A Hotel Szieszta a soproni Lővérek egyik legszebb részén helyezkedik el, gyönyörű zöld környezetben, a történelmi városközponttól 15 percnyire. A szálloda kényelmes, erkélyes szobái csodálatos kilátást bizotsítanak a környező erdőkre.
A szoba koszos,igénytelen bútorzat nagyon régi igazából kidobásra érett. Személyzet nem mondható barátságosnak vagy segítőkésznek, kivétel ez alól egy Krisztina nevű hölgy. A reggeli mindennap ugyanaz, edények koszosak. Wi-fi nincs a szobákban, a nappaliban van de az is ledob 5 percenként. Nagy csalódás volt, többet nem mennék vissza,csak felújítás után.
Általában látszik a szállodán hogy még felújításra szorul. Mivel mi kánikulában voltunk. a klíma hiánya a szobát elviselhetetlenné tette. A takarítás az 0. Első nap után szóltam a recepción, hogy sem a lepedők nem lettek megigazítva, (az egyik ágyon a paplan hosszában a másikon keresztben kettéhajtva)sem a használt poharak nem voltak elmosva.
Másnapi takarítás után ugyanez volt a helyzet, pedig feljegyezte a recepciós a panaszt. A következő napon kitettem a ne zavarjanak táblát és megcsináltam. A szőnyegen mezitláb járkálva a talpam fekete lett.
Hotel Szieszta válasza
Kedves Tóth Imre,
Köszönjük, hogy vette a fáradtságot és megírta véleményét. Számunkra minden vendégvisszajelzés fontos, sokszor segíti munkánkat és megerősít bennünket a fejlesztések irányában. Sajnáljuk, hogy negatív tapasztalatokat is szerzett nálunk és bízunk benne, hogy pihenésük összességében nem volt rossz.
A takarítás színvonalán a jövőben javítani fogunk. A fentiek ellenér is várjuk Önöket szeretettel legközelebb is, hogy megtapasztalhassák a pozitív változásokat.
Minden jót! Imre Krisztina
2013. augusztus 9., Imre Krisztina, Hotel Szieszta
Többször nyaraltunk már Sopronban, a Szieszta Hotelben ez volt az első látogatásunk. De az utolsó is! Gyönyörű helyen egy régmúltat idéző, megkopott szálloda. A személyzet mintha szintén a régmúltból ragadt volna itt, még visszaköszönni is csak a 3. napon tudtak a recepción.
A takarítás kimerült a szemetes kiürítésében, az étteremben piszkosak a terítők, senki nem veszi a fáradtságot, hogy odafigyeljen a vendégek kiszolgálására. Terítéket vadászni kell, az étel választéka gyenge, és másfél órával a zárás előtt már csak töredéke található a választéknak (azt hogy bent a személyzet éppen lakmározik és csomagol, annak "szerencsére" szemtanúi lehettünk. Nekünk bezzeg nem jutott. Összességében elmondhatjuk, az elmúlt 24 évben remek nyaralásaink voltak, ilyen rossz emlékű kiszolgálásban az ország egyetlen helyén sem volt részünk. Sajnáljuk, hogy éppen a kedvenc országrészünkben találtunk egy ilyen idejétmúlt szállodát. A környék adottságai alapján sokkal többre érdemes, de ahhoz a személyzet szemléletének megváltoztatására lenne szükség. Ehhez kívánunk sok sikert.
Hotel Szieszta válasza
Tisztelt Jóvér György Úr!
Annak ellenére, hogy vendégeink nagy többségének véleménye és visszajelzése szöges ellentétben áll az Ön által leírtakkal, mindent megteszünk azért, hogy az Ön által jelzett észrevételeket megvizsgáljuk és ahol szükséges, kollégáink szakmai tudását továbbfejlesszük. Az ismert mondást szem előtt tartva – „soha ne mondd, hogy soha” – bízunk benne, hogy a jövőben lesz alkalmunk Önnek bizonyítani, hogy „Sopronban legjobb Sziesztázni”.
Előre bocsájtom, hogy tudom hogy ez egy három csillagos szálloda. Egyetlen jó, hogy a személyzet nagyon kedves. Superior szoba az étteremre tetejére néz. A felújítás miatt reggel 7-től zúg a daru az ablak alatt, kb egész nap. Az erkélyen szerintem hónapok óta nem volt takarítás. Vastagon a por a széken, madár kaki és malter a földön.
Igaz semmi értelme kimenni. . . . A szobában a padlószönyegre csak papucsban léptünk. . . . A szoba előre ki volt fizetve, és családi okokból többször lett módosítva az időpont, így maradtunk, és próbáltunk a lehető legkevesebb időt a szállodában tölteni.
2019. októberben töltöttünk el 5 éjszakát férjemmel. Amiért értékelek, az a felújítás. Az erkélyek új paravánjaival nagyon mellényúltak, átlátni a szomszéd ágyába, meg végig a szinten az összes erkélyt. Az új ablak a régivel ellentétben nem nyitható, az ajtó bukóra tevése sem, teljes hosszában jön az ágyra a hűvös levegő.
