sokszor jártam itt azért álltunk meg ismét bátran! Sajnos kicsit megváltozott a hely! pincér kedves volt , de sajnos az ebéd elég lassacskán érkezett meg és az ízvilág átlagos volt, tipikus tömeg étel. A hely semmi extrát nem mutat igazi arra jársz eszel és mész tovább. A forgalom nagy annak ellenére lassan jön az étel. A célnak megfelel , de semmi több.
Igen, sokat veszített régi fényéből ez az egység. Valaha az átutazók közkedvelt helye volt, magam is rengeteg alkalommal jártam itt. Azóta valószínű m inden megváltozott, mert most nem azt tapasztaltam, mint régebben. A felszolgálólók fapofával szolgáltak ki, udvariasság nuku, reggelit fogyasztottunk, ehetetlen, ócska volt.
Az elmúlt napokban,munkaügyből kifolyólag többször megfordultam Simontornyán. A délutáni órákban voltam bent ebédelni a Tulipán Étteremben. A nagy pörgés ellenére a felszolgálók kedvesen fogadtak, pedig szemmel láthatóan már a többszázadik vendég voltam. Italomat jéggel kértem, ami sajnos nem volt megoldható.
A teraszon minden asztal tele volt, ezért hoztam meg életem egyik nagy hibáját. Bent fogyasztom el az ebédem. Kár volt. Az étteremben sivatagi forróság. A forró levegőt egy álló ventilátor keveri fel. Ez akkor tökéletes ha valaki szemben ül vele, ugyanis akkor biztosan nem kell legyek százaival küzdenie és a tányért, mint Dobó az egri várat a töröktől, úgy védeni. Az ételek minősége, íze, a szakácsok és a felszolgálók szakmai rátermettsége mindenképpen említésre méltó, de sajnos csak hűvös időben ajánlom azoknak a vendégtársaimnak, akik nem bírják ezt a forróságot. Minden tiszteletem a személyzetnek, hogy ők naphosszat küzdenek a forrósággal.
Az utóbbi két évben fedeztük fel igazán a Tulipánt, mert gyakran járunk erre. Gyors a kiszolgálás, hiszen autós étteremként nagy a pörgés. Kiváló, ízletes nagy adagok az ételek. Le a kalappal a gazdag étlap előtt. A magyaros ételeken kívül sok-sok európai fogás van a kényes gyomrúaknak is.
Elfogadják a bankkártyát, utalványokat, van wi-fi és tiszta a mellékhelyiség. Dohányosok jó időben kint is étkezhetnek. Kinek sietős a dolga, annak rendelkezésre áll egy "gyorsbisztro" részleg is. Máskor is megállunk itt és a legmelegebben ajánljuk a többi vendégnek is.
Két gyermekkel érkeztünk 2016. 03. 20-án kora délután az egyik gyermek 6 a másik még karon ülő. Bejáratnál a pincér majd fellök, siet, hellyel mondanom se kell senki nem kínál! Nem baj gondolom elég sokan vannak, nagy a pörgés majd megoldjuk magunk.
Kiválasztunk egy asztalt én állva maradok a kicsivel, gondoltam ha legalább rám néz a 4-5 pincér közül valamelyik megkérdezem a gyerekszéket, mert ha nincs behozom a babakocsit az autóból. Egy perc után feladom és leülök, majd ha jönnek felvenni a rendelést. Jön is a pincér nagy lendülettel majd az utánunk érkezők asztalához megy és felveszi az italrendelést. Semmi gond előfordul, gondolom és próbálom leinteni visszafelé. Ránk se néz! Ez már egy kicsit zavart! Jön a másik pincér gondoltam majd ő, biztos az ő asztalánál ülünk! Elmegy mellettünk és megkérdezi a szomszéd asztalnál ülő férfit hogy kér-e még valamit majd sarkon fordul és ő is elmegy mellettünk. Neki már szólok hogy elnézést! ! ! Semmi megy tovább! A 6 éves kislányom aki már azt is eldöntötte az anyukájával, hogy mit fognak enni közösen kérdően néz rám, apa miért nem szolgálnak ki minket? Nem tudtam válaszolni neki! ! ! Őszinte leszek itt felment a pumpa bennem. Két pillanat múlva az első „pincér” mert már nem tartom annak őket veszi fel a kajarendelést az utánunk érkező pártól, ekkor elegem lett, összeszedtük a cuccainkat és elindultunk kifelé. Senki hozzánk se szólt, az érkezéskor említett pincér nézett furcsán egy kicsit és ennyi, se viszlát, se mi a gond, se semmi! Kérdem én hogy tud egy 4 fős család észrevétlenül bemenni leülni és távozni egy max. 50 m2-es restiből úgy hogy a 4 vagy 5 pincér közül egyiknek se tűnik fel? ? ? 41 évesen elmondhatom életem egyik legbizarrabb és legkellemetlenebb „éttermi élménye” volt. Összegezve a pincérek szerintem amatőrök a pultban álló szemüveges „főpincér” nem volt képben, nem lát a pályán! A kaját nem tudtuk megkóstolni, de ezek után nem is bánom! ! ! Nem ajánlom senkinek inkább menjetek tovább egy rendes helyre, szerencsére abból is van már kis hazánkban!
Kollégákkal teli busszal érkeztünk egy tartalmas kirándulással töltött nap végén a Tulipánba. Pár nappal korábban választottuk ki előzetesen az interneten fent lévő étlapról a megrendelt ételeket. Ami csak szem-szájnak ingere, széles választékkal, csábító fogásokkal vártak bennünket.
Ajánlom másoknak is, ha azt szeretnék, hogy ne kelljen órákat várni az ételre. Előre megrendelik és csak egy telefon az étterembe, hogy x idő múlva érkeznek, s frissen készült étel már percek alatt eléjük teszik. Így jártunk mi is. Csodálkoztunk a hatalmas adagokon, hogy birkózunk meg pl. a nagy Magyarország formájú hússal, ami szinte lelógott a tányérról. Az ételek ízlettek mindannyiunknak,pedig 40-en 15félét rendeltünk a levesektől az édességig. Minden elismerésem a személyzetnek és a szakácsnak! Ide máskor is betérünk, javaslom Önnek is!
Több busz volt a parkolóban, mikor megérkeztünk, ezért majdnem visszafordultunk. Szerencsére nem tettük! Alig leültünk, már ott volt a pincér az étlappal. Az étel finom volt, szépen tálalva. Aki csendes, meghitt helyre vágyik, annak nem ajánlom. Viszont kiváló útközben megállni egy ebédre, vacsorára. Egy kifogásunk volt a felszolgált étellel szemben: nem volt elég meleg.
8 fős társaságban érkeztünk ebédelni, a pincérrel és az étellel nagyon meg voltunk elégedve, viszont feltehetőleg a főnökkel akinél fizetni kellett NAGYON NEM! Arogáns,lekezelő,mufurc viselkedése miatt az életben oda be nem tesszük a lábunkat! Gratulálunk a személyzetnek a kedves és udvarias kiszolgálásért!
Többször megfordultam már itt. A tisztaság megfelelő. (Mindent megtesznek, de rengeteg a vendég és sajnos nem mindenki tudja, hogy mit mire kell használni! ) A kiszolgálás gyorsasága, kedvessége személytől függő, a vezetés nem hat oda, hogy mindenkinek természetes legyen a "vendéglátás"! Az ételek jók, gusztusosan tálaltak.
Hátránya, hogy jó helyen van, nagy forgalmú. Ebédelj, igyál és haladj tovább. Nem egy gasztro kirándulásra való, de ha betérsz egy ebédre nem fogsz csalódni!