1981 óta Sopron első, az ország másodikként megnyílt magánvendéglője vagyunk. Bízunk benne, hogy széles ételválasztékunk mindenki tetszését megnyeri és talál köztük kedvére valót. Meglévő alapanyagainkból, igényeknek megfelelően (lehetőségeinkhez mérten) egyéb ételféleséget is elkészítünk.
Tovább olvasom >>
Előrendelést későbbi időpontra olyan ételekre is felveszünk, melyek étlapunkon nem szerepelnek. Reméljük, mielőbb vendégeink közt tudhatjuk. Várjuk Önt és kedves Családját, Pintér Zsolt - üzletvezető és Gigler Gábor - konyhafőnök
Újra ellátogattunk Férjemmel ebben a kellemes étteremben,A kiszolgálás gyors és udvarias volt. Az ételekfinomakp voltak. Férjem a levest nagyon dicsérte,én pedig csülkös tálat fogyasztottam ízletes volt. A desszert bőséges volt szép délutánt töltöttünk el máskor is ha Sopronban lesszűnk ellátogattunk ide,hogy gasztronómiai élményeiket felújításuk.
Előre bocsátom, hogy 35-40 fokban voltunk itt, egy Soproni nyaralás utolsó napján, viszont megdöbbenésemre a kerthelyiségben - ami nagyon hangulatos, a növényektől kissé zegzugos - nagyon kellemes klíma uralkodott. A parkolás egy nagyon keskeny utcában oldható meg, erre mindenki aki autóval érkezik készüljön fel.
Szóval magáról a helyről. Kora délután érkeztünk, rajtunk kívül még 2 család volt, 1 db pincérrel találkoztunk ottlétünk alatt, de a kiszolgálás gyors, precíz volt. Az utánunk érkező pár, kutyával érkezett és a pincér - kérdés után - vitt neki vizet. Az ételek laktatóak voltak - bőségesnek nem mondanám -. A flekkent jobban át lehetett volna sütni, de nem volt nyers. A párom rántott szeletet evett rakott burgonyával, ennek a tálalása nagyon ötletes edényben volt megoldva. A belső teremben nem jártunk. Összességében egy jó étteremnek ítélem, ha legközelebb Sopronba visz az utam, mindenképpen betérek.
Éve óta ismerjük az Arany Fácán éttermet.A Lővérekben,erdei környezetben van.Nagyon kellemes hely.Érdemes bármikor betérni.A kiszolgálás udvarias,gyors.az adagok megfelelőek,ízletesek. A 30. Házassági évfordulónkat is itt tartottuk.Korrektek,megbízhatóak voltak. Kicsit a tisztaságra kellene és a felújításra odafigyelni.
Az Aranyfácán Vendéglő régi nagy kedvence a családunknak. Évente egyszer biztosan felkeressük, amikor Sopronban járunk. Bármikor jövünk, biztosan nyitva van, nincs szünnap, érdemes a kirándulás végén betérni. Az ételek minőségében soha nem csalódunk, finomat és sokat kapunk, a pincérek pedig udvariasak, szolgálatkészek.
Legutóbb a Márton napi liba ételeket kóstoltuk meg, és igazán jól sikerültek. Talán a szokásosnál egy kicsit többet kellett várnunk az ételek elkészültére, igaz tele volt az étterem.
Korábban jártunk már ebben az étteremben, akkor elégedetten távoztunk, így gondoltuk pórbáljuk meg újra, kis eséllyel érhet csalódás. Sajnos tévedtünk. Az étterem külsőre tetszik, sőt hangulatosnak is mondható. A választék nem túl bőséges, de ezzel tisztában is voltunk. Legutóbbi ottlétünk óta megváltozott az étlap is, azonban nem ez okozta csalódásunkat.
A fő problémánk az ételek minősége és az elkészítés módja volt! Éhesek voltunk nagyon és sajnos az idő szorításában is voltunk, így próbáltunk megbarátkozni és megbirkózni a felszolgált eledellel, de nagyon nem esett jól egyikőnknek sem. Hab a tortán, hogy a hús rágós volt és félig nyers hatású. (A pincér reakciója elkeserítő volt. ) Nem tudom, hogy a szakács lett új a korábbi ottlétünk óta, vagy minek köszönhettük a rossz ételeket.