Nyitható keretes szúnyogháló az ajtóra feltétlenül szükséges. Miért szedik le a szuper, jól takaró régi narancssárga erkélyelválasztókat? ! Nem lehetett sem a falnál, sem a korlátnál átkukucskálni! Most igen! Nem használunk sötétítőt. Rengeteg pénz, s rosszabb lett! Miért nem nyitható, szúnyoghálóval ellátott ablakokra cserélték a régit? A nagypárnákból 2 is kevés lenne, olyan lapos és nehéz. A TV-t 20 cm-rel magasabbra kellene tenni, hogy ne menjünk neki vállunkkal a szűk hely miatt. A csap magasan van a mosdótáltól, nem lehet mosakodni. Fürdőszobában elkelne még akasztó a fürdőrózsákhoz, f. keféhez, tusfürdőhöz tartó. Ezeket nincs hova tenni. Fotel használhatatlanul gödrös, szivacs elporladt, kényelmetlen. Az étkeztetés kiváló, ízek, választék nagyon jó. Bárban Zsuzsa tündéri, mindig kedves, udvarias. Recepciós munkatársak profik, segítőkészek. Az intimitás hiánya, szellőztetés hiánya miatt kérdéses a visszajárás. Házaspár
A meghirdetett öt éjszaka, hat napra fizettem be. Tudniillik 1980 – 1995 között, igen sok alkalommal vendégeskedtünk a Sziesztában. Nosztalgia miatt próbáltunk ismét oda menni. A jelenlegi állapotok katasztrofálisak. A panel épület III. emeletén kaptunk szobát.
Ott azonban volt vagy 40C meleg, ezért kaptunk egy ventillátort, aminek olyan rövid volt a vezetéke, hogy az ágy lábára fújta a levegőt. A fürdőszobában a kádról a vasig le volt kopva a zománc. A tusfej annyira el volt vízkövesedve, mint ha 1000 tűvel szúrtak volna hátba, amikor tusolni szerettem volna és a vezeték „orrán-száján” folyt a víz. Az erkélyajtón nincs szúnyogháló - a meleg miatt éjszaka szükséges volt kinyitni – ekkor azonban a „lódarázstól” kezdve mindenféle bogarak irtását kellett éjszaka végezni. Három szobába – 325, 328, 327 – költöztettek át, mire a tusolás megejthető lett. Egyedül az étkezés volt kellemes. Az ár érték arány nagyon rossz. Ha a meghirdetett időpontot lelakjuk, akkor 97. 000 Ft-ba került volna, ennyiért azonban nekünk más az elképzelésünk. E miatt három éjszaka után ott hagytuk a szállodát. Ide az elkövetkező 50 évben biztosan nem fogunk jönni, tudniillik ebből a szállodából csak kiveszik a pénzt, de rákölteni, „kellemesebbé tenni”, erre már nem gondolnak.
2019. júniusában töltöttünk 5 napot a szállodában. Sajnos pont belefutottunk a felújításba, ami nem is lett volna baj, ha a szoba tisztaságán ez nem látszott volna. Viszont egyértelmű volt, hogy habár 14. 00 óra helyett 15. 00 órakor tudtuk átvenni a szobánkat, a porszívózás elmaradt.
A személyzet is kissé fura volt, néha úgy tűnt, hogy nincs a helyzet magaslatán. A reggelivel vacsorával nem volt gond, sőt kifejezetten tetszett, hogy vacsoránál működött víz automata. A helyi idegenvezetést is jó ötletnek tartom. Tartalmas és szakmailag felkészült túravezetésben vehettünk részt. Összegezve, a felújítás után szeretnénk még meglátogatni a szállodát, biztos gyönyörű lesz, ha minden elkészül. Remélem, hogy a családbarát árak azért megmaradnak.
Retró, most úgy is ez a divat! Még rádióban is! Félre a viccel: Mi voltunk kb. 28 évvel ezelőtt, akkor is így nézett ki! 5 évvel ezelőtt fiam szülinapjára kaptak tőlünk egy hétvégét, akkor is ugyanúgy élőzenés szombat este volt, még most is megemlegették. Ezek után mentünk mi most.
Viszont elolvastuk a Recepció környékén kiakasztott táblákat a folyó fejlesztésekről. Látszik, hogy nagy változás előtt áll a szálloda, közben pedig még működik is. Az általunk adott értékelésből pedig kitetszik, hogy igyekeznek a vendégek rendelkezésére állni, rendkívül udvariasan, mindenki segítőkész volt, a recepcióstól a szobaasszonyig, a pincértől a wellnessben dolgozókig. Mindent köszönünk, a megújuláshoz sok sikert. Szerintem még találkozunk. (az ár/érték arány értékelés a mostani állapotra vonatkozik) Tisztelettel
Csoporttal voltunk 4 napot. Már jártam itt pár éve, a szoba átlagos, a tévé azóta legalább új, modern laptévé. A fürdőszoba nem éppen 3 csillagos, 40 éves berendezéssel, ideje lenne felújítani. Ami viszont kiváló, az az ellátás, az étkezés. Nem nagyon találkoztam ilyen választékkal a reggelinél, a svédasztal minden igényt kielégít.
Vacsoránál is teljes mértékben elégedettek voltunk. A desszertek -többféle- finomak. Reggelinél 2-3 féle gyümölcs. Még valami: friss, jéghideg víz is volt a vacsorához, ez külön jó pont.
Családdal voltunk itt egy hosszú hétvégét. A feleségem egy kuponos oldalon "akciósan" foglalta a szállást félpanziós ellátással. A legfelső emeleten volt a szobánk, gyönyörű volt a kilátás, de a szoba inkább hasonlított a 80-s évek balatoni panziójára mint egy 3 csillagos hotelre.
A fürdőbe pöceszag, a padlószőnyegen annyi folt ahány éves(kb 50), a bútorok is a nyolcvanas éveket idézték. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, a személyzet kedves volt és közvetlen, a kaja jó volt és bőséges. A bár árai - a szobákkal ellentétben- a 3 csillagos hotelhez méltóak.
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Sorompóval zárt parkoló, kamerával felügyelt: 900 Forint / éj (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Nagy testű kutya, 20 kg-ig: 4000 Forint / nap (Foglalás nem szükséges) • Macska, 10 kg-ig: 4000 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • étterem / kávézó • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • étterem • bár