Tágas porta, sok asztal kint és bent is. Az épület több évszázados múltra tekint vissza, egykoron Kisfaludy Mór 1948-as honvéd alezredes otthona és birtoka volt itt. A név is őrzi emlékét: Kisfaludy kert, de az étlap bevezetőjében is tisztességesen megemlékeznek róla. Családi ebéden jártunk itt, több generáció, gyerekek is. Az étlapon főleg magyaros, laktató ételek szerepelnek, kellően széles választékban. Néhány lazább saláta szerepel rajta, de a vegetáriánusok, speciális diétán lévők itt egy kicsit bajban lehetnek a választásnál. Az árak - főleg ebben a régióban - magasak, amúgy fővárosi érfekvéshez képest nem, és bár a helyszín valóban illusztris, de a konyha ehhez a szinthez nem tudott felnőni. A főételek árai szerintem elfogadhatóak, de az "egyebek", a levesek, a köret és a savanyúság túlárazott. Példaképpen elég nehezen értelmezhető, hogy egy adag tejfölben vagy ketchupben mi kerülhet 280 Ft-ba? Vagy egy csalamádé 590 Ft-ért? 2 féle vegyestáluk van, 2 és 4 személyes, parktikum miatt ezt váalsztottuk, a 4 személyes Kisfaludy lakomáját (libacomb, cigánypecsenye, rántott harcsa, töltött csirkemell Csárdagazda módra) kb. 9000 Ft-ért. Nem spóroltak a húsokkal, nem követték el azt a sok helyütt alkalmazott trükköt, hogy a köretekkel töltsék fel a tál 3/4-ét. Levesekből húslevest, gulyást, bablevest ettünk, a levesekben jobb a hely, mint a főételben. Mivel a várban és a hotelben is rengeteg kisgyerekes család fordul meg, én hiányoltam a gyerekmenüt és a gyerekek kedvére való ételeket. A desszert kínálat szegényes, csak palacsinta, vanília fagylalt (bolti dobozos) és rétes volt.