2023. július 29.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy kirándulásunk alkalmával Vác felé vettük az irányt,mert megéheztünk egy kis édességre. Vác belvárosában található a Pingvin Cukrászda,mely talán a legrégebbi és egyben a legkedveltebb cukrászda itt. Amikor beléptünk az ajtón,kedvesen fogadtak az ott dolgozók és hellyel kínáltak.
Rengeteg szebbnél szebb és ínycsiklandozóbb finomság volt a pult mögött. A választásunk a Zorba krémesre,a grillázs sarokra,az epres túrósra és a Dolche Lattéra esett. Az összes kiválasztott sütemény isteni finom volt. Ha tehetitek látogassátok meg ezt a pazar cukrászdát. Higgyétek el megéri ide betérni.
Érdekes
2023. július 23.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Második megállónk a borús,hűvös napon a Tapolcai vizimalom és a tó. Szép látvány fogadott benünket. Szépen felújított vizimalom és a körülötte elterülé tó teli szebbnél szebb halakkal,élővilággal. kicsit arrébb a tó partján pompáznak a hatalmas fejű,labdahortenziák. És a túloldalon sorra találhatók az éttermek és kávézók.
Csodálatos látvány tárul az arrajárók szeme elé. Szinte nem lehet megunni. Ajánlom mindenkinek aki a környéken jár,tegyen egy kis kitérőt,eme ki nyugalom szigetére.
Érdekes
Egy borúsabb és hűvösebb napon úgy gondoltuk,hogy fürdőzés helyett kirándulunk egyet a Balaton körül. Egyik megállónk a Szentbékkállai kőtenger,mely a Balaton Északi oldalán,Tapolcától nem messze található. Szép környezet,tiszta levegő és amerre csak a szem ellát,kő.
Nagyon jól éreztük magunkat és ha tehetitek kiránduljatok ti is erre a csodálatos helyre.
2023. július 23.gyerekekkel járt itt 35 Egy másik forgatási helyszinlátogatásunk után megnéztük hogy Lali dolgozik-e az "Üvegtigrisben". De sajnos nem. :)
A Garancsi-tó partján áll az Üvegtigrisből jól ismert büfékocsi. Mint a másik forgatási faluban itt is sokan meglátogatták a büfékocsit. Igazándiból itt nem sok látnivaló van.
Csak a tó és a büfé és még talán működó panzió a háttérben. Nagyon semmi sem változott a filmből felidézendő emlékeimből. Mivel egybekötöttük a mi kis falunk forgatási helyszinének meglátogatásával így mint ott is,itt is eltöltöttünk egy kis időt. Ha erre jársz és kíváncsi vagy hol forgatták a filmet,mindenképpen látogass el ide.
2023. július 23.gyerekekkel járt itt 45 Mivel nagyin szeretjük A mi kis falunk című magyar sorozatot,úgy gondoltuk felkeressük a sorozat helyszinéül szolgáló Pajkaszeget,vagyis Pilisszentléleket. Nem okozott csalódást a környék. Nagyon tetszett mindenkinek. kicsinek és nagynak. És nem csak nekünk,mert több tucatnyian meglátogatják a helyet. Egyből felevenültek a jelenetek.
Minden ugyan úgy néz ki mint a filmben. Nagyon jól éreztük magunkat a "díszletek" között. Mivel nem volt éppen forgatás így színészekkel nem találkoztunk. A "Teca kocsmájában"nem túl sok választék volt ételből. Volt zsíroskenyér hagymával és lángos. Mindenkinek ajánlom. Egy jó kis kirándulást mindenképpen megér.
2023. július 23.gyerekekkel járt itt 55 Már több éve ebbe az apartmanba játunk. Igaz a parttól legalább 1-1,5 km-re van dea ha a víz vagy az időjárás nem megfelelő,itt akkor is pazarul el lehet tölteni az időt. Van itt minden ami csak kellhet egy tökéletes nyaraláshoz,pihenéshez. Nagyon kedvesek a tulajdonosok. Mindenben a segítségünkre vannak.
