Két éjszakát töltöttünk a hotelben kicsi gyerekekkel, az elhelyezkedés, tóparti kapcsolat nagyon szép. Ellenben a szoba bútorzata kopottas, berendezés még 3 csillagnak is visítva menne el, a tisztaság szintén, kád szélén hajcsomó. . . az ételek minősége és a választék is nagyon gyenge volt.
Csöndes, család barát; leginkább ezek a szavak jutnak a helyről eszembe. Az ételek finomak,mármint a vegetáriánusok. Csak volt egy két gond a szobával:mivel a szobánk a folyosó legvégén voltak nem volt elérhető a wifi , a kekszre ami a táskámban volt egy strandolás alatt ráutaztak a hangyák(pedig,a harmadikon laktunk),és a Balatonból is csak egy foszlány látszott .
2015. áprilisában jártunk itt, épp a lobby felújítás közepén :) Az ételek minősége és mennyisége szuper volt, igazából ez húzta fel az összebenyomást. A szoba maga szép volt, de rögtön az érkezés után realizáltuk, hogy a wifi nem működik. Pontosabban a folyosón működik, de a szobában már nincs jel.
Rögtön éttermet akartunk keresni, de így nem tudtunk. Jeleztem a recepción, de gyakorlatilag nem törődtek vele. Szintén jeleztem, hogy az erkélyajtó ki van szakadva a helyéről, bár nagyon óvatosan, de megoldottuk, hogy kimenjünk rajta,a szoba a Balatonra nézett. A wellness részleg jó, az este 8-as zárást elég korainak tartom lévén, hogy wellness szálloda. Este szerettük volna megnézni, hogy hogyan jutunk el másnap a Tapolcai tavasbarlangba, illetve mit érdemes még megnézni, mert kirándulós napot terveztünk, de a wifit egész tartózkodás alatt csak a folyosón lehetett használni, ami elég kényelmetlen, tekintve hogy sem asztal, sem szék nem volt, csak egy emelettel lejjebb. A minibár és a szobaszerviz szörnyen túlárazott. Az összbenyomás ezért csak átlagos.
Egy kellemes családi hétnek néztünk elébe. Sajnos a hely nem hozta azt amit egy prémium hoteltől elvárnánk. Mik voltak a hibák? - Érekzéskor a wc nem volt a szobába kitakarítva - A terszajtón nem lehetett kimenni csak ha letakarítod a pókhálót. - WC papír elfogyott, nem is akarták pótolni, külön kellett szólni.
- A párom egy napra jött le, a huzatot és az ágyneműt csak bedobták a szobába - A reggelinél a zabpehely hiány cikk. Ami nem baj, ha nem egymást követő napokon, illetve nem az lett volna az indok, hogy a beszállító nem hozta. Sajnos vihar volt erről nem a szálloda tehet, de az hogy a szint beázott, és ezt egy vödörrel az ajtóban fogták fel, úgy hogy kilépve a szobából pontosan telibe lett rúgva az igen. - Bár van kerékpár kölcsönző, és le is foglaltuk a 2 db kerékpárt nem sikerült kiadni, mert egyéb gondok voltak. A gond, hogy nem is akarták megoldani. - Az egy hét ajánlat alapján lett lefoglalva. Majd fizetéskor természetesen nem ez az összeg szerepel. Ezek után nem szívesen ajánlom ezt a helyet. Mert ennyi pénzért sajnos lehet kapni jobb helyet. Csak nem értem miért panaszkodnak, ha nem is törödnek a vendégekkel. Az egyértelmű volt, hogy személyzet mindent elkövet, de sajnos láthatóan kevesen vannak. ( Ezt névnélkül az egyik alkalmazott is elismerte) Ő legalább sajnálta az elrontott heteünket. A szálloda kárpótolt. Küldött egy levelet amiben kérte, hogy az eredeti számlát küldjük vissza. Ja és igérik változni fognak.
Mi negyedszer mentünk vissza ebbe a szállodába most augusztusban,de ez az utolsó nagyon lehangoló volt. A szálloda külsőleg gyönyörű, de a szobák, bútorok lelakottak, kopottak lettek az évek folyamán , elhasználódtak. Az ágyak is sajnos. Az árak ehhez képest pedig nagyon magasak. A szobákat teljesen fel kellene újítani .
A gyerekek öszi szünidejét töltöttük el itt. A wellness recepciós lányok a lehetö legkevésbé sem segitökészek pl nem adtak az öltözö szekrényhez kulcsot. . . ha a szobaban talalhato fürdököpeny kicsinek bizonyult, nem voltak hajlandoak kicserélni azt nagyobbra. . . ha a gyerekek wellnesstöl kapott törölközöje a fürdés végére tul vizes lett, nem cserélték azt sem túl szivesen.
Téli napon érkeztünk, csapatépítő program keretében természetesen kollégákkal. A recepción kedvesen fogadtak, de nem voltak túl segítőkészek. Munkásosztályba tartozunk, ezt éreztették is velünk. Elsőre igen zegzugos az épület, gyors legyintésekkel és tőmondatokkal igazítottak útba minket. Pár perces bolyongás után megtaláltuk a szobáinkat.
