Gyémánt 500
2024. december 24.egyedül járt itt 45 Belterét tekintve átlag feletti lángosozó a város szívében. A lángost nem próbáltam, mert a Gozsdu utcai egységben drága volt és vacak. Viszont itt 850 Ft a pohár Pilsner Urquell, a testvéregységben 1200. A lángos is olcsóbb, lehet egyszer megkóstolom, hisz nem kötelező, hogy egyforma legyen. Az itallap ugyanaz. Érdekes.
Olvasod, hogy fizetsz 1200-at, majd a számla csak 850. A sör friss, élvezetes. Nem lenne ellenemre még betérni, pohárral szoktam inni kedvenc sörömet, s szívesebben fizetek érte 1000 forintnál kevesebbet.
2024. december 24.a párjával járt itt 45Jó kis kocsma, remek dizájnnal, kedves kiszolgálással, csapolt borokkal. A falon egész jó szövegek. Páldául: a berúgés nem cél, de őtbaesik,. Beb@szás nélkül az élet kib@szás. Királyleanykat és Olaszrizlinget ittunk a Mátrai Szabó pincétől, meg Pilsner Urquellt, amit csak 4 decire adnak, ami persze helytelen.
2024. december 23.egyedül járt itt 35 Bár büfének mondja magát, de ez egy igazi klasszik kocsma. Tartanak csapon Pilsner Urquellt, ami nagyon jó pont, az még jobb, hogy a sör friss. Egy pohár 590 ft belőle. Van Arany Ászok is, korsója 600, ezért is jó, hogy nem romlik meg a Pilsner Urquell a csapon. A Hungária Extra Dry pezsgő két decije 1290 Ft.
A kiszolgálás nem különösebben kedves, a dizájn sem tőú hangulatos. Átlagos kocsma ez, mindent egybevetve, nálam 3 pont.
2024. december 23.egyedül járt itt 55 A Keleti Waiting Room valaha Guri sörözőként működött, de kilépett a franchiseből a tulaj és már Guri sört sem tart. Talán nem véletlenül. Viszont a legjobb főzdék nedűi folynak a kb 25 csapon, korrekt áron. A parányi beltér kissé romos, de szerethető, van egy kis teraszuk is. Nyitás óta voltam itt talán fél tucatszor.
Legutóbb a minap, amikor a Balkezes Fenyős Greyjoy dupla-IPÁJát ittam. A kiszolgálásra egyesek panaszkodnak, nekem mindig szerencsém volt, ezúttal is egy nagyon kedves hölgy szolgált ki. Szép kerek 5 pont.
2024. december 23.egyedül járt itt 55A Tako ritka szerethető hely. Kommunikatív, lelkes srácok, akik akarnak valami jót csinálni. Vannak házi készítésű szószaik, ezek helyben meg is vásárolhatóak. Ittam egy kifejezetten jó német import sört, ettem mellé egy sertés tacot, fizettem 2950 forintot. A berendezés kissé szedett vedett, a kínálat minimalista, de azért megadom nekik az 5 pontot.
2024. december 23.egyedül járt itt 55 A Hachi a Costes Izakaya helyén nyitott, ott, ahol azelőtt meg a Nudli működött. Egyik jó hely követi a másikat. Most sem okoztak csalódást. Ettem egy szójaszószban marinált ramentojást ( 650 ft), egy kis adag Kimchit (1850 itt egy kicsit felborulva éreztem az ár/érték arányt), egy mangalica gyozát (3450 ft) meg egy Ebi katsut, magyarul tempurázott rákot (3750 ft).
Ittam egy zöldalma-koriander limonádét, ami ízlett, továbbá egy pohár Hachico sört, amiről a pincér hölgy azt állította, hogy egy japán sör, s csak véletlen a részleges névazonosság az étteremmel a férfi társa elmondta, hogy a Cecei kisüzem főzi nekik és ők nevezték el így. Én utóbbinak hiszek, annál is inkább, hogy az Unptappden nem leltem a tételt japán sörként. Ötös közeli élmény volt ez.
