Hotel Termálkristály Aqualand Ráckeve bemutatkozása
Egyedülálló módon szállodánk saját ásványvíz-kúttal rendelkezik, amelyet az egész intézményben fogyaszthatnak Vendégeink. Az 1 főre jutó vízfelület aránya páratlan az országban, ugyanis 25 szobára 13 medence, 1800 nm vízfelület jut. Az 1040 méter mélységből feltörő 52 Celsius-fokos, gyógyhatású termálvizet 2007.
december 06-án a Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság főigazgatója gyógyvízzé nyilvánította. A ráckevei kistérség termálvíz kincse számos lehetőséget kínál, amelyek a minőségi idegenforgalmat szolgálják: a vízparti és az ősfás környezet, a már 5 éve kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó Aqualand komplexum, a négycsillagos Hotel Termálkristály wellness szálloda megépítésével immáron több napra is kényezteti messzebbről érkezett vendégeit.
Márciusban két éjszakát töltöttünk a férjemmel. A recepciós nagyjából mindenről tájékoztatott. Elmondta, hogy péntek éjszaka fél tízig lehet fürdeni fürdőruhában után éjfélig csak textilmentesen lehet fürdeni és szaunázni. Ebbe mi nem vettünk részt. Nem gondolom, hogy ez egy négycsillagos szállodába való.
Az üdvözlő ital elfogyasztásakor leültettek bennünket és mindenki kapott egy pohár pezsgőt. Előtte meg sem kérdezték, hogy megfelel-e, kérünk-e alkoholos italt, egyszerűen ezt nyomták a kezünkbe, amit a recepciós a kezében kettesével hozott ki. A belső welness részleg kicsi, egy meleg vizes ülő-élménymedence van, amiben kb. 20 ember fér el. Van egy gyerekmedence és egy nagy úszómedence. Az úszómedencét én nem tudtam igénybe venni,mivel nem tudok úszni, de a welness részleg nagy részét az úszómedence foglalja el. Az udvaron van egy melegvízes 37-38 C-os medence, ami jó messze van, legalább 200 métert gyalogolni kell az udvaron. A medence elég szemetes volt, a fákról és bokrokról szél belehordja a törmeléket. A medence vize szerintem nem volt 37-38 C-os, míg bent voltunk soha meg nem mérték a víz hőfokát. Kijövetel után hűvösebb időben az ember megvan a vizes köntösében, míg beér a hotelbe. A többi udvari medence üres volt, mivel csak május 1. -vel töltik fel, akkor kezdődik a strandszezon. A szobák szépek, csak a tisztaság nem megfelelő. A mi szobánkban nagyon koszos volt a függöny és az ágy szélén a dísztakaró tiszta mocsok volt, alig volt gusztusom hozzányúlni. Az étterem szép, az ételek nagyrészt finomak voltak, csak kicsi a választék. Gyümölcs alma és narancs volt. Desszert egy féle volt, az 1. nap csokipuding, a 2. nap gesztenyepüré,ami ehetetlen volt, szerintem burgonyából készült. A férjem kanala első nap ételmaradékos volt. A parkolásért mindenképpen fizetni kell, ha az utcán hagyjuk az autót,ha beállunk a zárt parkolóba. /1000 Ft/nap/. Azt hiszem ebből egy alkalom elég volt.
Három nap két éjszakát töltöttünk ezen a szálláshelyen! A szobát délután kettőkor lehet csak átvenni de mi már délben oda érkeztünk! Sokszor szóltam a recepción de hiába! Többszöri noszogatásomra fél háromkor tudtuk csak birtokba venni a szobát! Az udvaron nagyon sok a macska és kunyerálnak!
A kinti medencéket már nem tudtuk használni pedig még jó volt az idő! Mondták hogy használhatjuk bátran de a bokáig érő gyerekmedencében is jéghideg volt a víz sajnos! Így maradt a belső uszómedence amit éppen akkor takarítottak, tehát a hátsó kis tanmedencéhez és a sarokban lévő termál medencéhez kényszerültünk! A probléma csak annyi hogy külsős embereket is beengednek, így sokan vannak! Hiába fizeted meg a drága szobaárat! A szoba morzsás volt, pedig sokat vártunk a takarításra! A függöny tele van szétlapított véres szúnyogokkal és bazi nagy pókokkal! (Néha azt is ki kellene mosni! ) Ráadásul lakosztályt fizettünk! Előnye hogy volt külön WC a szoba bejáratánál és a fürdőszobában si ja meg sarokkád! Az ételek finomak voltak, a személyzet kedves! Sok látnivaló nincsen sajnos! Ár érték arányban többet vártam volna. . .
