2023. július 2.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Komáromi hosszúhétvégés ottartozkodásunkkor a szállásunktól nem messze,talán 2 utcányira ,10 pec volt gyalog,a Rüdiger tó partján található ez a csárda. Igazi csárda hangulata van. Mind belülről és kívülről. Jó idő esetén kint is helyet lehet foglalni,de mivel ottjártunkkor szomorkás volt az idő,így mi bent foglaltunk asztalt.
Nagy beltérrel rendelkezik,így kisebb rendezvényeket is lehetne tartani ott. Faragott asztalok és székek vannak. Kedves a kiszolgálás és hangulatos,családias a hely. Felvették a rendelésünket és alig fél óra múlva már falatozhattunk is belőle. Bőséges adagokat kaptunk. Ajánlanám a Tó csárda tálat és a Duna bordát. Isteni finom étkek. És a házi limonádéjuk is. De persze meg voltunk elégedve a többi finomsággal is. Köztük a csontlevesnek,a húslevesnek,a rántott csirkemellnek,a salátáknak és persze a gundel és a többi ízű palacsintának is. Érdemes meglátogatni ezt a helyet.
2023. július 2.gyerekekkel járt itt 45 Komáromi pihenésünk során tavasszal e híres cukrászdába vezetett bennünket. Gonoltuk megnézzük
hogy hol is váltották valóra 2018 Magyarország tortáját a Komáromi kisleányt. Már kívülről is tetszett az épület. Modern és új építésű és belül is csodálatos. Rengeteg szebbnél-szebb sütemény költemény és fagylalt különlegesség kapható itt.
Mivel hatan vagyunk , mindenki választott magának otthonra 2-2 különböző ízű süteményt. Nehéz volt a választás mert olyan sok közül lehetett választani. Volt aki túrókockát,dobos jellegű tortát,gesztenyés krémest,nutellás krémest,somlói kockár vagy éppen karamellás sajttortát választott. De fagylaltból is volt jócskán választani való. Ako Komáromba jár,mindenféleképpen jöjjön el ide. Megéri.
2023. július 2.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Első teljes napunkon,mikor felfedeztük Pécs belvárosát és a sétáló utcát,akkor találtunk erre a jó kis helyre,ahol elfogyasztottunk egy nagyon jó kis ebédet. Mivel több órát sétáltunk e csodálatos városban jól megéheztümk. Már kívülről is jól nézett ki a Pub,de amikor beléptünk leesett az állunk.
Szerencsénkre volt egy kétszemélyes szabad asztal. Amikor beléptünk a földön mindenhol szalma volt és mindenfele mogyoróhély. Először nem tudtuk mire vélni ezt,de amikor helyet foglaltunk az asztalnál,láttuk ki van írva,hogy amíg az ételre várunk nyugodtan eszegessünk a kihelyezett mogyoróból és a mogyoróhélyat dobjuk a földre. Sajátos hangulata és egyedi desingje van a helynek ami be is jön sok embernek ,köztünk nekünk is. A legjobb a mosdó volt. A férfiaknak - gúnárok,a nőknek - libák volt kiírva az ajtóra. :)
Nagyon tetszett az étlap is mert nem egyzerűen voltak kiírva,hanem viccesen megfogalmazva. A párom erényövet választott,ami sonkát, paradicsomot, sajtot rejtek a csirke (nem szilikon) mellébe, ezt követően bundás panírban sütögetem, friss salival és burgonyapürével eléd repítem. Én Moszkvicsszluszkulcsot választottam,ami főtt-füstölt csülköt kicsontozom, darabolom, karika krumplival, lilahagymával, paprikás tejföllel serpenyőben összeütöm. Isteni! ! ! Már a kinézetük is jó volt,de az ízük,fenomenális. Aki erre jár mindenképpen próbálja ki ezt az éttermet. Nagyon jó ! ! ! ! Ami nem tetszett az az volt hogy a számlán két ár volt feltüntetve. A sima fizetendő ár és a borravalóval növelt ár. Egyébként is útálom amikor valaki rá akarja z emberre tukmálni a borravalót. Hagy döntsem már el én hogy akarok adni vagy sem. Egyébként természetesen a borravalóval növelt árat választottam és még ezen felül is adtam borravalót. Mert mint előzőleg írtam ez a hely megérdemel minden tiszteletet,maga az ételek ízéért és mindenért. Pazar hely.
2023. június 30.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Komáromi hosszúhétvégénk 2. napján a Pingvin étterembe fogyasztottuk el az ebédünket. Már kintről látszik,hogy egy új vagy felújított étteremről van szó. Nagyon tiszta és elegáns hely. Svédasztalos kiszolgálással. Nagy férőhely,sok asztallal. Finom ételekkel és nagy kínálattal.
Volt aki napraforgó magos csirkemellet,erdei gyümölcslevest,pirítotthagymás párizsi csirkemellet,rántott sajtot tartár mártással,tejszines-tárkonyos szárnyasragulevest, baconos-sajtos rántott karajt pároltkáposztával vagy olívás-bazsalikomos paradicsomos csirkét választott. Nagyon laktató és ízletes ételek voltak. Mindenki degeszre ette magát. Csak ajánlani tudom ezt a príma helyet.
2023. június 30.gyerekekkel járt itt 25December 30. -án Kecskeméten jártonk és sétálás közben megpillantottunk egy cukrászdát. Gondoltuk bemegyünk sütizünk egyet. Csodák csodájára még fagyi is volt úgyhogy volt aki azt evett.
Sajnos igen szegényes volt a sütemény kínálat. Úgyhogy nem igazán volt jó ötlet ide betérni.
Régimódi cukrászda ez látszik a külső és belső részen is.