Mentő hajnalban. Kórház. Nyolc óra a sürgősségin. Nyolc nap bentfekvés. Három hét szigorú diéta. Plusz 2 hét lábadozás. Kárba veszett operajegy, a kórházban elkallódott kiskabát, s még sorolhatnám. Mindez a szinte nyersen felszolgált hússzelet miatt, amiből sajnos egy falatot megettem. Szalmonella! .
Ezek után legalább annyit elvártam volna, hogy azt mondják, sajnáljuk, amikor mindezt elmondtam. De nem! Csak azzal érveltek, hogy más nem lett beteg. Ez igaz, csakhogy csupán kettőnké volt nyers, a társam el sem tudta vágni, semmit nem evett meg a húsból, csak a köretet és sült szalonnát. A negyven fős csoportból többen is ugyanezt kérték, csak éppen az övéké át volt sütve. Épp, mert ilyen sokan voltunk egyszerre, nem küldtük vissza. Ha netán valaki kételkedik, az ominózus hússzelet a mélyhűtőben van, bizonyára kitenyészthető lenne a szalmonella. Ilyen szörnyű élményt senkinek nem kívánok!
Életem egyik legszörnyebb tapasztalatom. Idős parkinzonos papámmal és egy osztrák barátunkkal voltunk ott vasárnap (Nov 27) ebédelni. A papát a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézeten kezelik, kb 800 méter az étteremtől, így a távolság miatt választottuk ezt az éttermet.
Az étterem utcája nagyon keskeny és nehezen lehet parkolni (egy centire a kerítéstől hogy elférjenek az autók). Vannak lépcsők bejáratig, nem valami kellemes azoknak akik nehezen állnak lábukon. Az étterem nagyon pici, nehéz székek és asztalok nagyon közel vannak a falhoz és nehezen lehet helyet foglalni illetve felfalni. Alacsony a mennyezet, könnyen beleveri az ember a fejét a giccses lecsüngő lámpába. Nagyon zajos volt a gyerekek miatt, nehezen tudtunk csevegni. Kb 45 perc várakozás utan barátunk megkérdezte németül hogy már régóta varunk erre arrogánsan leszólta [moderálva - a szerk. ] barátunkat egy "warten! "-al. 10 perc múlva kihozta a lehűlt ételt. Egyik főétel a Szárnyas tal (2050 Ft) , lehűlt íztelen rántott csirke csodák, mélyhűtött kész étel minőség, hozza valami gyanús szósz aminek liszt íze volt. A másik étel "Fokhagymás tejfölös sajtos rántott sertésszeletek" (1950 Ft) rém száraz volt és gusztustalan. Ezt nyilván méhútöböl szedtek elő, ellehet képzelni milyen lesz a végeredmény, belül hideg. Harmadikunk csak desszertet evett, két szelet ananász 750 Ft-ért, amin túl sok volt a fahéj. "Nem értem miért "hagyományos magyar fogások"-kent szerepel, nagyon gyenge az étlapjuk [moderálva -a szerk. ] A Fizetéskor egy olvashatatlan számológép-blokkot adott amit vissza is küldtem kértük hogy rendes blokk kell nekünk amin adószám, cégnév stb szerepel. Fél perc múlva egy ugyanolyat hozott mondván hogy nem tud mást adni. Felveszem a kapcsolatot Győri irodával és feljelentem őket adócsalással. [moderálva - a szerk. ] 400 Ft volt az 1L szóda :-)
Csalódás ért minket, még akkor is, ha mások dicsérik és Sopron első magánvendéglőjeként van számon tartva. Itt vacsoráztunk a félpanziós ellátás keretén belül, de ezt többé nem tesszük. Elmondhatjuk, hogy ilyen sokat egy egyszerű paradicsomsalátáért és két kis üveg szénsavmentes ásványvízért - bár citromkarikával - még nem fizettünk.
A két saláta annyiba került, mint egy kétfogásos vacsora, és a pincér nem közölte velünk, hogy a savanyúság nem tartozik az előre kifizetett félpanziós ellátáshoz. Csak pislogtunk, amikor hozták a "színvonalas" számlát, nem tudtuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk. Maga a vacsora sem ejtett ámulatba minket, ettünk már jobbat is. Nagyon sajnálatos, de nem mondjuk, hogy Viszontlátásra!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.