Gyémánt 500
Kitartó fotózó 31928 feltöltött kép
2025. március 26.egyedül járt itt 25 Nem ártana néha olvasgatni az embernek saját jegyzeteit. A Katica borozóba úgy mentem be a nemrégiben, hogy teljesen elfelejtettem, hogy már voltam ott. Újraolvastam akkor jegyzetemet, most egy fokkal jobb volt az élmény, de azért 3 pontot nem adnék rá. Nagyon egyszerű kocsma ez, hangulatosnak sem mondható.
Csapolt sör nincs, a pultos szerint a kannás bor semmilyen pincéhez nem kötődik. Ami nyilván abszurdum, annak is van termelője. Szóda nincs, csak ásványvíz. Viszont igen olcsó. Két pont.
2025. március 26.egyedül járt itt 45 A Ferenc téri Quentin s Burger Feke Zoltán zsenális éttermének, a Bib Gourmandos Petrus helyén nyitott. Jónak mondható burgert adnak elvitelre kértem egyet, amit helyben megkóstoltam, viszont gyenge sörválaszték. Csapon Soproni Ászok. Ismét megállapítottam, hogy hihetetlenül gyenge, jellegtelen sör.
Legalább Krusovice lenne, ha már a Heineken portfólió mellett tették le a garast. Azt mondta a kedves felszolgáló hölgy, hogy voltak kisüzemi sörök, de nem fogytak. Mit mondhat erre az ember? Ettem pár csirkeszárnyat, élvezhető volt. Négy pontot azért megérdemel a hely.
2025. március 26.egyedül járt itt 45 A Budafoki út elején található Libella az első kocsmák között volt, amit meglátogattam a kilencvenes években, egyetemi éveim alatt, több kedves ismerős is ott lakott a környéken. Márcsak ebből is következik, hogy ez egy igazi régi motoros, tudtommal ideiglenesen sem volt zárva. Jó látni, hogy van törzsközönség, hétköznap délután is alig kapni helyet.
Az árak barátságosak. A sörök nem egyetlen multitól vannak. Csapon Kőbányai, Dreher Gold, Dreher Bak, Pilsner Urquell. Utóbbiból egy pohár 680 ft. Korsó Kőbányai 690. Palackban van Fóti Zwickl is. Szokás szerint Pilsner Urquellt ittam, hozta a korrekt minőséget. Megadom nekik a négy pontot.
2025. március 26.egyedül járt itt 45A Guri Keleti korábban a Bethlen Gábor utcában volt, nemrég kiköltözött a Baross térre. A beltér nem igazán meghitt, viszont tágas, nem nehéz olyan helyet találni, ahol senki nem zavar, míg az ember írogat. A kiszolgálás kedves. Van vagy 24 sörük, elvitelre is. Egy pohár (3 dl) Komlós rétest kértem, kicsit hajazott a Szent András főzde Almás rétesére, de gyengébb volt annál. 700 forintot megért annyi biztos. Tisztes 4 pont a hely.
2025. március 26.egyedül járt itt 25A Margit körúton nyitott Dugattyús egészen friss hely. Pár nappal a nyitás után tértem be ide. Ennél gyengébb kocsmaélményem talán soha nem volt. Kommersz italok, nagyipari multisörök műanyag pohárban. 1200 forint egy pohár Peroni. A beltér egy nagy hodály, teljesen jellegtelen. Nulla, zéró. Soha többet. Jóindulattal 2 pont.
2025. március 26.barátokkal járt itt 55 A Pilvaxba stílszerűen március 15-én ültünk be, nem volt könnyű helyet kapni. Kóstoltunk gulyáslevest, túrógombócot, somlói galuskát meg egy szárnyasételt, lecsós csirkét, úgy emlékszem. Utóbbi halványka volt, mondjuk átlagos, a két desszert kifejezetten jó, a gulyásleves korrekt, a konyha erős négyes.
A kiszolgálás kedélyes, segítőkész, a dizájn megnyerő. Mikor felálltunk akkor kezdett a cigányzenekar. 4,5 pont felfele kerekítve.
2025. március 26. járt itt 55 A Nagykörúton működő Viet Vibe nem sokban különbözik a többi pho bártól, de mintha itt mégis minden kicsivel jobb lenne. Az chilis ecetes fokhagyma például egyértelműen, el is fogyott az egész. Messze áll a hely az új hullámos kreatív, klasszikus öt ponttól, de nincs szívem négyet adni nekik.
A kiszolgálás aranyos, a dizájn hangulatos, erős négy pont, akárcsak a konyha. Pho levest ettünk, tom ka levest rákkal, tavaszi tekercset meg rántott tintahalat. Utóbbi kellemes meglepetésünkre nemcsak, hogy nem volt mirelit, de szép vastag karikákat adtak jól panírozva és kisütve. Szerettük a helyet, kifejezetten jó élmény volt.
2025. március 26.egyedül járt itt 55A Nordic Sun Pub hangulatos, vagány hely, ahol kemény zene szól, hatalmas választékot tartanak a nemzeti radikális zenekarok CDiből, árusítanak pólókat és melegítőket, merthogy ez egy multifunkcionális egység, nemcsak ivó. Az italválaszték szűk, de van magyar kézműves sörük kedvező áron. A kiszolgálás nagyon kedves, jó volt itt meginni egy sört.
2025. március 25.egyedül járt itt 35A Dózsa sörözőről azt írta az egyik tag a Mutass egy kocsmát! Facebook-csoportban, hogy három gimnázium van a közelében, s innen verbuválja a törzsközönségét. Annyi biztos, hogy a hely tele van fiatalokkal. Elképesztően kedvezőek az árak, egy pohár Pilsner Urquell alig több, mint 500 Ft, ugyanannyi, mint egy korsó Aranyászok. A beltér nem különösebben hangulatos, a választék kommersz. 3 pont.
2025. március 25.egyedül járt itt 55 Az Hoptop Beer and burgerben egy helyen látható a főzde teljes szortimentje a bárki számára elérhető árú alapsöröktől a különleges tételekig. Szép a csapolt választék is. A remek sörök mellé burgereket és Ozsvárt-kolbászra épített hotdog-variációkat, kolbásztálat, bölényragut, pulled pork szendvicset rendelhetünk.
Jómagam megkóstoltam a burgert, aminek jók voltak ízesítőelemei, a buci is megnyerő, de a húspogácsát szaftosabban és kevésbé átsütve szeretem. Az is egy érdekes kérdés, hogy két mirelit hagymakarika a tetején hozzátesz vagy elvesz az élményből, a magam részéről ezt a Burger Kingből ismert hagymapépes mirelitterméket kiiktatnám a kínálatból. Kifejezetten jó volt viszont a kalácsban madársalátával, pirított hagymával, hagymás szósszal és mustárral felszolgált Angus kolbász. Mint ahogy az összélmény is, vita felett.