Nagy tisztaság fogad minden kedves vendéget. A házban 3 apartman található. Mindegyik teljesen felszerelt konyhával rendelkezik. Ha van az embernek kedve és nem akar éttermekbe járni,bármit megfőzhet. Kényelmes ágyak,kanapék várják a pihenni vágyókat. Nagy képernyőt tv a nappaliba és a hálók légkondicionáltak. Nagy fürdőszoba. A mosókonyha külön helyiségben található az emeleten. Az alaksorban csocsóval és még sok-sok játékkal felszerelt gyerekszoba található. A kicsiktől a nagyokig mindenki talál magának játékot. Az udvarnon van egy nagy medence amibe 25-26 fokos víz van,ezért ha rosz a Balaton vize vagy az időjárás ott jót lehet lubickolni. Mellette közvetlenül van egy pezsgőfürdős Jakuzzi,aminek 37 fokos a vize . Még található itt szauna is. Az udvaron van sok játék:fészakhinta,csúszda,hinta,ping-pong asztal,játék fafázikó,stb. Az udvar leghátsó zugában van egy nagy fedett kiülő,ahol a bográcsolást vagy éppen a grillezés után el lehet fogyasztani at étkeket. Egy szóval mi megtaláltuk a legmegfelelőbb szállást Balatonlellén.
2023. július 21., üzleti partnerrel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szarvason voltunk az ovisokkal kirándulni. Én mint buszsofőr vittem a csoportot,de betekinthettem a szarvasi Mini Magyarországba,mert beinvitáltak az ovónénik. Nem bántam meg. Sok - sok magyar híres épületet lehet itt megycsodálni a mini másában. Van itt még vasútvonal is. Nagyon szórakoztató és szép látvány nemcsak kicsiknek,de szülőknek is.
Megéri ide ellátogatni.
2023. július 21.a párjával járt itt 45 Még 2022-ben voltunk párommal kettesben a Börzsönyben,Letkésen. Nagyon aranyos kis falu,kb. 1000-en lakhatnak benne. Mindenki barátságos,még az idegenekkel is. A Boglárka Vendégházra esett a választásunk. Az udvaron lehet parkolni. Nagyon szép,rendezett kis házikó. Nagy nappalival,mely egyben van a konyhával. A napaliba,tv,kanapé.
A házigazdától kaptunk paradicsomot és paprikát,illetve behűtött házi limonádék és pálinkát. Az udvaron kiülő és kemence illetve sütögető. A környéken sok látnivaló található. Mindenkinek ajánlani tudom aki egy kellemes és kényelmes szállást szeretne a Börzsöny körül.
2023. július 2.a párjával járt itt 55 15 éve ismertem meg a páromat és ezt megünnepeltük Pécs városába. Egyáltalán nem bántuk meg,hogy Pécsre esett a választásunk,mert egy gyönyörű hely. Magyarország egyik gyöngyszeme. Csodálatos felújított épületekkel,a régi korok stílusában. A sétánk a Széchenyi térröl indult és több órán át tartott a sétáló utcákon át.
Sok szép épületet,templomot,szobrot és üzletet felvonultató hely. Mi februárban voltunk napsütéses időben,de tavasszal,nyáron még szebb lehet a város. De nem is szaporítom a szót. A képek önmagukért beszélnek.
2023. július 2.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy májusi napon, cirkuszi előadás után a barátokkal és a családdal úgy döntöttünk,hogy kipróbálunk egy Szentesi pizzériát is. Így a Venezia Pizzériára esett a választásunk,hogy tudván az nagy hely és talán lesz 10 főre szabad helyük. Szerencsénk volt ,mert volt. Hangulatos hely,kedves kiszolgálással és igazi olaszos ízekkel.
Nem csak pizzák,kaphatók itt,hanem levesek,frissen sültek,nemzetközi ételek,gyros,olasz tészta ételek,saláták,desszertek. Volt aki hideg gyümölcslevest,Cardinale pizzát,Bauer pizzát,gyrosz csirkemelles pizzát vagy éppen Vesuvio pizzát választott. Nagyon finom volt az összes,főleg a pizzák tésztája. Csak ajánlani tudom aki eltévet e kis városba,Szentesre.