2020. november 2.a párjával járt itt 55 Nagyon hangulatos kis étterem. Már voltunk egyszer ebbe az étteremben és ezért ismét ide jöttünk. Most a pizzájukat próbáltuk ki. Nem is csalódtunk most sem. Isteni finom pizzákat kóstolhatunk meg. A párom az ungarese pizzát kóstolta meg én pedig a rustica elnevezésűt. Mind a kettő nagyon ízletek volt.
Az ungarese pizzán volt :paradicsomszósz,mozzarella,bacon szalonna,lila hagyma,olasz főtt sonka és kolbász karikák. A rustica pzzán :paradicsom szósz,mozzarella,pármai sonka,fekete olívabogyó,friss paradicsom és rukkola. Mindenkinek ajánlom térjen be ide és próbálja ki az ételeket.
2020. november 2.a párjával járt itt 55 Október utolsó hétvégéjén jártam itt a párommal egy kis kikapcsolódás során. Már kívülről látszik,hogy ez egy elegáns étterem lesz. Amikor beléptünk ez még nyilvánvalóbbá vált. Kellemes hangulatú hely. Nagyon udvarias a kiszolgállás. Párom kőlevest választott,ami valójában egy raguleves,tükörtojással.
Isteni finom volt és gazdagon volt benne minden finonság. Én bográcsgulyást ettem szürkemarha hússal és telis leli minden finomsággal. Akkora adag volt hogy amire kihozták a 2 személyes komló tálat alig birtunk enni belőle. Volt rajta 2 cordon bleu csirkemellből, 2 rozmaringos-bazsalikomos csirkemell steak,2 cigánypecsenye nyakas karajból,2 „csálinger kedvence”, 2 ránott sajt, vegyes köret. Akkora adagok voltak hogy megérte azt az árat amit kértek érte.
2020. november 2.a párjával járt itt 55 Október utolsó hétvégéjén Gyulán jártunk párommal,egy kicsit kikapcsolódni,kimozdulni a hétköznapokból. Péntek délután értünk a szállásunkra. Már amikor brgurultunk az udvarra is elált a lélegzetümk ,olyan szépen volt gondozva a kert és olyan hangulatosan volt berendezve a terasz. Az apartmanba belépve két szobának volt egy közös konyhája.
Teljessen felszerelt volt a konyha. Sütővel,üveglapos főzőlappal,mosogatógéppel és még folytathatnám. Ingyen lehetett kávét és teát fogyasztani amennyi csak jól esett. Sőt a szauna és a dézsafürdő is teljesen ingyenes volt. A szobába teljesen ámulatba ejtő volt. Baldahinos francia ágy a szoba közepén. Rusztikus bútorokkal berendezve. Légkondival és tv-vel felszerelve. Hatalmas fürdőszoba káddal. A tulajok fiatal házaspár voltak és nagyon kedvesek és barátságosak. Lehetett még étkezéssel is kérni a szobákat,de mi azt kihagytuk. Mi nagyon meg voltunk elégedve. Remélem még ellátogatunk legközelebb is. Fényképet azért nem töltök fel mert ami fenn van az teljesen megfelel a valóságnak.
2020. október 28.gyerekekkel járt itt 55 Egy szép őszi napot fogtunk ki. A családdal kimozdultunk az Alföldről Eger környékére. Ebbe a Középkori Lovagi Étterembe előre kell asztalt foglalni mert amikor megérkeztünk is teltház volt. Az érseki kertben található ez az impozáns étterem. Már a bejáratnál elált a lélegzetünk. A bejárat is ámulatba ejtő volt.
Szépen kialakított várfal,ívelt kapuva. Rögtön a kjapu után a szikla amiben az Excaliburnak kellett volna lennie. A helye megvolt,de a kard sehol. Az ajtóban egy páncélos lovag. Amint beléptünk az étterembe már az első pillantásra leesett az álunk. A padló mint a régi lovagos filmekben ropogott a lábunk alatt,miközben a helyünkre kísért a pincér. Hangulatos gyertyafénnyel megvilágított étterem,halk lanttos zenével. A konyhára néző asztalt kaptuk meg,ahonnan jó rálátást kaptunk,milyen profizmussal és gusztusosan tálalják az ételeket. Teljesen úgy érzi az ember mintha visszament volna az időbe. Beleízlelve a lovagok világába. Az étlap zseniálisan meg van írva. A régi beszéd stílusában,de aki nem érteni alább értelmezhetően is leírták. Megkóstoltuk a tárkonyos vadmalac levest cipóban,illetve az eperkrémlevest mandulás túrógombóccal. Ezt követte egy 4 személyes fatál aminn volt egy fél grillcsirke,egy fél grill kacsa,saslik kardon tálalva,rántott csirkemell,sült alma,sült kukorica,burgonya chips,hagymás sült burgonya,káposzta saláta,fokhagymás natur szelet. Akkora adag volt a 4 személyes tál hogy 6-an ettük de még el is kellett csomagoltatni belőle. A teltház miatt sajnos 1,5 órát kellett várni az ételre,de minden várakozást megért,mert nagyon ízletesek voltak az ételek. Mindenkinek ajánlom hogy próbálja ki ezt az élményt is.