2024. december 23.egyedül járt itt 25 A Cirmibe a 2016-os első látogatás után, melyről oly lelkesen számoltam be, betértem még háromszor. Egyáltalán nem volt oly szuper, mint az először. A pincér okoskodott gasztronómiai kérdésben és nem is volt igaza, ez valamikor 2020 táján történt, az étel sem volt az igazi, 3 pontnál nem érdemelt többet. A minap 23.
55kor mentem be, tudván, hogy éjjel 1-kor zár a hely, és nem akartak sört adni. Kitartottam a jogaim mellett, nagy nehezen megkaptam a sört. Nem akarok ártani nekik, nem teszem őket a nem ajánlott kategóriába, de ez nincsen rendjén. Messzemenően elítélem, ha a vendégek visszaélnek a tulaj üzletpolitikájával és záróra után is maradnak a pincérek alvásidejéből véve ezzel el. De azt is elítélem, ha több, mint egy órával a zárás előtt nem akarnak inni adni.
2024. december 23.egyedül járt itt 45 A Négy lépcsős söröző olyan, mint egy Rejtői kocsma, arról nevezetes a városban, hogy ott már embert is öltek. Ami sajnos nem vicc. Úgy hírlett, hogy bezárnak, ami igaz is volt, de akadt új üzemeltető, aki fantáziát látott az újranyitásban.
A koncepció egyszerű: az árakat lent tartják annyira, amennyire lehet, a kommersz italok mellett belistáznak minőségieket is, a borok és a sörök műfajában egyaránt. Készítenek mindemellé sörkorcsolyának hot-dogot, a nyitvatartást pedig hajnali hatig tolják ki, amikor már csak azok bírják akik nagyon kemények. Ezzel ez erővel egyébként non stop is működhetnének. Sejthető, hogy miért nem lépik ezt meg, a hely a fiatalokra összpontosít, ők pedig nem járnak kora reggel kocsmába. Az elmúlt hetekben kétszer is betértem ide, ittam Ogre sört, 2024-es Frittmann rosét, továbbá vettem egy üveg Etalont is a Békésszentandrási Sörfőzdétől. A minap megkóstoltam a hotdogot is, amibe kerül ketchup, mustár, majonéz, nyilván nem csúcsminőség, de élvezhető, korrekt termék. Megszórják ropogós pirított hagymával és még jalapenot is tesznek bele. Mindez 690 forintba kerül. Ha sörrel kérjük, akkor 590 forint. Ritka jó hely ez, megadom nekik az 5 pontot.
2024. december 23.a párjával járt itt 55 A REÖK Szeged első számú cukrászdája. Több ízben jártunk itt, legutóbb múlt vasárnap. A megannyi csábító desszert közül ezúttal egy csokis málnát választottunk, továbbá egy Mangó málna nevűt, valamint egy Sziciliai pisztáciatortát. A kiszolgálás kifogástalan, a beltér hangulatos, ez egy korrekt 5 pont, nagyon enyhe kerekítéssel.
A sütik 1490 forintba kerültek, s mivel ez nem a csúcsok csúcsa, hanem olyan 4,5-4,75 pontos teljesítmény, az ár/érték arány átlagos. Felszolgálási díjat nem számolnak fel. Még megyünk.
2024. december 23.egyedül járt itt 45 Hangulatos hely, bár a mosdót jó lenne zárhatóvá tenni belülről. A rádió helyett is egy odaillő zenei válogatás jobb lenne. Az ember nyugodtan beülhet egy sörre, szívesen látják. A kiszolgálás amúgy is kiemelkedően kedves. Még előttem volt egy bő óra autózás, így alkoholmentes sört kellett igyak, más nem volt ebben a kategóriában, mint citromos Dreher.
900 ft volt. Amúgy nem lett, volna ellenemre enni is valamit, de Monoron vacsorával vártak, s nem akartam elcsapni az étvágyamat. Egyébként lehetett volna enni sörben sült csülköt, lazacsteaket, Kennedy steaket meg sok minden mást. Az árak mérsékeltek.
17 fotózott hely / 2 oldalon