2024. augusztus 19.a párjával járt itt 55Lillafüred, akkor Hámori - tó. Mi egy nagyon szuper napot töltöttünk idén is a környéken. A tavon nem hajókáztak sokan, de egy kiváló programlehetőség, az már biztos. Idén 1500 Ft / fél óra a csónak díja, de megéri kipróbálni, mert nagyon szép látvány fogad a tóról kitekintve.
Érdekes
2024. augusztus 19.a párjával járt itt 45 Répáshutára tartottunk, de útba ejtettük a Siroki várat is odafelé menet. Kellemes sétára (felfelé haladva) elértünk a bejáratig. A kasszánál észrevettem, hogy a belépőt Kastélykártya kedvezménnyel is meg lehet vásárolni. Maga a vár körbejárása nem vesz el sok időt, rögtön az elején egy kis filmet lehet megtekinteni, mi a felfelé séta fáradalmait itt pihentük ki.
Majd elindultunk felfedezni a várat. A kilátás gyönyörű minden oldalról! ! Már csak ezért is érdemes ide eljönni. A kiállítás kicsiny, de érdekes. Korhű ruhákat is akár fel lehet próbálni (nem kell nagy dologra számítani, de jó ötlet). Mi kb. 1- 1,5 órát töltöttünk el itt.
2024. augusztus 16.a párjával járt itt 55Természetesen, ha már ott jár az ember ellátogat a vízeséshez, nézi, ahogy csörgedezik lefelé a víz. Mosolyog, hogy mennyi ember képes átvágni a sziklákon, aláállni egy selfi kedvéért (jajj, hihetetlen). Maga a vízesés nekem távolról nézve és csodálatos, tényleg jó csak ott állni és nézni. Kellemes környezet, mi kellhet még?
2024. augusztus 16.a párjával járt itt 55Ha a környéken járunk, biztosan ellátogatunk a Palota kertjébe, a vízeséshez, barlangokhoz. Kedvenc helyünk, hiszen annyira szép mindig. Most is gyönyörűek a virágok, a kert szépen rendezett, csak áll az ember és bámul, nézelődik. Végigsétáltunk a kijelölt útvonalakon, szerencsére nem volt most nagy tömeg, kellemes volt az idő.
2024. augusztus 16.a párjával járt itt 55 Minden évben kiválasztunk egy csillagdás programot, idén a Bükki Csillagdára esett a választásunk. Sajnos félig meddig jártunk csak sikerrel, mert (mi hibánk) de nem néztük meg előre, hogy az éjszakai csillagnézésre online kell jelentkezni (előző évben, ahol jártunk nem így volt - gondoltuk itt sincs ilyen - hát tévedtünk).
Szóval délután 15:00 órakor induló csapattal elindultunk felfedezni az épület rejtelmeit. Ámultunk bámultunk, elolvastunk mindent, amivel bent a teremben találkoztunk, itt a NAP volt a fő téma, illetve a csillagok bemutatása. Roppant érdekesnek találtuk a meteoritgyűjtemény. Nekem ez volt a kedvencem, illetve a 3D-s Voyager vetítése. Nagyon szuper volt, nagyon jó minőségű volt és élvezetes, érdekes. A kupolába is felmentünk, a nagy távcsőhöz, ahol az ott dolgozó Úr nagyon alaposan mesélt nekünk mindenről (is). Aztán mi még kicsit visszamentünk a bemutatóteremben, esetlegesen nem hagytunk-e ki valamit. Majd egy szuvenírrel hazatértünk. :)
2024. augusztus 16.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Répáshutára a Bükki Csillagda miatt érkeztünk és a szervezett programunk után eljöttünk a faluba vacsorázni, mert előzetesen az itt és más felületeken olvasottak alapján jónak nézett ki. Nagyon jól tettük! ! Jó idő volt, a kinti teraszon ültünk le és pikk-pakk fel is vették a rendelésünket.
Rajtunk kívül hétköznap ellenére is többen voltak, de hamar megkaptuk az ételeket, italokat. A limonádé kellemes volt, az ételek nagyon finomak. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy itt töltöttük az esténket. A kiszolgálás is kedves volt, köszönjük!
2024. április 21.barátokkal járt itt 45 Barátaink által ajánlott hely - mert ők nyáron már jártak itt és azt mondták kellemes időt töltöttek az étteremben és jókat is ettek természetesen. Amikor odaértünk csak páran ültek bent, így elég gyorsan érkezett is a pincér és kiszolgált minket. Az ételek most korlátozva voltak, mert épp készültek egy nagyobb megrendelésre, de így is tudtunk választani a lehetőségek közül.
A rántott csirke jó nagy adag volt, és nagyon finom, amilyen egy ilyen ételnek lennie is kell. :D A pincér kedves volt, barátságos, mindig figyelt ránk, ha szerettünk volna valamit, már hozta is. Kellemes hely volt!
2024. április 21.barátokkal járt itt 55 Barátainkkal érkeztünk erre a szállásra, összesen 6-an voltunk. A szállásadó nagyon kedves volt, mindent megmutogatott, elmagyarázott mit merre találunk, hogy működik. Még ajándék pezsgőt és édességet is kaptunk (szerintem ez egy pluszt ad már kezdéskor). Maga az apartman a ház emeletén található, tágas 3 szobás + egy nagy amerikai konyhás nappali + fürdőszoba.
Fűtés megoldott volt általa, de a klímát is használhattuk, ha fáztunk. Gyalogosan közelben van pékség és egy nagyobb sétára a tópart (mi oda kocsival mentünk inkább, mert téli időszakban voltunk). Az apartman nagyon felszerelt, szinte semmit sem kellett pluszban vinnünk, a szobák tiszták, az ágynemű friss illatos, a felszerelés modern. Tv-ben Netflix, játékkonzol és társasjátékok, valamint egy csocsóasztal is megtalálható a nappaliban. :) Tényleg minden igényt véleményem szerint kielégít. Elutazás napján a szállásadó nem volt tolakodó, nem kopogtatott, hogy na akkor itt a vége, irány haza. A szomszédok csendesek, alig találkoztunk bárkivel.
Érdekes
2024. április 21.a párjával járt itt 45 Egy esős nap után gondoltuk picit mégis szeretnénk kirándulni, ezért az Agostyáni Arborétumra esett a választásunk. 1500 ft-os belépő után megkezdhettük a sétánkat a hatalmas fenyők árnyékában. Hol sütött a Nap, hol borús lett az időnk - de a sétára tökéletes volt. Még nem virágoztak a fák, tavasszal biztosan még szebb lett volna, de nekünk így is tetszett.
Nem bántuk meg hogy ezt a kis túrát választottuk. Egy tó is található bent, aminek a partján áll egy ház (amit ki lehet bérelni). Madárcsicsergés, természet adta nyugalom megtalálható itt. Kb 1,5 órás program volt nekünk.
2024. április 21.barátokkal járt itt 55A Pákozdi Pagony meglátogatásakor szinte az első megállónk a Kilátó volt. Pár lépcsőt megmászva, felértünk és nagyon szép látvány fogadott minket. Érdemes fellépcsőzni, mert tényleg szép a kilátás. A gyerekek is nagyon élvezték.