2020. október 28.gyerekekkel járt itt 55 Egy szép ősz nap,amikor egész nap túráztunk Eger környékén a családdal,a nap végén betértünk ebbe a nagyon szép,kellemes hangulatú nem éppen kicsinek mondható cukrászdába. Nagyon sokféle sütemény közül lehetett válogatni. Kár hogy már fagylaltot nem árultak,pedig az idő elég szép volt hozzá.
Nagyon kedvesek voltak a felszolgálók és az eladók is. Voltak ott hagyományosnak mondható sütemények,mint például mignonok,krémesek,képviselő fánk,pogácsák,stb. és voltak olyan sütemények amikről még nem is hallottunk ideáig. A Charlotte torta isteni finom volt. Az ország tortája is. Az árak barátságosak voltak,attól függetlenül hogy a belvárosról van szó. Hozzá kell tennek hogy 18 óra után teltház volt. Mindenkinek ajánlom aki Egerbe jár hogy térjen be egy fantasztikus sütizésre.
2020. szeptember 25.a párjával járt itt 35 A Szépasszony-völgyi kitérőnk közben gondoltuk betérünk a legelső étterembe. Nagyon udvariasan hellyel kínáltak bennünket. A kiszolgálás pazar volt. Én magyaros gulyáslevet ettem ami telis-teli volt minden finomsággal,semmit nem spóroltak ki belőle és bőséges adag volt. Másodikként ropogós pisztrángot kértem cézár salátával.
Itt a salátaenyhén keserű volt mivel beleszeletelték a torzsát is. Majd desszertként Bécsi rétes dió-alma töltelékkel, vanilia öntettel kétrem. Sajnos a dió keserűsége nagyon elrontotta ezt az amúgy nagyon ízletes kis süteményt. A párom legényfogó levest (tejfölös-kapros ragulevest)kért ami isteni finom volt. Majd sült kacsacomb hagymás tört burgonyával, párolt káposztával. Sajnos a párolt káposzta elé ízetlen volt. Egyébként összességében egy kiváló kis csárda lenne ha eme apró hibákat kiküszöbölnék. Ár - érték arányban nem veszélyes.
2020. szeptember 25.a párjával járt itt 45 Első ránézésre,kívüről, semmitmondó kis étteremnek tűnik. Jó idő volt ezért a kerthelységben ebédeltünk. Az étlap áttekintése után úgy volt hogy felállunk és távozunk,de mégis azt mondtam adjunk egy esélyt ennek az étteremnek is. Nem sok választék volt és nem is találtuk érdekesnek az ételeket.
De amikor kihozták az első meglepetés a tálaláskor ért bennünket a másidik meg amikor megkóstoltuk az ételeket. Le a kalappal. Nagyon zépen,gusztusosan volt tálalva és az ízek összhanja egyenesen fenomenális volt. Én szürkemarha gulyáslevest ettem és ömlesztett sajttal töltött csirkét,krumplipürével illetve csípős barack befőttel. A párom tyúkhúslevest sült libacombbal és káposztás rétessel. Nagyon barátságos és kedvesek voltak a felszolgálók. Mindenkinek ki kell próbálnia ezt a helyet ha Egerbe jár.
2020. szeptember 25.a párjával járt itt 55 Mivel Egerszalókon szálltunk meg és késő este érkeztünk így nem volt kérdés hogy egy helybéli étteremben fogunk vacsorázni. A szállásunktól ez volt a legközelebb. Még késő este is jó sokan voltak,de a pince részben találtunk egy szabad asztalt. Szép,igényes hely mind a terasz része,mind pedig a pince része.
A kiszolgálás precíz,kedves volt. A bor fajtákról hallottunk egy kisebb előadást ételválasztás előtt. Elég sokat kellett várni amire elkészült az étel,de mindenféleképpen megérte a várakozást. Nagyon szépen volt tálalva és nagyon-nagyon finomak voltak. Akkora adag volt hogy még el is kellett csomagoltatnunk belőle. A házi limonádé is nagyon finim volt. Tejszínes kacsaragu levest,Mozzarellával töltött csirkemellet és Sertéscsülköt vacsoráztunk. Az árak is pénztárcabarát árak. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
2020. szeptember 25.a párjával járt itt 35A párommal voltunk Egerbe, megünnepeltük az évfordulónkat. Ekkor mentünk el a városba szétnézni és a sétálóutca elején láttuk meg az Érseki Palotát. Gondoltuk megnézzük hamár itt vagyunk. Most újjítják fel ,de egy része így is látogatható. Sok érdekes erekje,ékszerek,bútorok stb. található itt. Vannak püspöki ruházatok és mindennapi tárgyak amit anno használtak.
2020. augusztus 23.gyerekekkel járt itt 55Svédasztalos kiszolgálás.Nagyon finom házias ételeket szolgálnak fel.Annyit ehetsz amennyi beléd fér.Az eper krém levesük nagyon finom,csak ajánlani tudom.Minden féle házias étel kapható,A rántott sajttól,a rántott szeletig,Több féle leves és másodok féle.Gyümölcsök,saláták és desszertek.Változatos ételek.