A Balaton Hotel a Balaton déli partjának fővárosa, Siófok pezsgő központjában, a Petőfi sétányon helyezkedik el. Az éttermek, bárok, kávézók közelsége, valamint a tóra néző csodálatos panoráma a szórakozásra és a békés, harmonikus pihenésre vágyók számára egyaránt vonzó célponttá teszi.
Csak egy éjszakára szálltunk meg a szállodában, megszakítva a hazautunkat a tengerparti nyaralásból Siófokon. Az első furcsaság az volt, hogy a tulaj morcosan odavetette nekünk azt a nem releváns információt, hogy nagy szerencsénk, hogy előre foglaltunk szállást (és átutaltuk a szállásdíj felét), mert már teltház van, az utcáról beérkező vendégeket nem tudják fogadni.
Ezután azonnal fizetni kellett a díjhátralékot, amit még sehol se tapasztaltam. A szobánk elfoglalása előtt a takarítónők megállítottak a folyosón, hogy rossz szobaszámot kaptunk, abban a szobában van vendég, hoznak egy üres szobának a kulcsát. Egyből kicsit aggódni kezdtem, hogy ezután kinek fogják odaadni a mi szobánk kulcsát, ha pl nem vagyunk a szobában? ! :( A szoba dizájnos volt, csak nagyon sötét a vörös tapéták és a sötétbarna padló miatt, emellett ez utóbbi sajnos poros volt. Sajnos a komfort érzetemet a hűtő, szobatelefon, normális poharak hiánya is növelte, plusz a frászt hozta rám az egyik pillanatban magától lekapcsolódó világítás, kikapcsolódott Tv, lezáródó redőny. :D Ami végleg elkeserített, hogy mikor a párom felhívta a recepciót az interneteléréssel kapcsolatban, a tulaj rácsapta szegényre a telefont, majd mikor ezután lesétáltunk volna a sétányra, előttünk kiabált a takarítókkal, hogy koszos a lenti ablak. Nagyon rossz volt látni/hallani a jelenetet, sajnáltam szegény személyzetet és úgy éreztem magam, hogy szeretnék minél távolabb lenni a szállodától. :( Hogy egy kis pozitívat is írjak: a hotel rajta van a Petőfi sétányon, szóval abszolút a belvárosban. A medence csodaszép a balatoni panorámával, plusz a szobák is panorámásak. Trendi szobadizájn, jó wifi, légkondi a szobában. A reggeli is teljesen rendben volt, bár az összetolt asztalok koncepcióját nem értettem. Állítólag van szauna és sószoba, idő hiányában ezeket nem kutattuk fel. 11-ig lehetett a szobában maradni. A tulaj fia (? ) kedvesnek tűnt és a személyzet is. Ár/érték arányban elég jó.
Kíváló a hotel elhelyezkedése. A személyzet udvarias, segítőkész volt, a kilátás a szobából kiváló. A fürdőzés klassz volt, nagyon élveztük az ott töltött 3 napot. Mindenkinek ajánlom.
2016 május 13-16-ig voltunk a Szálló vendégei. A személyzet barátságos és segítőkész volt. Mivel az időjárás igen hideg volt a fűtéssel enyhítették a közérzetünket. Az elhelyezés megfelelt az elvárásoknak. Az ételek ugyan időnként visszaköszöntek, de finomak voltak. A felszolgálással sem volt bajunk.
Először mikor megérkeztünk, a recepción egy fiatal srác fogadott bennünket. Kedves, és barátságos volt. A napjainkat eltöltve megismerkedtünk a többi személyzettel is, és megtapasztalhattuk az ő kedvességüket is. A kérdéseinkre szívesen válaszoltak, nem hagytak bennünket kétségek között. Számunkra nem csak a személyzet, de a hely is feledhetetlen.
Kb. 6-7 éve szokásos Siófoki nyaralásunkra mentünk édesanyámmal akkor épp a Hotel Balatonba. Mikor megérkeztünk már kívülről láttuk, hogy nem úgy néz ki mint a képeken, de bementünk és kifizettük a fent maradt összeget, azután felmentünk a kiadott szobánkba.