Soha többé ide.
2023. június 30.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Második eténken sétáltunk a városban és ekkor láttuk meg az All'Elefanten éttermet és gondoltuk kipróbáljuk. Már kívülről is szimpatikusnak találtuk és belül sem csalódtunk. Kellemes hangulat fogadott bennünket odabenn. Kedvesen egy szabad asztalhoz kisértek bennünket és felvették a rendelést.
Igazi olaszos hangulatú és finom olaszos ételeket felvonultató kis pizzéria. Kedves kiszolgálás. Természetesen teltház,ami mutatja is a hely kifinomultságát,hangulatát és nem utolsó sorban az ételek minőségét. Az étlapon rengeteg ínycsiklandozó étel található,pizzák,rizottók,tészták,saláták. Végül is a párom Pizza Ungherese,azaz magyaros pizzát választott, én pedig Insalata cesare petto di pollot,vagyis cézár salátát kértem. Elég sokat kellett várni a rendelésre,majdenm 1 órát,de megérte mert utána kóstolhattuk is az eredeti olaszos ízeket. Nagyon jól éreztük magunkat.
Megérkezésünkkor az első este az utunk a Főnix Pizzériába vezetett. 3 órás út után ebbe a pizzériába tértünk be vacsorázni. Igazi olaszos hangulatú és finom olaszos ételeket felvonultató kis pizzéria. Kedves kiszolgálás. Természetesen teltház,ami mutatja is a hely kifinomultságát,hangulatát és nem utolsó sorban az ételek minőségét.
Én Western Devil pizzát választottam,a párom meg Húsos pizzát. Nem is kellett sokat várni és már meg is kóstolhattuk a finom falatokat. Nagyon ízletes,ropogós pizzák voltak. Az árak sem voltak az egekbe menők. A probléma mindösszesen annyi volt,hogy mivel nem túl nagy helyről van szó,
így igen közel vannak egymáshoz az asztalok és így az asztalon is elég szűkösen lehet étkezni,
főleg ha négyen ülnek egy asztalnál. Persze ez nem rontott az ételek ízén. Természetesen nyugott szívvel ajánlom mindenkinek aki kedveli az olasz ízeket,
mert a mellettünk lévő asztalnál ettek kagylót és rizottót is.
2023. június 27.a párjával járt itt 45 Házassági évfordulónk és Valentin-nap alkalmából az utunk most Pécs városába vezetett minket. Még sosem voltunk ebben a városban és ezért esett a választásunk ide. A város felfedezése közben láttuk meg a Cafe Frei-t és a homlokzaton kihelyezett táblán látva azt a sok finimságot amit itt lehet kapni,gondoltuk kipróbálun egy-kettőt.
Mivel én egyáltalán nem kávézom így csak a párom kávézott. A párom Müncheni túrókrémes ribizli-must evett és Nápolyi haboskávét ivott. Én pedig Paleo dió-neander (szilvás-csokoládés) sütit ettem. Nagyon finomak voltak a sütik,csak egy baj volt velük. A képen ami a homlokzaton volt nagyobbnak tüntek mint amikor kihozták őket az asztalhot. A sütemények 5-7 cm nagyságúak lehettek. A kávéról nem is beszélve. Azt hittem hogy egy ilyen híres kávézóban adnak a megjelenésre is és legalább megpróbálnak olyan díszítéssel szervírozni egy kávét mint ahohy a képen szerepel. Egyébként az ízétől sem volt a párom elájulva. Egyszóval ha nagyobb sütikre vágysz akkor ne ide térj be. De viszont ha valami különlegesre akkor itt a helyed.
2023. január 6.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Úgy alakult, hogy megint Kecskeméten jártunk a két ünnep között. Ezért gondoltuk kipróbálunk egy olyan éttermet ahol még nem jártunk. A választásunk a Kert Étteremre esett. Igaz most 7 személyre kellett asztalt találnunk,de szerencsénkre ez itt sikerült. Amikor megérkeztünk a pincér hellyel kinált bennünket.
Mindenki kiválasztotta hogy mit szeretne enni. A választásunk a Baconbe göngyölt csirkecombokra,Kert tál 2 személyre,Szárnyas fatál 2 személyre és "Batman" spagettijére esett. Minden étel nagyon szépen,gusztusosan volt elkészítve,A 2 szeméyes tálakhoz kaptunk kapros-,és fokhagymás joghurtos mártást is. A személyzet nagyon kedves volt a hely tiszta és jól berendezett. Mindennel meg voltunk elégedve. Csak ajánlani tudom.
2023. január 6.gyerekekkel járt itt 55 Október utolsó napjaiban Tata és Tatabánya környékét céloztuk meg. A sok kirándulás és látnivaló után kerestünk egy pizzériát ahol meg tudtunk ebédelni. Már legalább az ötödik éttermet hívtuk fel hogy van-e szabad asztal 6 főre,mire a Pizza Cornerbe Tatán sikerült asztalt foglalnunk. Még jó hogy lefoglaltuk mert sztinte teltház volt.
Mindenki kiválasztotta ami enni szeretett volna. Nem is kellett sokat várni mire kihozta a pincér. Nagyon szépen voltak tálalva az étkek és nagyon ízletesek is voltak. Kedves volt a kiszolgálás és mindennel meg voltunk elégedve. Volt aki Corner-,kínai csirkés-, sonkás-kukoricás pizzát,volt aki gyros tálat,volt aki bolognai spagettit választott. Én személy szerint brassói aprópecsenyére éheztem meg. Mint írtam nagyon meg voltunk elégedve az ételekkel is. Ajánlom mindenkinek aki arra jár,hogy próbálja ki ezt a Pizzériát.