Csapattal voltunk látogatóban Szarvason. A szervezők ezt az éttermet választották, utólag kiderült nem a legjobb választás volt. 60 személyre foglaltunk, az ültetésnél már gond volt, hiszen nem úgy ültünk, ahogyan szerettünk volna. Tálak, ételfajták szerint kellett leülni. Nem tudom, hogy a pincérek miért nem tudták volna széthordani a mi kedvünk szerint.
Az étel elfogyasztása is már nehezemre esett, nem esett jól. Túl fűszeres burgonya, túl olajos rántott szelet. Másnap hajnalban is éreztem a gyomromban. Mindezért nem keveset kérnek, hogyha tehetik, keressenek másik éttermet a környéken.
A munkatársaimmal ebédeltünk a csárdában. A többiek harcsát ettek és fogast. A harcsa mindenki szerint túl zsíros volt, de a fogas egész ízletesnek bizonyult. Külön kérésre kaptam a halhoz fél citromot, mert tálaláskor csak egy vékony szelet érkezett. A bútorok a régi világot idézik, de tiszta a hely. A felszolgálás gyors, de átlagos. A helyiek körében úgy láttam népszerű ez a csárda.
A szarvasi halászcsárda egyike lenne megbízható csárdáknak, ha nem adnának harcsa helyett pangasiust, még a halászlében is. Ezzel együtt igen kellemes környezetben lehet itt korrekt ételekhez jutni, ha elkerüljük a harcsa-csapdát, és pontyételeket kérünk. Vagy kacsát vagy egyebet.
A kiszolgálás gyors, az árak barátságosak, a konyha a magyar átlagnak megfelelően teljesít. Többször is jártunk itt, mivel több barátunk is van Szarvason, no meg van nem szarvasi barátunk is, aki rendszeresen a közeli Békésszentandráson horgászik. Ha lemondanának a pangasius-mutyiról, jó szívvel ajánlanám őket, így csak félszívvel teszem.
Egy több napos családi összejövetel végére tettük fel a pontot. Úgy döntöttünk, hogy mielőtt mindenki megy haza a saját otthonába, még egy közös ebédre betérünk ide. Lehet, hogy máskor nincs ekkora forgalom, most eléggé zsúfoltnak éreztük az éttermet. Végül megkaptuk a rendeléseket, mindenki kedvére rendelt.
Számomra szokványos volt a 2 személyes tál, igaz, nem halat kértünk. Jó lett volna ínyencség is, ez most nem jött össze. Az ár sem volt kevés. De ez az én tapasztalatom.
Ritkán járunk Szarvason, de sosem hagyjuk ki a csárdát. Itt készítik a legjobb, ropogós sült hagymás haltepertőt. Egy adag bőséges, mindig ketten szoktuk elfogyasztani, mert utána még harcsa halászlevet is eszünk belsőséggel. A halászlé most kicsit másabb volt a megszokottól, lecsós ízre húzott, túlment benne a paradicsom.
Hosszas kirándulás után tértünk be kiéhezve. Úgy döntöttünk hogy ketten egy haltálat rendelünk. A különböző halak a tálon nagyon finomak voltak, kiváltképpen a békacomb, amit ettem már más helyen, és igen rágós volt. Itt omlós volt, és a különböző panírok is igen ízletesek voltak. Mellé nagy adag tartár járt.
Köretnek burgonya. Minden frissnek tűnt, és mivel nagy adag volt, ketten a felét ettük meg, a maradékot elcsomagoltattuk. A kiszolgálásban nem találtunk negatívumot, csupán azt bántam hogy a kinti kerthelyiségben ültünk le, így igen átfáztam. Olcsónak nem mondanám.
Egy hét végét töltöttünk Szarvason, a Körös partján. Már előre elhatároztuk, hogy mindenképpen betérünk a Halászcsárdába, amit nem bántunk meg. Nekem tetszett a hely hangulat, a Körös néző teraszok, a kékfestő abroszok. A kiszolgálás gyors és udvarias volt. A halászlé remek.
Gyerekkoromban szinte minden évben heteket töltöttem Szarvason rokonoknál, így mostanában is évente "hazamegyünk" ide. A halászcsárdába szinte mindig betérünk, én általában egy halászlevet eszem, a többiek valami magyaros ételt. A halászlében itt még nem csalódtam, mindig hozok is el belőle 1-2 adagot.
Mi, ha lehet a kerthelyiségben szoktunk ülni, itt nagyon kellemes, hangulatos, jó a kilátás a Körös holtágra. Legutóbb sajnos belefutottunk egy nyugdíjas kirándulócsoportba, ez kicsit rontott látogatásunk élvezeti értékén, mert egyrészről eléggé lelassult a kiszolgálás, másrészről elég nagy zsivaly, ordítozás volt.
Ahányszor erre visz az utunk mindig betérünk. Zömében jókat és gyorsan szoktunk enni. Finomak a hal ételek,főleg a hagyományos konyhát részesítik előnyben. Választék épp elég,bőséges adagok vannak. A környezet szokványos csárda jellegű. Nagyon kellemes meleget és hangulatot varázsoltak a nagy befűtött kandallóval a hideg időben. Aki útközben megéhezik,biztosan jól lakik. Egyszerű de jó étterem.
Mint mindig most is megéheztünk,valahol ebédelni szerettünk volna ,véletlenül tértünk be ide. -mielőtt megnézzük az arborétumot. Úgy voltunk ,jobb lesz mint egy szendvics. Hangulatos helynek látszott ,szép környezet,de az ételek nem igazán első osztályuak. -pedig gyors ,egyszerű ételt kértünk ,a sült burgonya ki volt száritva,a mennyisége megfelelő .