A hotel szép és tiszta. A közvetlen szomszédságban lévő wellness részleg felújítás alatt áll. A kert és környezet szép! A szobák kényelmesek és tiszták. Az étkezésnél ajánlatos figyelembe venni, hogy annak aki később érkezik legyen mindenből választék. Különben finomak voltak az ételek. . . Összeségében szép hotel és kedves segítőkész a személyzet!
Sokszor voltunk már a szállodában, tulajdonképpen most se m csalódtunk, éppen építkezés volt, öltözőket bővitenek, de a fürdőzőket csak kismértékben zavarta. A szobákban továbbra is kicsik a TV-ék és nem a falra vannak szerelve, az ágyból már alig látni a műsort.
Az ellátás, az éttermi szolgáltatás minősége és mennyisége is romlott, a fürdőköntösök agyonmosottak kopottak, a mi szobánkban viszont új padlószőnyeg és matrac volt, a személyzet segítőkész volt, a kinti medence csak egy működött, annak hőfoka és tisztasága megfelelő volt.
A szoba egy kicsit már kopott volt, az ágyon a lepedő kisebb volt mint a matrac ami a párnák alatt tele volt hajszállal. A csapból termálvíz folyik, kora reggel a hideg is forró volt. Szinte mindenen észrevehető a spórolás (reggeli virsli és kávé,csapvízzel feltöltött vizes ballon a wellness részlegben, stb. ).
Az uszodában nincs elkülönített hely a szállóvendégeknek és szerintem az egész város ide jár pancsolni. A személyzet kedves volt, az ételek között is mindig találtunk nekünk megfelelőt.
Már többször voltunk ebben a szállodában, de az utóbbi időben egyre csökken a színvonal. A szálloda személyzete kedves, segítőkész. Az étteremben ez már nem mondható el ugyanúgy. Egy négycsillagos szállodában a reggelinél a kávé az holmiféle gyenge kávéital. Nem hiszem, hogy nem lehetne egy kávéautomatát beállítani, nem akkora a költsége, hogy a szálloda nem bírná el.
A szobák nagyon jók, kényelmesek és tiszták. Az aqualand és a wellness részleg jó, de elég koszosak a medencék. A félpanziós ellátás elég gyenge, reggeli minden nap ugyanaz, ugyanabban a sorrendben kirakva. A vacsora, ha nem az elején megy az ember enni, akkor elfogyott, ha bátorságból szól a vendég, hogy pótolják, akkor vagy hoznak vagy nem.
3 napot töltöttünk el a férjemmel. A személyzet, az ételek kifogástalanok. Jól éreztük magunkat, illetve éreztük volna. Ugyanis ami zavaró volt, az a külső vendégek, javarészt nyugdíjasok, akik a termál medencét egész nap "elfoglalták". Pedig pont a termál víz miatt választottuk ezt a szállodát.
3 napot és 2 éjszakát töltöttünk itt a férjemmel, jól éreztük magunkat. Bár már elég sok helyen jártunk, így van összehasonlítási alapunk. Pozitívum, hogy a nyugalom, pihenés, főleg így a téli időszakban, amikor nem működtetik a kinti élményfürdőt, alapvető jellemzője volt a napjainknak.
Ami annyira nem volt szimpatikus, hogy a benti uszodarészt bárki használhatja, így volt, hogy iskolás gyerekeknek a napi úszó órájukat ott tartották, így az üvöltözés, hangoskodás nem igazán nyújtott pihentető wellness élményt. A wellness részleget nem is használtuk sokszor. Az étkeztetés átlagos volt, sokszor volt hideg az étel, hiába rakták melegen tartóba azokat. Összességében jól éreztük magunkat, de azért megismételni az utat nem fogjuk.
A szálloda nagyon eldugott helyen a város szélén található. Nagyon kedves, segítőkész személyzet. Az étteremmel nem volt semmi problémánk, bár nem volt semmi extra, de a svédasztalra került ételek mennyisége és minősége is kifogástalan volt. Ha valami fogyóban volt azonnal pótolták. A törölközőt szükség szerint cserélték.
Mivel kedvezményes csomaggal pihentünk a szállodában az ár-érték arány megfelelő volt. Ami nem tetszett: Még a külső, sáros parkolóban is fizetni kell a parkolásért. A medencék tisztasága sok kívánni valót hagy maga után, különösen a kültéri termálvizes medence koszos. Néhány külsős vendég viselkedése rémes volt de erről nem a szálloda tehet. Mindent egybevetve jól éreztük magunkat náluk.