Ezek tisztasága, rendezettsége makulátlan volt. A fürdő részleg már nem volt méltó a wellness elnevezésre: nem volt melegvizes medence. Aki hűtőkamrában dolgozik (mint mi is), - főleg - télen nem vágyik hideg vizes medencébe. A szórakoztató részleg kitűnő volt: bowling, billiárd, ping-pong. . . A netes honlapján a szállodának kispályás futball lehetőség is szerepelt. Mivel az udvart épp felújították, a pálya nem volt letakarítva (bár a szállás lefoglalásakor jeleztük ebbéli igényünket, de nem tájékoztattak az akkori állapotokról). A Balaton partjáig le volt drótkeríréssel zárva a pálya körüli udvarrész. A vízparti köveken másztunk át a pályára, előtte a hotel egy dolgozójától kértünk gereblyét és söprűt, hogy le tudjuk takarítani magunknak a focipályát. Senki nem ajánlotta fel, hogy megteszi. Az étterem részlegét valóban nem érheti negatív kritika: az ételek változatosak és rendkívül ízletesek voltak. Az asztalok, székek tisztasága és rendezettsége is minden igényt kielégített. Egy vacsora alkalmával szóba elegyedtünk a szomszédos asztalnál étkező orosz hölgyekkel, akik nehezményezték, hogy a személyzet nem segített nekik a látnivalók navigálásában. Mivel nem vagyok perfekt orosz (és sajnos angol sem), így segítséget kértünk egy dolgozótól, de sajnálatosan az orosz hölgyek tapasztalatával gazdagodtunk. A hölgy nem megfelelő nyelvtudására hivatkozott, prospektus, útikönyv említésére igen negatív arckifejezést vett fel. Mivel nem főszezonban töltöttük pihenőidőnket, a hotel sem volt túl hangos a vendégek seregétől, lényegesen nagyobb odafigyelést és kedvességet vártunk volna el. Közel 20 fős csapatunk nem kevés összeget hagyott ott e pár napos pihenésre. Mind pozitív, mind negatív élményekkel gazdagodtunk. Sokszor nem értem az embereket: egy mosoly nem kerül semmibe, nemigaz?
3 lepukkadt szobát kaptunk 5 hétköznapi éjszakáért a készpénzes fizetéssel eggyütt 1,5 mill hagytunk a szállodában. A szoba fürdője tiszta penészes, a legelavultabb szárnyban kaptunk szobát. A lepedő lyukas, a fehér törölköző szürke, lyukas, wc szagelszívó egyik szobában nem működött. Több lámpaégő sem világított.
Az ételek nem voltak finomak. Gyerek sarok lehetne reggel is. A személyzet a recepción a lobby bárban és a takarítók kedvesek voltak. Az animátorok es az Azúrka élményt adtak a gyerekeinknek.
Nagyon vártuk a családommal, hogy a pandémia után végre elmehessünk egy kis pihenésre. Választásunk a Hotel Azúr Siófokra esett, de bárcsak máshogy döntöttünk volna. Igaz, hogy előszezonban (június első hete) jöttünk, de azért ez - a nem kevés kifizetett összegért - mégiscsak nevetséges, amit itt “kaptunk”.
A szálloda elhelyezkedése kitűnő, privát stranddal rendelkezik a Balaton parton. Az ételek finomak voltak. Aztán kb. ennyi is a pozitívum. . . Vasárnaptól csütörtökig foglaltunk, 3 éves kisfiúnkkal. Hétfő délelőtt elindultunk a wellness részlegbe, ahol is kiderült, hogy a benti részleg hétköznap nem üzemel. . . De a kinti medencéket nyugodtan használhattuk. Aha, igenám, csakhogy a kinti gyerekmedence vize jéghideg volt. . . Nemhogy a gyerek, de én sem szívesen másztam volna bele. . Köszönjük szépen! Pluszban használhattuk a “prémium” részleg wellness központját, ahol persze gyerekmedence (sem) volt. . . Ezt a lehetőséget is köszönjük szépen. Na meg persze arról nem is beszélve, hogy a prémium részleg vendégei nem voltak felettébb boldogok a gyerekektől, ami érthető is egyébként. Mindenellett a kültéri medencéknél nem üzemelt a bár (hétköznap ez sem üzemel természetesen), nem volt egy működő zuhanyzó sem, használható lábmosóról pedig ezek után már álmodni sem mertünk. . . Ha szerettünk volna inni egy jéghideg limonádét, vagy koktélt, esetleg álmaink netovábbjaként egy jégkrémet enni,végig kellett csattognunk az egész hotelen keresztül a recepció mellett található bárig. . . A Balaton vize pedig még csak 17 fokos volt, így az sajnos ezúttal nem volt opció. Nem, nincsenek extra igényeink, de azért ez egészen elfogadhatatlan, amit itt “családbarát, gyerekparadicsomként” hirdetnek. Köszönjük szépen, többet nem jövünk. És senkinek sem fogjuk ajánlani ezt a hotelt.
Egy hétvégét töltöttünk a Hotel Azúr Prémium-ban,nagy csalódás volt számunkra! A wellness részlegben nem üzemelt a jégkamra,élményzuhany,és a masszírozó vízsugár,az egész wellness részleg egy gyenge 3 csillagnak felel meg. Érkezésünkkor közölték,borvacsora lesz este,ami plussz 5000.
ft személyenként,erről a foglaláskor szó sem volt,és egy 15éves gyereknek nem feltétlen kellene borocskázni a vacsorához. A vacsoránkat emiatt a 4csillagos szárnyban fogyasztottuk el,ahol ismételten csalódás ért minket. A menüsor kritikán aluli volt pl. :pörkölt nokedli,borsófőzelék ,paradicsomos tészta-ehetetlen kemény húsgolyónak nevezett borzalommal,és beton kemény-száraz sült oldalas . Senkinek nem ajánlom!
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Sorompóval zárt parkoló, kamerával felügyelt: 4900 Forint / nap (Foglalás nem szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • szobaszervíz • medence bár • gyermekmenü • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • étterem • bár