolgálni. Ennek megfelelően sokszor túlzsúfolt és a személyzet verseny fut az idővel. A hangulat inkább egy kifőzdére emlékeztet, jönnek mennek az emberek, az asztalok zsúfoltak, a hely nagyon hangos. Az ételek finomak, az árak kicsivel átlag felett. A személyzet a lehetőségekhez képest kedves volt.
Pilisszentkereszten töltöttünk pár napot és túrázgattunk a Pilisben. Két napon is késő délután megfáradva az Emmában ettünk. A kiszolgálási idő esetünkben elfogadhatónak mondható volt, de vasárnap történt, hogy az utánunk jövő párnak a pincér azt ajánlotta sétáljanak egy órácskát, mert "kicsi a konyha".
Csodálkoztunk, mert félig volt csak a vendéglő. A felszolgált ételek finomak voltak (tárkonyos vadragu leves, csülkös sztrapacska). Arra számítani kell, hogy a kis konyha miatt adott esetben kicsit többet kell várni, de egy fáradt turistának jó hely, jó választékkal. Még egy esetet leírok. Szintén vasárnap egy idősebb házaspárnak már nem tudott a pincér sztrapacskát hozni, mert úgymond "elfogyott". Mindez 17 óra körül érthetetlen, mert a vendéglő 22 óráig van nyitva. A sztrapacskát kb. 20 perc alatt el lehet készíteni, nem egy bonyolult étel.
Az étterem hangulatos es kedvesnek látszik. a pincér segítőkész volt. A terito koszos volt pecsétes. Az étellel volt a legtobb problema. A leves utan majdnem egy orat vártunk a foetelre. A köretek nem tartalmazzák az arat es meg igy is kevés volt. Az ételeket hidegen kaptuk meg es izileg se voltunk elragadtatva tole.
Azon felül meg nem is voltak nagy adagok. Egyedul ami finom volt bar nem eleg meleg az a juhturos sztrapacska volt. Ha nem muszaj nem ajanlom ezt az éttermet.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.