Átutazóban jártunk itt. A pincér, egy mogorva idősebb ember leültetett bennünket egy asztalhoz, ahol kezdetben türelmesen vártuk, hogy legalább annyit kérdeznek, mit innánk. Nem történt meg. Mintha ott sem lettünk volna. Meguntuk a várakozást, meg a flegma hozzáállást és elmentünk egy normális helyre ebédelni, ahol szeretettel várják a vendéget. Nagy csalódás, biztosan nem megyünk oda és másnak sem ajánljuk.
Flegma, lekezelően viselkedő pincér, aki pofákat vág és lenézően viselkedik a vendégekkel, gondolom a törzsvendégekre ez nem vonatkozik. Mi az első 10 perc után távoztunk, több szót nem is érdemel!
Augusztusban jártunk itt a családdal - 4 felnőtt és két gyerek. Kifejezetten a halászléért mentünk, ami nem volt rossz, inkább átlagos. Harcsahalászlét ettünk belsőséggel. A lé kissé sós volt, hal elegendő volt, be a belsőség kevés volt és nem volt teljesen átfőzve. A többi kaja átlagos volt.
Siófoki kirándulás után ejtettük útba az éttermet. Kis aggodalom volt bennem, mert a korábbi netes kutatgatásaim során írtak hideget-meleget a helyről; nagyon jót és nagyon rosszat. Egy aranyos faház fogadott bennünket, kívül-belül rendezett, tiszta. A pincérek pedig mosolygósak, szolgálatkészek voltak.
Az étlap változatos, nem volt egyszerű a döntés, de pincérnőnk segített benne. A gyümölcsleves után kétféle halételt rendeltünk, mindkettő igen jó választás volt. Hatalmas adagokat és ízletes fogásokat kaptunk. Nagyon meg voltunk elégedve. Örülök, hogy nem vettem figyelembe az étteremválasztásnál a negatív kommenteket. Biztosan máskor is betérünk, ha erre járunk.
Elegáns , hangulatos igazi családi vállalkozás. Udvarias gyors kiszolgálás. Hatalmas adagok. Kacsát kértem és kihoztak egy fél kacsát. Imádtam.... halat nem szetetem de fantasztikus halválaszték.megkóstoltam tényleg jó a halászlé... órákig ültünk...ettünk beszélgettünk. Van stílusa. Ár/érték jó
Előétel: Hortobágyi palacsinta. 3 csont szilánkot találtam benne plusz amit véletlen lenyeltem. Porc is volt a palacsintában. Tudom, hogy nem Hortobágyon vagyunk, de tudomásom szerint porc és csont nélkül készül ez az étel. Kértünk egy marhapörköltet amiben a marhahús tiszta zsír volt, tele volt csontokkal, és szőr is volt a húson.
Ezen a ponton reménykedünk, hogy a szőr az állatot tartozott nem a szakácshoz. Emellett ehetetlenül fűszeres volt. Én egy bakonyi sertésszeletet kértem. Ehetetlenül el volt sózva és tiszta merő fűszer volt. A sertés inkább egy cipőtalp állagra hasonlított mint húsra. A gomba a szószban konzerves volt. A limonádé iható volt. Sosem hagytam még ott étteremben ételt, itt sajnos sikerült. Remélem csak a szakács hibája és nem régen készült ételt kaptunk mikrózva. Nem mondtam ilyet még de összességében undorító volt. Ha egy jó hasmenést vagy hányást szeretnél, vagy esetleg nem tudod mit kezdj a pénzeddel, akkor az Öreg Halász vendéglő a te helyed. A pincérekkel nem volt gond. Egyetlen probléma, hogy sokat vártunk mire jött a kolléga aki elmagyarázta mi is szerepel a titokzatos étlapi elnevezések alatt. Csak a név van az étlapon, az, hogy mi van benne, nem. Sajnálom, hogy nem álltam fel és nem jöttem ki mielőtt hozták az ételt. Szerintem csak azért nem hányunk, mert nem ettük meg.
Ajánlásra mentünk az étterembe. A külső nagyon elvitt minket, mutatós, hangulatos terasz. Telt ház volt, de kaptunk asztalt, amelyet éppen akkor szedett le a pincér. Azt gondoltuk biztos problémás vendégek lehettek előttünk, mert nem volt éppen szívélyes a lepakolás. Sajnos tévedtünk, a továbbiakban kiderült a pincér volt kritikán aluli.
. . Az ételek ízletesek (kivéve a gulyást, amelyben csak mócsing és krumpli volt), a túrógombóc kiemelkedő, a kék hóhelyért pedig megőrültek a gyerekek:). Sajnos, nem azt kaptuk, amit a barátaink elmondása alapján vártunk. Lehet megpróbáljuk majd még egyszer, hátha sikerül javítaniuk. . .
Évek óta járunk ide, egyre rosszabbak a tapasztalataink. Eddig csak kiégett, unott, fásult, agresszívhangú pincérekkel volt bajunk, de most már az egész atmoszférája az étteremnek szörnyű! Jó lenne egy vezetés és pincérváltás, mert így rontják a balatoni étteremek renoméját! Soha többet nem megyünk ide és mindenkit le is fogunk beszélni róla! ! ! !
Hétköznap pont nyitásra érkeztünk (12:00). Kedves fogadtatásban részesültünk. Nagyon szép és hangulatos az étterem (az egész úgy néz ki mintha fából lenne). A mosdóval sem volt gond. A harcsa halászléjük (2300 Ft körül volt) isteni (forró volt, az illata, íze is tökéletes), utoljára Szegeden és Tiszafüreden ettem ilyen finomat. Ami plusz jól esett, hogy a pincér urak jóval 60 felett jártak.
Ajánlásra mentünk. A kiszolgálás gondolom családilag megoldott. Semmi rosszat nem tudok írni,ha csak azt nem,hogy nagyon sokat kellett várni az ételekre. Nem egy gasztronómiai csoda volt,hanem egy tisztességesen elkészített szombati ebéd. A hely hangulata (egy fa lábakon álló kert helység)nagyon kellemes,a belsővel sem volt semmi gondom.