Anyukám az ajtót kinyitva megdermedt és mondta, hogy ide be se hajlandó menni, én viszont bementem teljesen és azt láttam hogy kosz van mindenhol a szőnyegpadlón,az ágynemű csak odahányva koszosan, illetve a fürdőszobában a zuhanyzó nem volt körbezárva, egy kis lyuk volt a víz lefolyásának is. Ezek után lementünk a recepcióra a hölgyeknek reklamálni és megszeppenve nem tudtak mit mondani. Viszont szerencséjükre a főnökük,tudomásunk szerint az akkori szálloda vezető lenyugtatta ideges anyukámat,aki persze azért volt legfőképp ideges mert erre költötte a félretett pénzét. A vezető felajánlotta, hogy ráfizetés nélkül átvisz minket a másik testvérszállodába a Hotel Ezüstpartba, ahol úgy szállhatunk meg, ahogy azt terveztük. Szóval hála ég rendbe jött a rosszul kezdődő nyaralás. Ahogy láttam azóta fel lett újítva a hotel, remélhetőleg már nincsenek ilyen gondok, úgy látszik látták ők is, hogy azok a körülmények nem voltak a legjobbak.
Pünkösdi pihenésünket töltöttük itt a férjemmel. Kicsit hosszadalmas volt a bejelentkezés, mivel senki nem volt a recepción. Többen látták, hogy ott ácsorgunk, senki nem mozdult. Nem az ő dolguk. . . Végül egy széket díszítő hölgy megszánt minket, és szólt a személyzetnek. Ő ugyanis az esti esküvőre készült elő.
Végre megkaptuk a szobát! Koromsötét fogadott minket, amit az automata elektromos roló okozott. Nagyon jó megoldás, főleg nyáron, a kánikulában. A szoba nem túl nagy, de nagyon tiszta, kényelmes, modern. A kilátás pedig fantasztikus! Tihany. . . Nemhiába, nekünk a Balaton a Riviéra. . . Nemcsak Németh Lehelnek és Marót Vikinek :) Csak lerogytunk az erkélyre és csodáltuk a kilátást. Nagyon jó a hangszigetelés, mert az említett esti esküvő zaját csak akkor érzékeltük, mikor vacsoráztunk. Az viszont furcsa, hogy rajtuk keresztül jártak-keltek a szálló vendégei. De ha őket nem zavarta. . . Az ételek finomak voltak, folyamatosan feltöltötték a kiürült tálakat. A fiatal személyzet még bátortalan, tapasztalatlan volt, de nagyon kedvesek. Az asztalok elhelyezése kicsit szerencsétlen, ezt az összetolt megoldást hanyagolnám. A medence elhelyezése pazar. Késő estig punnyadtunk benne és csodáltuk az északi part fényeit. A Galerius fürdőbe való kedvezményes belépő intézése olyannyira hosszadalmas volt, hogy végül lemondtunk róla és "csak úgy" mentünk át záróprogramként. (Itt nem a Galeriust értékelem, de az borzalmas volt. Megbántuk, hogy befizettünk rá. )A Balaton Hotelt mindenkinek ajánlani tudjuk!
Kiváló fogadtatásban volt részünk,a személyzet,az ételek,a kiszolgálás,a tisztaság és a hangulat arról tudnék bővebben is értékelni,mert csodálatos helyen voltunk!És remélem nem sokára vissza térünk a családdal.
Valantin napi hétvégét töltöttünk itt a férjemmel. A hotel tiszta,rendezett. Az ételek tökéletesek voltak,bőséges,változatos volt. Külön tetszett,hogy délután 3-ig a hotelben lehetett maradni. Este zenés vacsora volt. . A me3dence szuper volt. Egyetlen negatívum,hogy érkezéskor rögtön fizetni kellett illetve a vacsoránál nem lehetett a szobához íratni a fogyasztást,hanem rögtön ki kellett azt is fizetni.
Valantin napi hétvégét töltöttünk ott a férjemmel. A Hotel nagyon szuper,tisztaság,rend volt. A szobák szépek,kényelmesek. A fűtés elegendő volt,sőt. . . túl meleg is volt pedig csak a fürdőszobában van radiátor. Az külön tetszett,hogy délután 3-ig ott lehetett maradni,nem kellett reggel 10órakor elrohanni. A medence szuper volt.
. :-) Az ételek változatosak és nagyon finomak voltak. Bőséges volt a választék is. Egyetlen dolog ami nem tetszett,hogy érkezéskor rögtön kellett fizetni Vacsoránál pedig a fogyasztást nem lehetett a szoba számlához íratni hanem rögtön ki kellett fizetni. (ez egy kicsit kényelmetlen volt mert nem pénzzel megy le az ember vacsorázni). Összességében egy szuper hétvégét töltöttünk ott. Nyáron valószínűleg még visszatérünk ide.
szobammal tokeletesen megvoltam elegedve, csendes nyugodt. Takaritasnal driszkret a szemelyzet. Az etkezes kicsit furavolt, szerettemvolna ha kulon asztalokhoz lehet leulni. Az etelek finomak es bosegesvolt. Medence is csodalatos. Kesobb visszaterek, valamikor nyaron.